Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ - ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ναι, δεν διαφωνεί κανείς, αλλά να γίνει! Και το Ογκολογικό ε, μην ξεχνιόμαστε. Όχι στα λόγια όμως!

Σχολιάζοντας την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατηγορηματική και ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη πως η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα προχωρήσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί ακόμη και με την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το πραγματικό, έμπρακτο ενδιαφέρον αυτής της Κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που κάποιοι προσπάθησαν να στήσουν κερδοσκοπικά παιχνίδια, εκμεταλλευόμενοι την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει στη βόρεια Ελλάδα μια κορυφαία μονάδα υγείας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη μη αναμενόμενη αυτή εξέλιξη.

Όσο και αν επιχαίρουν ή προσπαθούν να σπεκουλάρουν πολιτικά, να είναι βέβαιοι πως για μια ακόμη φορά θα πέσουν πάνω σε ένα τοίχο σοβαρότητας, υπευθυνότητας, αξιοπιστίας και συνέπειας. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο είναι ένα στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη, για τη βόρεια Ελλάδα, για την Κυβέρνηση. Και το στοίχημα αυτό πρέπει να το κερδίσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε. Η λειτουργία οκτώ, μόλις, κλινών ΜΕΘ παίδων σε Μακεδονία και Θράκη καταδεικνύει το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει ώστε μέχρι το 2025 να έχουμε ένα νέο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για νέες καθυστερήσεις.

 Σε αγαστή συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είμαι βέβαιος πως οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και αυτό το κορυφαίο έργο που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας θα προχωρήσει. Όπως σωστά έγραψε και ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μπήκε στην όλη διαδικασία μια άνω τελεία, δε σταμάτησε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου