Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η Βουλή σχεδιάζει αποπομπή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για το Σκοπιανό

Σας αποστέλλουμε την απομαγνητοφώνηση της παρέμβασης του Προέδρου της Βουλής στην ....
σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για όσα είπε ο βουλευτής του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή» Κ. Μπαρμπαρούσης.

Η παρέμβαση του κ. Νικολάου Βούτση έχει ως εξής:

«Προσωπικά σας συγχαίρω για τον τρόπο που προεδρεύσατε, το λέω από καρδιάς, διότι όταν ο προηγούμενος ομιλητής έφτασε στα όρια και έξω από αυτά της πατριδοκαπηλίας και αναφέρθηκε περί «απάτριδος πρωθυπουργού» και «απάτριδων» γενικά και ύστερα όλα τα απαράδεκτα που έλεγε ο κύριος Μπαρμπαρούσης τον ανακαλέσατε στην τάξη και νομίζω ότι πράγματι με αυτά τα αντανακλαστικά θα πρέπει το Προεδρείο επί τόπου να θέτει τα ζητήματα. Τα προηγούμενα είναι πράγματα που έχουν ξανακουστεί και που έχουν τα όριά τους. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», η οποία βεβαίως έχει έρθει εδώ 3-4 φορές με τη ψήφο ορισμένων συμπολιτών μας, ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας από ότι κατάλαβα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Χθες μίλησε από εδώ ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και δεν έθεσε τέτοια ζητήματα. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και ελάχιστους, ίσως, θύλακες ή πρόσωπα , που κι αυτό το αμφισβητώ, μέσα στις ένοπλες δυνάμεις, ταραχή.

Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, στο πλαίσιο του Συντάγματος μια του Κανονισμού της Βουλής, και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς της Επιτροπή Δεοντολογίας, πλην όμως θεωρώ- και θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη διάσκεψη γι’ αυτό το θέμα- για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών περαιτέρω μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που θα λήξει η αυριανή διαδικασία. Και από κει και πέρα θα δούμε.

Είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα μετά από πρωτοσέλιδα για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει εδώ και δυόμιση μέρες που δόθηκα όλα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά «δήθεν» πατριώτες οι οποίοι είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν στην ιστορική τους διαδρομή και στο πολιτικό βιογραφικό τους σαφέστατες ευθύνες για τους μεγαλύτερους διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού.»

Δείτε τι είπε ο Μπαρμπαρούσης:



Πρόταση του Προέδρου της Βουλής για τον αποκλεισμό του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» από τη συζήτηση επί της Προτάσεως Δυσπιστίας.

Σας αποστέλλουμε την απομαγνητοφώνηση της παρέμβασης του Προέδρου της Βουλής με την οποία πρότεινε στο σώμα τον αποκλεισμό του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» από τη συζήτηση επί της Προτάσεως Δυσπιστίας.

Νίκος Βούτσης:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πριν από λίγο, στην Ελληνική Βουλή, υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός Κόμματος προέβη σε ανοικτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής και εναντίων του «απάτριδος» όπως είπε Πρωθυπουργού.

Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς όμως δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις.

Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη Δημοκρατία με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων για τη δημιουργία επεισοδίων σε όλη τη χώρα.

Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια του Σώματος, με απόφασή της, κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν μέχρι τη λήξη της παρούσας διαδικασίας αύριο το βράδυ, να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει αυτή η Αίθουσα στην παρουσία της.

Διότι, δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, αλλά πρέπει να δοθεί από την Ελληνική Βουλή προς όλο το λαό ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω στα ζητήματα που μας απασχολούν και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δημιουργήσουν αυτήν την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, καθώς μάλιστα ύστερα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε, αλλά επί της ουσίας κάλυψε αυτήν την συμπεριφορά και χωρίς καμία διάσταση και έννοια συλλογικής ευθύνης που είναι έξω από τη δημοκρατική κουλτούρα, αφορά στο σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή. Και με αυτήν έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης, δεν θέλω να ξανακούσω και μιλάω και προσωπικά από καρδιάς, γιατί μετά από μερικούς ομιλητές θα μιλήσουν και άλλοι εκπρόσωποι, αυτή την πρόκληση η οποία είναι σαφές ότι υπήρξε προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο, μεθαύριο σ’ αυτόν τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουμε όλοι μας.



Παρακαλώ αν δεν υπάρχει αντίρρηση να γραφτεί στα πρακτικά ότι ομόφωνα η Βουλή και οι παρούσες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου συμφωνούν με την πρόταση του Προέδρου της Βουλής.