Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Κόλαση από εκρήξεις η Βηρυτός - Ισραήλ: "Δεν έχουμε καμία σχέση"

Το Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον Λίβανο, μετέδωσε η τηλεόραση του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ). Λίγο νωρίτερα, κυκλοφόρησαν φήμες περί πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι N12, είπε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο ατύχημα που ξεκίνησε με την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς. 

Ισχυρή έκρηξη, τόσο που ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο, σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη. Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». 

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

2 σχόλια:

  1. Κρίμα! Ελπίζω να είναι καλά οι αδελφοί μας Ελληνορθόδοξοι (Ρουμ) του Λιβάνου.

    Όσο για την εβραϊκή διάψευση, όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνεί με την άποψη αυτή ο δημ υπάλληλος που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή