Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στην «Μασούτης» περνάνε τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανία Ζάχαρης στην Αριστοτέλους

 Στην εταιρεία «Μασούτης» πέρασαν τα γραφεία της έναν καιρό παραγωγικής και κάποτε κραταιάς Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς... η βορειοελλαδική λιανεμπορική απέκτησε για το ποσό περίπου των 4 εκατ. ευρώ, στο κτίριο της Μητροπόλεως 34 με γωνία Αριστοτέλους, τον 5ο και 6ο όροφο.

Η πώληση έγινε από spv, μία από τις εταιρείες ειδικού σκοπού, που στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αυτό εγκρίθηκε στο πλαίσιο του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα, θα ρευστοποιήσουν στοιχεία του ενεργητικού της ΕΒΖ.

Πιο συγκεκριμένα, πωλήθηκαν , μετά από διαγωνισμό, οι όροφοι 5ος και 6ος, στους οποίους από το 1960 και για πολλές δεκαετίες, βρίσκονταν τα γραφεία διοίκησης της βιομηχανίας, όπως επίσης, διευθύνσεις τμημάτων της επιχείρησης (εμπορικό, οικονομικό, τεχνικό κ.αλ.) . Πρόκειται για δύο ορόφους που εσωτερικά επικοινωνούν και είναι συνολικού εμβαδού περίπου 1.300 τ.μ.

Με την απόκτηση των γραφείων της Ζάχαρης, από τη «Μασούτης», οι χώροι αυτοί, στους οποίους έχει γραφεί κομμάτι της μεταπολεμικής βιομηχανικής ιστορίας της χώρας- έστω εν προκειμένω με άσχημη κατάληξη- μένουν τουλάχιστον στα χέρια μίας επιχείρησης με ελληνική ταυτότητα, δίχως να «χαθούν» στο χαρτοφυλάκιο ενός αδιάφορου για τον βορειοελλαδίτη, fund.

ΠΗΓΗ: makthes / Αννυ Καρολιδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου