Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Ενοχλημένο το ΚΚΕ από τη συμμετοχή Υφυπουργού στις εκδηλώσεις στο Γράμμο - Βίτσι

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή την προγραμματισμένη εκδήλωση του υφυπουργού Άμυνας, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού, σε «αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που ....υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι»

«Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα»., αναφέρει το ΚΚΕ, η -πολύ σκληρή- ανακοίνωση του οποίου έχει ως εξής:

«Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα». Η γνωστοποίηση της συμμετοχής του Αλ. Στεφανή στην αντικομμουνιστική εκδήλωση έγινε από την διοργανώτρια «Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού» που σε ανακοίνωση αναφέρει πως αποφάσισε:

«1. Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί.

2. Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον Πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής».

............

Και λίγη ιστορία: Το τέλος του εμφυλίου στην Ελλάδα

Η Επιχείρηση Πυρσός ήταν η τελική εκστρατεία που ξεκίνησε ο Εθνικός Στρατός της διεθνούς αναγνωρισμένης ελληνικής κυβέρνησης κατά του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.

Οι εθνικές δυνάμεις είχαν συγκεντρώσει 180000 άνδρες, και αποτελούνταν από 2 Σώματα Στρατού τα οποία απαρτιζόταν από: 7 μεραρχίες Πεζικού, 1 μεραρχία Ορεινών Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.) που περιλάμβανε τις VIII, I, X, II, III μοίρες καταδρομών, 2 ανεξάρτητες Ταξιαρχίες και 14 ελαφρά τάγματα πεζικού, 150 περίπου πεδινά και ορειβατικά πυροβόλα, πλήθος αεροπλάνων και 200 άρματα μάχης. Το A' Σώμα Στρατού, διοικούσε ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος και το Β' Σώμα Στρατού, ο Στυλιανός Μανιδάκης.

Οι αντάρτικες δυνάμεις είχαν 6.500 μαχητές στον Γράμμο και 8.500 στο Βίτσι και 2.500 σε εφεδρεία στο αλβανικό έδαφος και πίστευαν ότι θα καταφέρουν να εμπλέξουν τον εθνικό στρατό σε πόλεμο φθοράς και ελιγμών. Κατείχαν επίσης 45 ορειβατικά πυροβόλα, 15 αντιαεροπορικά και 27 αντιαρματικά.

Το σχέδιο προβλεπόταν να διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:

Πυρσός Α΄ (2-8 Αυγούστου): Στη πρώτη φάση προβλέπονταν σποραδικές παραπλανητικές επιθέσεις στον Γράμμο, με σκοπό να δημιουργηθεί η αίσθηση στον ΔΣΕ ότι εκεί θα εκδηλωνόταν η κύρια επίθεση του αντιπάλου και να καθηλωθούν οι δυνάμεις του.

Πυρσός Β΄(10-16 Αυγούστου): Η δεύτερη φάση του σχεδίου προέβλεπε ότι η κύρια ενέργεια του ΕΣ, μετά την εφαρμογή του Πυρσός Α΄, θα εξελισσόταν στην περιοχή του όρους Βίτσι με σκοπό την κατάληψή της και την εξόντωση ή αιχμαλωσία των ανταρτών.

Πυρσός Γ΄ (24-30 Αυγούστου): Η τρίτη και τελική φάση προέβλεπε αποφασιστική ενέργεια στην περιοχή του όρους Γράμμου, με σκοπό την κατάληψή της και την εξόντωση ή αιχμαλωσία των κομμουνιστικών ανταρτικών δυνάμεων, καθώς και την απόφραξη των αλβανικών συνόρων, για να μην υπάρχει καμία διέξοδος στις δυνάμεις του ΔΣΕ.

Μετά την επιτυχία της προηγούμενης επιχείρησης Πύραυλος, οι κομμουνιστικές δυνάμεις στην κεντρική Ελλάδα νικήθηκαν και μόνο τα ορεινά προάστια του Γράμμου και του Βίτσι στη βορειοδυτική Ελλάδα παρέμειναν υπό τον έλεγχό τους. Η γιουγκοσλαβική βοήθεια προς τους Έλληνες κομμουνιστές είχε τελειώσει τον Φεβρουάριο του 1949 μετά τις διαφωνίες του Τίτο-Στάλιν. Ο Εθνικός Στρατός ξεκίνησε την επίθεση στον Γράμμο και την κύρια δύναμή του στο Βίτσι. Πέντε ημέρες πάλης κοστίζουν στον Εθνικό Στρατό 1.682 θύματα και 1.182 κομμουνιστές σκοτώθηκαν σε δράση και πάνω από 1.000 τραυματίες είχαν εκκενωθεί στα αλβανικά σύνορα. Στις 25 Αυγούστου, η αλβανική κυβέρνηση του Ενβέρ Χότζα διέκοψε τη βοήθειά της, στις ελληνικές κομμουνιστικές δυνάμεις και αφόπλισε τους Έλληνες κομμουνιστές στο έδαφός της. Η επιχείρηση έληξε στις 10 π.μ. στις 30 Αυγούστου. Οι έλληνες κομμουνιστές παραδόθηκαν επισήμως στα μέσα Οκτωβρίου, σταματώντας τον εμφύλιο πόλεμο.

Κι έτσι, δημιουργηθηκε μια χώρα, στην οποία υπάρχει ελεύθερο και δυνατό κομμουνιστικό κόμμα, από τότε, που έχει το δικαίωμα να βαφτίζει "αντικομμουνιστική εκδήλωση", το μνημόσυνο για τους 1.682 νεκρούς στρατιώτες, που πολέμησαν τους αντάρτες κι όχι τους "κομμουνιστές". Ο εμφύλιος ΔΕΝ ήταν ιδεολογικός, μεταξύ "δεξιών" και "αριστερών", ήταν στρατιωτικός, μεταξύ του κράτους και μιας ομάδας ανταρτών, που ήθελαν να εγκαθιδρύσουν ένα προτεκτοράτο της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς εκλογές. Απόδειξη, το ότι, από τότε υπάρχουν κομμουνιστές, αλλά δεν τους πολεμάει κανείς! Θα τους πολεμήσει αν πάρουν τα όπλα και βγουν στο βουνό, ζητώντας με τα όπλα, τη διακυβέρνηση. Τόσο απλά και αντικειμενικά, χωρίς φόβο και πάθος. Κομμουνιστής μπορεί να είναι όποιος θέλει, να ζητά τη συστράτευση του λαού στον αγώνα του δικαιούται, τα όπλα δεν μπορεί να παίρνει. Αυτή είναι η απλή διαφορά, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν στο ΚΚΕ. Αν ο λαός αποφασίσει να κυβερνηθεί η χώρα κομμουνιστικά, θα γίνει. Αλλά θα το αποφασίσει ο λαός, όχι μια ομάδα ανταρτών. Του δόθηκε το δικαίωμα του λαού λοιπόν πριν από ένα χρόνο, να αποφασίσει αν θέλει κομμουνισμό. Το 95% είπε "όχι". Αν ήθελε, θα έλεγε "ναι". Αποδείχθηκε λοιπόν σε δεκάδες εκλογές, ότι οι έλληνες ΔΕΝ ήθελαν ποτέ τον κομμουνιστικό παράδεισο. Αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ επιβλήθηκε με το ζόρι, η δημοκρατία. Το μόνο βίαιο που πήγε να γίνει, είναι να περάσει δια του αντάρτικου, η εξουσία σε μια μειοψηφία αγωνιστών, που είχαν ένα ιδεώδες, που ΔΕΝ ήταν πλειοψηφικό τότε, ενώ τώρα είναι ανύπαρκτο πλέον σε όλο τον πλανήτη.

7 σχόλια:

  1. Η πραγματική στάση του ΚΚΕ στον εμφύλιο για την Μακεδονία:

    https://youtu.be/jh9mzrAP3jY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα καλό που έκανε ο κοροϊδοιός είναι που δεν θα δούμε φέτος ( κρατάω μικρό καλάθι) τα κόκκινα κουρελόπανα που κρεμούσαν κάθε χρόνο τέτοια εποχή κατά μήκος της Λαγκαδά για το αντάμωμα* της απλυσιάς στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά.
    * φεστιβάλ κνε τυφλοδηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο οι συμμορίτες έχουν αυτό το δικαίωμα:

    Το Twitter ξεσαλώνει με την απόφαση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να πάει για κάμπινγκ στον Γράμμο
    Η νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει το κάμπινγκ της στον Γράμμο, στο Νεστόριο της Καστοριάς, όπου δόθηκε μια από τις πιο σκληρές και οι τελευταίες μάχες του Εμφυλίου Πολέμου.
    Ανάλογη κατασκήνωση εδώ και χρόνια κάνει η ΚΝΕ, η νεολαία του ΚΚΕ.

    << Ζαιοι με σαγιονάρες, σανδάλια και βερμούδες στο Γράμμο να τραγουδάνε τα αντάρτικα😂😂 Κατευθείαν για Δρομοκαΐτειο!
    Camping στο Γραμμο η νεολαία της συριζαρας, Κουφονήσια ο Τσίπραρος, αυτοι νομίζουν ότι θα ξαναπάρουν κουταλα παίζοντας τους αριστερούς

    Εχει γούστο να στείλει ο Κουτσούμπας τα Ορκ του ΠΑΜΕ στο Γράμμο να πλακώσουν στις φάπες «τις ρεφόρμες» του ΣΥΡΙΖΑ...
    Μην ασχολείστε. Οι βόλτες στο Γράμμο είναι διαγκωνισμός μεταξύ βλακών για το ποιος θα είναι ο κληρονόμος των ηττημένων.

    Νεολαία σύριζα, αντι να πανε σε κανα νησί να ξεστραβωθούν, πάνε στο Γραμμο, τι νεολαία ειναι αυτη ρε φιλε, ναφθαλινη βρωμαει.>>

    δεν θα είναι συνεχως στο απυρόβλητο οι κομμουνιστές για τα εγκλήματα που έκαναν στον εμφύλιο.

    Το παιδομάζωμα, σύντροφοι, δεν είναι πρωτοτυπία της Αριστεράς.

    Ήταν οθωμανική πρακτική απαγωγής νέων αγοριών (devşirme) με σκοπό την ανατροφή τους ως στρατιωτών του σουλτάνου.

    Διαχρονικά, πολλά τα κοινά των Οθωμανών και των απανταχού «σοσιαλιστών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπου και να πάνε οι νουΔΟΥΛΟΙ, στο δημοκρατικό - εαμοβουλγαρικό τόξο, στην σπορά των ηττημένων του '49 ανήκουν, κανένα δεν ξεγελάνε πια - τα σανοφάγα βώδια μάς τελείωσαν, εξηντλήθησαν, πώς το λένε!

    Και ναι μεν στο Βίτσι και στο Γράμμο τους θάψαμε στην άμμο, αλλά δυστυχώς μισή δουλειά έγινε το '49. Tα ίδια μιάσματα που θέλουν σοβιετική την κοινωνία μας μάς κυβερνούν. Αλλά γυρίζει ο τροχός, να το ξέρουν. Και έχουμε και τον Θεό με το μέρος μας. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό: https://www.pemptousia.gr/2018/11/i-sferes-tripagan-ta-rasa-den-me-tsimpage-omos-kamia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να περιμένουμε με λίγα λόγια το mea culpa του πρωθυπουργού και την απαίτηση για παραίτηση του υπουργού του μετά από αυτό το ατόπημα,πάραυτα.
    Μην στενοχωρήσουμε την κομμουνιστική συμμορία-συμμαχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''αντικομμουνιστική εκδήλωση'' η μέρα μνήμης στον Γράμμο και το Βίτσι; 🤣🤣🤣🤣
    Το άλλο ανέκδοτο με τα γατάκια που ήταν κομμουνιστάκια μέχρι που άνοιξαν τα ματάκια τους το ξέρετε εκεί στον Περισσό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή