Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

O Θεοδωρικάκος πήρε δικηγόρο τον Κούγια κι αυτός ...όρμηξε στον καταγγέλοντα

Γάτα ο Κούγιας, βρήκε αμέσως τη δικαιολογία : "ο αξιωματικός που κατηγορεί τον Υπουργό για κατάχρηση εξουσίας, έκανε την κατάθεση μισή ώρα πριν αποστρατευθεί". Θέλει δηλαδή να μας πείσει ότι... "τα βγαλε απ΄το μυαλό του, επινόησε μια φανταστική ιστορία, επειδή έμαθε ότι θα αποστρατευθεί και πικράθηκε". Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι το άκουσαν  (ΟΛΟΙ όμως!), είπαν την ίδια φράση "βρε τί άλλο θα σκεφτούν για να αθωώσουν τον Υπουργό!"
Επειδή όμως ζούμε στην Κολομβία, ναι, θα αθωωθεί ο Υπουργός και θα στριμώξουν άγρια τον Υπουργό. Ως καλός κομμουνιστής ο κ.Θεοδωρικάκος, ξέρει από χειραγώγηση...Σε μία σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προχώρησε ο σύνηγορος του υπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάθεση έγινε μισή ώρα προτού αποστρατευτεί τόσο ο ίδιος, όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων

Μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του κατέθεσε νωρίτερα, σήμερα, στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μήνυσής του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα πάει «μέχρι τέλους», ενώ για την υπόθεση έχει «επιστρατεύσει» τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση, συκοφαντική δυσφήμιση και για παράβαση καθήκοντος κατά του απόστρατου αστυνομικού, που κατήγγειλε την υπόθεση του γιου του.


Ο δικηγόρος του υπουργού, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «TLive» για την υπόθεση, ανέφερε: «Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη χώρα της Δανιμαρκίας. Είναι ένας κύκλος αστυνομικών, οι οποίοι δε θα έπρεπε να είναι στο σώμα. Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, αμαύρωσαν την Ελληνική Αστυνομία», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι αυτό που έγινε στην υπόθεση έχει σαν κεντρικό πρόσωπο έναν Έλληνα αξιωματικό. «Ό,τι είχε να πει αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος το είπε. Αν είχε να πει και άλλα, κακώς δεν τα αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή, που σημαίνει ότι η υποψία ότι κατασκεύασε ο ίδιος τα στοιχεία είναι βάσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Αυτή η ιστορία, για αυτούς που την εμπνεύστηκαν θα έχει πολύ κακό τέλος. Γιατί ναι, μεν, έχουμε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ματαίωσε τη δίωξη εν γνώσει του για μία πράξη, που μπορεί να ήταν πλημμέλημα, αλλά μπορεί να ήταν και κακούργημα. Όταν, λοιπόν, λες ότι το ματαίωσα, αυτό είναι με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα κατάχρηση εξουσίας. Με τον παρελθόντα ποινικό κώδικα, που άλλαξε την 1/7/2019 γίνεται από αστυνομικούς, με τον νέο ποινικό κώδικα, μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας», είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση ήξερε ο απόστρατος αστυνομικός ότι ακόμη και αν ομολογήσει μία πράξη παράνομη, δε θα διωχθεί για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα.

Ως προς τα κίνητρα του απόστρατου αστυνομικού, για να κάνει την καταγγελία, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Υπάρχει μία υποδομή, που δεν την αναφέρει κανείς. Ο άνθρωπος αυτός έδωσε την κατάθεσή του μισή ώρα πριν το αρμόδιο όργανο της Αστυνομίας αποφασίσει την αποστράτευσή του και γνώριζε και την έδωσε σε υπηρεσία, που προΐστατο ο κ. Ηλίας Κοσσυβάκης, ο οποίος και επίσης θα αποστρατευόταν σε μισή ώρα», είπε σχετικά με την υπόθεση ο ποινικολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου