Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Περί οξυδερκείας!!



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο κορωναϊός καλά κρατεί. Για να σώσουμε τον τουρισμό και τα εισοδήματα των περί αυτόν απασχολουμένων κάναμε εκπτώσεις πολλές: π.χ. πληρότητα στα αεροπλάνα 100%, ενώ στα πλοία ...ανεβάσαμε την πληρότητα από 65% σε 85%. Δικαίως μέμφεται ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, η οποία τρέχει τώρα και δεν φθάνει. Περιορισμένα λοκντάουν, αύξηση τεστ κ.λπ.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τον ακόμα πιο επικίνδυνο τουρκοϊό. Ο Ερντογάν απειλεί θεούς και δαίμονες, οι ένοπλες δυνάμεις μας σε εγρήγορση και το πωλητικό προσωπικό σύρεται σε διαπραγματεύσεις εφ’ όλων των θεμάτων που θίγει ο Σουλτάνος αντί να δηλώσει και να το εννοεί, ότι συζητούμε μόνον την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος, όπως δικαίως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμήθηκα, όμως, και δήλωση μεγαλοστελέχους τού εν λόγω κώματος λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Το πρόγραμμα του κώματος προέβλεπε μείωση δαπανών για εξοπλισμό τών ενόπλων δυνάμεων. Κι’ όταν ο Μπαλάφας ρωτήθηκε, «τί θα γίνει με τους απέναντι;», πώς, δηλαδή, θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους με μειωμένον εξοπλισμό, η απάντηση ήταν «Θα το ρισκάρουμε». Για τόση σοβαρότητα μιλάμε. Εφάμιλλη του άρθρου του Αλαίκσοις που κατέκρινε τη συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου περί ΑΟΖ δίνοντας όπλα στους Τούρκους.

Σώτος

Υ.Γ. Τα ανωτέρω γράφω σήμερα 24.08.2020 καθώς ακούω τον Μπαλάφα να μιλάει για την ελληνοτουρκική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου