Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Tελείωσε η τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική

Τα νέα μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη Χαλκιδική προκαλούν ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής, που θεωρούν, όπως ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της περιοχής, ότι η τουριστική σεζόν έχει τελειώσει. 

 Ανησυχία στους επαγγελματίες της Χαλκιδικής προκάλεσαν τα νέα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, τα οποία, όπως λένε, σηματοδοτούν το τέλος της τουριστικής σεζόν. Έτσι μετά το μέτρο του κλεισίματος όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα μεσάνυχτα, που βρισκόταν ήδη εν ισχύ, ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα προστασίας τα οποία τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. 
 Μεταξύ αυτών είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. «Μόνο το μήνυμα που ήρθε σήμερα από το 112 στα κινητά που λέει ότι στον νομό είναι επιβαρυμένη η μεταδοτικότητα κι ότι πρέπει να φοράμε παντού μάσκες, έχει λήξει η τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική» είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης. Ανέφερε ότι είναι «τεράστιο το οικονομικό πλήγμα που δέχεται αυτή τη στιγμή η Χαλκιδική», προσθέτοντας ότι οι τουρίστες είναι ανήσυχοι ζητώντας ενημέρωση για τα μέτρα. «Ήδη οι τουρίστες πηγαίνουν στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων και στα ενοικιαζόμενα ζητούν ενημέρωση για τα μέτρα. Επίσης, θα έρθουν το Σαββατοκύριακο επισκέπτες στην Χαλκιδική; Δεν υπάρχει περίπτωση» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουφίδη μετά και από τα νέα μέτρα «η σεζόν τελείωσε για τη Χαλκιδική» και αυτό που προέχει τώρα είναι να παρθούν «μέτρα υποστήριξης προς αυτές τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν», προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να λειτουργήσουν εκ νέου τη νέα σεζόν του 2021. «Ως Επιμελητήριο πήραμε ήδη την απόφαση να κάνουμε μια μεγάλη έρευνα στο νομό για να δούμε που βρίσκεται το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, πόση είναι η ζημιά και σε ποιους κλάδους. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας και σε συνεννόηση με επαγγελματικούς και εμπορικούς συλλόγους, θα βγουν τα μέτρα που θα προτείνουμε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να παρθούν για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του νομού» κατέληξε ο κ. Κουφίδης.

3 σχόλια:

  1. Όχι, κύριε Κουφίδη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ούτε σωσμός με «μέτρα υποστηρίξεως». Η λύση είναι μία. Να παύσει η υστερία για τον κολοκυθοϊό - φάντασμα, να αρθούν ΟΛΑ τα μέτρα. Χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «η σεζόν τελείωσε για τη Χαλκιδική» είναι λάθος...
    Την τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή