Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ποιοί θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό

Στήριξη στην κυβέρνηση θα δώσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης και .....
ίσως άλλοι 2-3 βουλευτές του ΚινΑλλ. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα πουλήσουν πατριωτισμό, αλλά φυσικά δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση και ο Τσίπρας θα συνεχίσει να υπηρετεί τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα, όπως μόνο αυτός και η αριστερά μπορούν.


Η συζήτηση της πρότασης μομφής αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω πίεση στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι τάσσονται κατά της συμφωνίας, με τους βουλευτές του κόμματος πάντως να καλούνται να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση. Πάντως, σε δήλωσή του μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε πως «ευχαριστούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει επί δύο ημέρες να αποκαλύπτουμε την αδυναμία του να καταλήξει σε οριστική απόφαση» και υπογράμμισε ότι «εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον τυχοδιωκτισμό του κ. Μητσοτάκη να αποσταθεροποιήσει τη χώρα». Πρόσθεσε, δε, ότι οι ΑΝΕΛ «θα παραμείνουμε ακλόνητοι στην απόφασή μας να μην στηρίξουμε απόφαση που στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται το όνομα της Μακεδονίας» και συμπλήρωσε ότι «αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ισχύουν για πάντα».

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, αν και αναμένεται να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, εμφανίζεται διχασμένο σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό, με το Ποτάμι να διατηρεί θετική στάση τη στιγμή που η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά τάσσεται κατά. Στο ΚΙΝΑΛ, υπέρ της συμφωνίας, φέρονται να έχουν ταχθεί και οι Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης.