Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ : Εμφύλιος φιλομεταναστών - αντιμεταναστών με θύμα έναν αντιμετανάστη

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από σφαίρες στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ αργά χθες Σάββατο, την ώρα που μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ...διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκρούονταν στους δρόμους της πόλης.

Δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν αν ο πυροβολισμός συνδέεται με τις συμπλοκές που ξέσπασαν στο κέντρο του Πόρτλαντ την ώρα που η αυτοκινητοπομπή των 600 οχημάτων ήρθε αντιμέτωπη με διαδηλωτές.

«Η αστυνομία απάντησε σε κλήση και εντόπισε ένα θύμα με τραύμα από σφαίρα στο στήθος», ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις επί 94 ημέρες, μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη στις 25 Μαΐου.

Το διάστημα αυτό εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την τοπική αστυνομία και τις ομοσπονδιακές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Πόρτλαντ.

Όταν η αυτοκινητοπομπή με υποστηρικτές του Τραμπ κατευθύνθηκε στο κέντρο του Πόρτλαντ διαδηλωτές κατά του Αμερικανού προέδρου προσπάθησαν να την σταματήσουν, κλείνοντας δρόμους και γέφυρες. Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συνεπλάκη με άλλους που βρίσκονταν σε ένα όχημα και κάποιος άρχισε να πυροβολεί.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε φορούσε ένα καπέλο με το λογότυπο Patriot Prayer, μια ακροδεξιά οργάνωση με έδρα το Πόρτλαντ η οποία έχει συγκρουστεί με διαδηλωτές στο παρελθόν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι New York Times ανέφεραν ότι υποστηρικές του Τραμπ και αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν στους δρόμους της πόλης, με κάποιους να πυροβολούν με πιστόλια paint ball και να κάνουν χρήση σπρέι απώθησης μέσα από τα φορτηγάκια τους και τους διαδηλωτές να απαντούν ρίχνοντάς τους διάφορα αντικείμενα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

2 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι έκαναν και τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα το 1944, και μετά φάγαν φόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή κάπως έτσι τώρα:

      Πακιστανοί ΟΡΜΑΝΕ σε ΈΛΛΗΝΑ! Τους διάβασαν το ΚΟΡΑΝΙ και ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ! ΣΟΚ στην Κρήτη. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

      Από θαύμα σώθηκε! Οργανωμένες ομάδες μουσουλμάνων με οπλισμό – ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΚΟΠΕΛΑ! Νύχτα τρόμου επικράτησε προχθές Σάββατο στη Μεσαρά και συγκεκριμένα στο Τυμπάκι, όταν άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, με τραυματίες και μπαράζ συλλήψεων...Την είδηση μεταδώσαμε από το el.gr, αλλά πλέον αποκαλύπτονται νέα δεδομένα! Ως γνωστόν, τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, έξω από συσκευαστήριο στο Τυμπάκι, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών. Επικράτησε σκηνικό… Φαρ Ουέστ, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να σπεύδει στο σημείο για να αποτρέψει τα χειρότερα.
      ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ.
      Νέο βίντεο μάλιστα απεικονίζει εκατοντάδες Πακιστανούς να επιτίθενται μαζικά σε Έλληνα επιχειρώντας να τον λιντσάρουν! Αυτή φαίνεται πως ήταν και η αιτία που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να συγκρουστούν με τους Πακιστανούς, αφού είχαν σημειωθεί βέβαια και άλλα περιστατικά όπως επιθέσεις και παρενοχλήσεις σε κοπέλες.
      Δείτε στο βίντεο να κυνηγούν τον Έλληνα!
      Τον χτυπούν με καφάσια και με ό,τι βρουν. Σώθηκε από θαύμα!!! Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά 22 Πακιστανοί συνεπλάκησαν με 2 Έλληνες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Για τον ένα χρειάστηκε νοσηλεία, καθώς έχει τραυματιστεί στο χέρι, ενώ στον δεύτερο τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
      Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου Κώστα Τερζάκη, είναι δύο τα άτομα που έχουν σοβαρότερο τραυματισμό.
      Ένας 53χρονος, ο οποίος φέρει συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό βραχιόνιο και θα χειρουργούταν, και ένας 47χρονος, ο οποίος φέρει δύο θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ακόμα μία αφορμή για τα επεισόδια φαίνεται ότι αποτέλεσε περιστατικό το οποίο συνέβη προχθές, όταν Πακιστανός μίλησε άσχημα σε γυναίκα μέσα στο συσκευαστήριο όπου εργάζονταν, με έναν ντόπιο εργαζόμενο να του ζητάει τον λόγο. Μάλιστα όπως αναφέρουν Κρητικοί,
      ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ.

      https://youtu.be/45skLO8tlcI

      https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/08/blog-post_449.html

      Διαγραφή