Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να συμμεριστεί την αισιοδοξία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, αλλά και μέρους της κυβέρνησης, για στήριξη από εταίρους και συμμάχους της Αθήνας κατά τη διάρκεια των διπλωματικών πρωτοβουλιών του...
πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης στο Αιγαίο.Αρκεί κάποιος να διαβάσει προσεκτικά τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμοδίων, για να κατανοήσει αμέσως πως ουσιαστικά Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες, σιγοντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, ενώ σπρώχνουν παράλληλα την Αθήνα σε ένα διάλογο με την Άγκυρα, με όρους που επιθυμεί ο Ταγίπ Ερντογάν.
-«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες φυσικών πόρων σε περιοχές στις οποίες Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ώστε «Ελλάδα και Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο»; Ωραίοι …σύμμαχοι! Τι άλλο να πουν στον Ερντογάν δηλαδή! Και αν η ανακοίνωση αυτή δεν επαναφέρει την προγενέστερη δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών-που υποτίθεται ότι αποσύρθηκε- περί «διαφιλονικούμενων υδάτων», ας μας πει κάποιος τι άλλο κάνει!
-«Η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης και σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μετά τη συνομιλία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό! Μια συνομιλία στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στον επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας πως «η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή»! Όταν, όμως, ο Γ. Στόλτενμπεργκ δηλώνει αμέσως μετά πως «η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης», δείχνει πως μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί του από την «προειδοποίηση» της Αθήνας. (Παρεμπιπτόντως, μήπως θα πρέπει θα ενημερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι σημαίνει όταν λέμε ότι «η πολιτική των ίσων αποστάσεων από το ΝΑΤΟ δεν γίνεται αποδεκτή»; Τι θα πράξουμε για αυτό;)
Βασίλης Σκουρής
Όσοι ακόμη περιμένουν βοήθεια από άλλους,κοιμούνται όρθιοι. Μόνοι μας είμαστε όπως και πάντα μόνοι είμασταν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό κει και πέρα, ενδιαφέρον θα είχε να ακουστεί η ελληνική κοινή γνώμη.
Επιθυμεί άραγε-αν χρειαστεί-ισχυρή στρατιωτική εμπλοκή ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας ή προτιμά την ταπεινωτική ξανά συνθηκολόγηση και σύρσιμο στη Χάγη;
Σιγά μη μας ρωτήσουν, όπως και με την Μακεδονία.
Ποιος να τρέχει τώρα για μάχες. Θα χάσουμε
και τα τουρκικά σίριαλ.
redeingel
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορεί να κάνει κανένας αυτό που πρέπει (θέλουμε), η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ με την προϋπόθεση να μην της επιτραπεί ποτέ να νικήσει την Τουρκία (Αμερικανική βοήθεια 7/10 απ το 1984) για να ελέγχεται η Ελλάδα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε μια Ελληνο-Τουρκική σύγκρουση 2 ημερών η Τουρκία θα καταλάβει Ελληνικό νησί (Καστελόριζο) ή νησιά ενώ η Ελλάδα τίποτε. Η μόνη φορά που ανατράπηκαν αυτά τα ΝΑΤΟΙΚΑ σχέδια ήταν το 1987 με το ΣΙΣΜΙΚ όταν ο Α.Παπανδρέου έστειλε σαφή μηνύματα σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προσεγγίζοντας για υποστήριξη ένα κράτος του τότε συμφώνου της Βαρσοβίας (Βουλγαρία) και κλείνοντας την αμερικανική βάση στην Νέα Μάκρη.
Το αποτέλεσμα ήταν όλες οι βόρειες μονάδες του Ελληνικού στρατού να συγκεντρωθούν στον Έβρο για διάσπαση των Τουρκικών γραμμών με προέλαση δημιουργώντας ένα ισοδύναμο τετελεσμένο (κατοχή Τουρκικού εδάφους στην Ανατολική Θράκη).
Όταν λοιπόν ανατράπηκαν τα σχέδια του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ φρέναραν την έξοδο του ΣΙΣΜΙΚ.
https://menshouse.gr/istori...
Αυτές οι συγκυρίες δεν υπάρχουν τώρα και δεν θα υπάρξουν ποτέ.
https://menshouse.gr/istories/80304/sismik-i-teleftea-fora-pou-fovithikan-i-tourki