Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Η Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, όμως ενδέχεται να υπάρξει κάποια... παράταση, τόνισε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία σε συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ανακοινώνει το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των σχολείων στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στις τάξεις, στα σχολικά, αλλά και στο διάλειμμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Θα διανεμηθούν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, ενώ θα υπάρξουν ενημερωτικά βίντεο για γονείς και μαθητές.

7 σχόλια:

  1. Να υποθέσω ότι έχουν προβλέψει αριθμό μασκών για να αλλάζουν κάθε ώρα μαθήματος Χ τόσα παιδιά Χ τόσες μέρες Χ τόσα σχολεία χώρια αυτές που θα αντικαθιστούν από φθορά και απώλεια ή από την χρήση τους σαν σφεντόνα.
    Τι;
    Όχι;
    Μα τα υποτιθέμενα σοβαρά μέτρα προστασίας αυτό απαιτούν.
    Ε καλά τώρα... λέμε και καμία μακακια στα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μέτρα είναι κυρίως ψυχολογικά, να συντηρείται η αίσθηση ότι κάτι τρομερό συμβαίνει και υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια που ξέρει καθένας μας, αν ξεζαλιστεί από την προπαγάνδα είναι ότι οι μάσκες και τα λοιπά μέτρα, λίγο προστατεύουν. Για να προστατεύουν αποτελεσματικά πρέπει να τις πετάμε κάθε 5 λεπτά, να είναι καλής ποιότητας κι όχι υφάσματα που δεν ξέρουμε αν διαπερνά ο ιος κ.λ.π., κ.λ.π. Το 90% των μέτρων είναι προσχηματικά, για να δείχνουμε ότι κάτι κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Ψυχολογικά για όσους έχουν τα ψυχολογικά τους.
      Να ‘χαμε να λέγαμε!

      Διαγραφή
  2. Ξέρει αν θα ζη μέχρι της 7 Σεπτεμβρίου αυτή; Μετά τον αφορισμό της, άγγελος σατάν προπορεύεται και άγγελος σατάν την ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κοινή γνώμη έχει χωριστεί σε 4 κύρια στρατόπεδα:
    1. Αυτοί που δεν θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία γιατί "θα μας πεθάνετε όλους".
    2. Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν αλλά με μάσκες παντού και λοιπά μέτρα αποστασιοποίησης.
    3. Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν αλλά μάσκες και μοίρασμα των μαθητών στα δύο βάζοντας τους υπόλοιπους σε άλλες αίθουσες (που δεν υπάρχουν) ή σε άλλα κτήρια (που δεν υπάρχουν) και προσλαμβάνοντας άλλους τόσους εκπαιδευτικούς (κόστος κτλ).
    4. Αυτοί που θέλουν να ανοίξουν αλλά χωρίς μάσκες, αλλιώς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
    Σε κάθε ένα από τα στρατόπεδα αυτά υπάρχουν φυσικά και παραλλαγές φτάνοντας να έχουμε περίπου 10 εκατομμύρια διαφορετικές απόψεις για τη λειτουργία των σχολείων ανά ημέρα, καθώς καθημερινά όλοι κάτι προσθέτουμε ή αφαιρούμε από το "σχέδιο μας".
    Όπως και να έχει, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και οι πολίτες λίγο να ηρεμήσουν. Δεν γίνονται όλα όπως ΑΚΡΙΒΏΣ τα ονειρευόμαστε. Τα μέτρα προστασίας θα χαλαρώνουν μέρα με τη μέρα και σε λίγο καιρό θα είμαστε όπως παλιά. Μετά θα βγαίνει ένα κρούσμα σε κάποιο τμήμα, θα κλείνει η τάξη και σε 2-3 μέρες όλο το σχολείο. Θα ανοίγει σε 2 εβδομάδες και στην αρχή θα τηρούνται όλα τα μέτρα. Γρήγορα θα χαλαρώνουν τα μέτρα και θα εμφανίζεται κάποιο άλλο κρούσμα... και πάει λέγοντας. Και αν οι μαθητές στην αίθουσα ήταν 15 και όχι 19 ή 22 ή 25 ή 13; Δεν θα γινόταν το ίδιο; Μήπως να έχει καθένας το σχολείο του και δώρο 6 διαστημικές στολές για έχει να αλλάζει; Αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει; Να κάτσουμε έναν χρόνο σπίτι χωρίς να δουλεύουν οι γονείς και χωρίς να μορφώνονται και να κοινωνικοποιουνται τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά τα λες, με μια μικρή διόρθωση: η Κεραμέως ανακοίνωσε ότι αν υπάρχει κρούσμα σε σχολείο, θα κλείνει μόνο το τμήμα. Το υπόλοιπο σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω μια απορία για τις δωρεάν μάσκες που θα μοιράζει η κυβέρνηση, θα τις δίνει επίσης δωρεάν κάποιος η θα τις αγοράζει από προμηθευτή; αν τις αγοράζει δεν θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός τι είδους σύμβαση έχει γίνει, τι ποσό θα πληρώνουμε και ποιος είναι ο προμηθευτής; ξέρει κανένας τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή