Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

«Δουλειά μας να επηρεάζουμε τα εκλογικά αποτελέσματα»! Σάλος από τις αποκαλύψεις για την Team Jorge

 Γράφει ο Β.Π.

 Πριν από 10 περίπου χρόνια, ένας φίλος μου πολιτικός, ζήτησε τη βοήθειά μου, ως "ειδικού στο ιντερνετ", να σβηστεί από τις μηχανές αναζήτησης, ένα άρθρο που τον συκοφαντούσε κατάφωρα. Του είπα ότι η google, ....

δεν κατεβάζει άρθρα εύκολα, παρά μόνο (σχεδόν!) κατόπιν δικαστικής απόφασης. Ο πολιτικός μηνύει τον αρθρογράφο, κερδίζει το δικαστήριο, αλλά ο αρθρογράφος δεν κατεβάζει το άρθρο από το προσωπικό του ιστολόγιο.

Στέλνουμε επίσημα στη google Ιρλανδίας, τη δικαστική απόφαση, επίσημα μεταφρασμένη για να αρχίσει η αφαίρεση. Ταυτόχρονα του κάνω και "pushing", με θετικά δημοσιεύματα, για να πέσει από την πρώτη σελίδα το συκοφαντικό άρθρο, που έλεγε ας πούμε "Ενέχεται σε υπόθεση παιδεραστίας ο ΧΨ;". Το να ψάχνει λοιπόν κανείς τον "ΧΨ" στη google και να του βγάζει πρώτο-πρώτο το "Ενέχεται σε υπόθεση παιδεραστίας ο ΧΨ;" είναι πάρα πολύ κακό, για τον σοβαρό και έντιμο φίλο, που δεν έκανε μια εξυπηρέτηση στον κακό αρθρογράφο κι αυτός εκδικητικά έγραψε κάτι, για το οποίο "έφαγε" 6 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Ο αρθρογράφος όμως, δεν το κατέβαζε παρά την ποινή, αλλά το blog του ήταν απολύτως ασήμαντο, γνωστό σε έναν κύκλο 20-30 ανθρώπων. 

Παρά την πολύ χαμηλή κατάταξη όμως, παρά τα χιλιάδες δημοσιεύματα σε μεγάλα sites, η google επέμενε περίεργα, να βγάζει πρώτο το συκοφαντικό άρθρο. Ενώ το όνομα "ΧΨ" ήταν σε χιλιάδες άρθρα του Πρώτου Θέματος, του Βήματος, του newsit κ.λπ. δεν έβγαιναν αυτά πρώτα, αλλά το γελοίο άρθρο ενός ασήμαντου blog, με μηδενική επισκεψιμότητα!

Στείλαμε λοιπόν την αίτηση "λήθης" στη google μαζί με τη μήνυση και πράγματι σε 2-3 μέρες, στην αναζήτηση, το άρθρο δεν έβγαινε! Πανηγυρίσαμε.

Σε λίγες μέρες όμως, το συκοφαντικό άρθρο επανήλθε πρώτο στην αναζήτηση! Μα πώς είναι δυνατόν;  

Εν τω μεταξύ, καμία άλλη μηχανή αναζήτησης, δεν εμφάνιζε το συγκεκριμένο άρθρο! 

Ο πολιτικός λοιπόν, μου λέει κάποια μέρα, ότι είναι καλεσμένος σε ένα συνέδριο στο ΑΠΘ, όπου θα μιλήσουν κάτι καθηγητές Α.Ε.Ι. από το Ισραήλ, για την "ενεργειακή συνεργασία στη Μεσόγειο" ή κάτι τέτοιο. Βρίσκουμε τον καθηγητή του ΑΠΘ, που το οργάνωσε, κάνουμε μια κουβέντα "από πού τους ξέρεις τους Ισραηλινούς", μας λέει ότι "τους έχει καλέσει πολλές φορές στο ΑΠΘ και κάνουν ακαδημαϊκές ανταλλαγές με το Ισραήλ" και ότι αυτός "έχει πάει δεκάδες φορές στο Ισραήλ".

Τότε λέω στον καθηγητή "θέλουμε μια χάρη: όταν τελειώσουν τις ομιλίες τους, να μας φέρεις σε επαφή με τους Ισραηλινούς, θέλουμε να τους πούμε ένα προσωπικό μας θέμα". 

Ο καθηγητής αναρωτιέται "τί ακριβώς θέλετε από τους Ισραηλινούς ακαδημαϊκούς", του εξηγούμε το πρόβλημα και λέει ο άνθρωπος "και πώς να σας βοηθήσουν οι πανεπιστημιακοί σε μια διένεξη με τη google;". Του εξηγώ ότι η google είναι εβραϊκή εταιρεία και σαφώς θα μπορέσουν να βρουν διαύλους επικοινωνίας οι Ισραηλινοί καθηγητές. 

Η συνάντηση έγινε, βγήκαμε με τους Ισραηλινούς για φαγητό το βράδυ, τους είπαμε πέντε πράγματα για την υπόθεση και ο ένας μου είπε "στείλε μου αύριο το link του συκοφαντικού άρθρου σε αυτό το e-mail" και μου δωσε την κάρτα του.

Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι αναχώρησαν για το Ισραήλ κι εγώ έστειλα το e-mail. 

Τη μεθεπόμενη μπήκα στη google από περιέργεια. "Λες να έκανε τίποτε" αναρωτήθηκα. Το συκοφαντικό άρθρο ήταν και πάλι πρώτο. "Σιγά να μην κάνει" μου είπε ο πολιτικός. Το αφήσαμε λίγο και σε 3-4 μέρες ξαναμπήκα. Το άρθρο εξαφανίστηκε και το blog του συκοφάντη έλεγε "αυτό το ιστολόγιο καταργήθηκε για παράβαση των όρων της google".

Γράφοντας "ΧΨ" στο google, έβγαιναν μόνο θετικά άρθρα, σε όλες τις σελίδες αναζήτησης, από την πρώτη μέχρι εκεί που άντεχε κανείς να κάνει scrolling.

Ο καθηγητής από το Τελ Αβίβ, μου έστειλε ένα μονολεκτικό e-mail : "fixed".

  

Και τώρα διαβάστε αυτό > https://www.militaire.gr/doyleia-mas-na-epireazoyme-ta-eklogika-apotelesmata-salos-apo-tis-apokalypseis-gia-tin-team-jorge/

που ανέβασε στα σχόλια, φίλος αναγνώστης. Όχι, ότι δεν τα ξέραμε όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου