Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Τροπολογία Κασιδιάρη : Ευπρόσδεκτες οι βελτιώσεις , λέει η ΝΔ

 
Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μήνυμα προάσπισης της δημοκρατίας, θα επιδιώξει η... κυβέρνηση για την τροπολογία που βάζει φρένο στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές

Σχετικό μήνυμα εξέπεμψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: «Εχουμε μια πλήρη πρόταση, η οποία καλύπτει το σύνολο, όλο το φάσμα της υπόθεσης. Εάν στη Βουλή υπάρξει κάτι που μπορεί να το βελτιώνει, χωρίς να το αλλοιώνει και πολύ περισσότερο χωρίς να καταστρέψει κατευθύνσεις που για πολιτικές σκοπιμότητες θα κάνουν τη ρύθμιση στην ουσία ανεφάρμοστη, επικίνδυνη και πιο γενικόλογη –γιατί εδώ πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένος–, η διάθεση με την οποία πηγαίνουμε στο Κοινοβούλιο γι’ αυτή τη ρύθμιση είναι να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», τόνισε (ΣΚΑΪ).

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε (Ρ/Σ Παραπολιτικά) ότι «δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή μια πρόταση που δεν θα είναι συνταγματική», ανέλυσε το σκεπτικό με το οποίο διαμορφώθηκε η πρόταση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «ναι, θα ήθελα και προσωπικά και ως παράταξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στο θέμα, και άρα θα ήταν ευχής έργον η αξιωματική αντιπολίτευση να μπορέσει να συνταχθεί ή, εν πάση περιπτώσει, να βρούμε μια κοινή ζώνη στην οποία να μπορούμε να προσγειωθούμε».


Βορίδης : «Στόχος μας να άρουμε την βαθιά αντινομία που υπάρχει»

«Καταρχάς ας συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να αρθεί μία βαθιά αντινομία που υπάρχει στην έννομη τάξη μας. Ένα τμήμα της έννομης τάξης μας, η ποινική δικαιοσύνη έχει κρίνει ενόχους συγκεκριμένους ανθρώπους για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση, τους καταδίκασε με ποινές καθείρξεως, δεν ανέστειλε τις ποινές τους και εκτίουν την ποινή τους. Όταν ένα τμήμα της ποινικής δικαιοσύνης κρίνει αυτό, δεν μπορεί ένα άλλο τμήμα, το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου να κρίνε ότι αυτοί μπορούν να είναι αρχηγοί πολιτικού κόμματος και να τους επιτρέπει να κάνουν διακηρύξεις συνδυασμών και να συμμετέχουν στις εκλογές. Αυτό είναι βαθιά αντινομικό. Ή αρχηγοί πολιτικού κόμματος είναι ή αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος της κυβέρνησης είναι να άρει αυτή την βαθιά αντινομία που υπάρχει. Εάν συμφωνήσουμε στον στρατηγικό στόχο, όλα τα άλλα μπούμε να τα συζητήσουμε. Εμείς έχουμε σκεφτεί πολλά πάνω στο πως μπορεί να γίνει αυτό», είπε αρχικά.

Θα υπάρξουν αλλαγές προκειμένου να υπάρχει ευρεία συναίνεση;

«Εμείς θα ακούσουμε προσεκτικά αυτό που θα πουν τα κόμματα. Αυτή η τροπολογία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, υπό την έννοια ότι έχει ήδη υπάρξει μία αντίστοιχη ρύθμιση, η οποία έχει υπερψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία την προηγούμενη φορά και η οποία, οδήγησε στην απαγόρευση χρηματοδότησης τέτοιων κομμάτων και στην τηλεοπτικής προβολής τους. άρα η βάση της συναίνεσης, κάτι θέλει τώρα. Εμείς δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, χτίζουμε κάτι το οποίο υπάρχει. Το συγκεκριμένο κόμμα ζήτησε από την επιτροπή οικονομικών της Βουλής, να του εγκριθεί χρηματοδότηση μέσω της εκδόσεως κουπονιών»,

»Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εφαρμόζοντας την νομοθεσία, απέρριψε αυτό το αίτημα. Στην επιτροπή συμμετέχουν δικαστικοί, οι οποίοι έκριναν ότι είναι νομικά, ορθά κατασκευασμένη η συγκεκριμένη διάταξη νόμου. Άρα, ο βασικός μας καμβάς είναι εκεί. όλα τα υπόλοιπα είμαστε εκεί να τα συζητήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.
«Δεν ψηφίζουμε τη ρύθμιση»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης, μίλησε για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει αυτή την τροπολογία.

«Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και όχι στον δημόσιο χώρο και κυρίως στη Βουλή. Τη στιγμή που είναι καταδικασμένοι και είναι μέσα στη φυλακή, η κυβέρνηση τους αφήνει να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, με βίντεο στο YouTube μέσα από τη φυλακή. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση θέλει την Χρυσή Αυγή στον δημόσιο βίο και όχι μεσα στην φυλακή. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει μία ρύθμιση που να σέβεται το Σύνταγμα και να πολεμά τους εχθρούς της δημοκρατίας. Να μην καθιστά τον Άρειο Πάγο, όπως θέλει η κυβέρνηση, ως όργανο που παίρνει αποφάσεις για την λειτουργία ενός κόμματος. Αυτό είναι έξω από την συνταγματική λειτουργία κατά τη γνώμη μας. Ο Άρειος Πάγος έχει μία τυπική, διοικητικού χαρακτήρα και όχι ποινικού τύπου αρμοδιότητα και αυτή πρέπει να διατηρήσει», τόνισε.

«Δεν την ψηφίζουμε τη ρύθμιση, γιατί ανοίγει το παράθυρο, με την ασάφεια της διατύπωσής της, να υπάρχουν διώξεις και απαγορεύσεις για κόμματα που εκφεύγουν από αυτά που η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάγονται στο δημοκρατικό πλαίσιο. Θέλουμε σαφή αναφορά ότι η διάταξη αφορά στις νεοναζιστικές και ρατσιστικές οργανώσεις. Ζητούμε ωστόσο έναν κοινό τόπο, μία συναίνεση για την αντιμετώπιση του ναζισμού και του φασισμού», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.


«Προφανώς πρέπει να υπάρξει ρύθμιση»

Η κ. Γιαννακοπούλου τοποθετήθηκε επίσης, σχετικά με το ζήτημα.

«Προφανώς πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ως ΠΑΣΟΚ ότι η ΧρυσήΑ υγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ο αγώνας απέναντι στον νεοναζισμό γίνεται στην κοινωνία και σε επίπεδο πολιτικών, όμως η ξεχνάμε ότι επί της ουσίας το μεγαλύτερο πλήγμα της Χρυσής Αυγής ήταν όταν μπήκε στη φυλακή. Άρα χρειάζεται και θεσμική αντιμετώπιση», υπογράμμισε.

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις και πρέπει να υπάρχει σαφήνεια. Δεν πρέπει η πρόταση να αφήσει χώρο για συνταγματική αμφισβήτηση, φανταστείτε να κριθεί αντισυνταγματικός αυτός ο νόμος, πώς θα νομιμοποιηθεί η Χρυσή Αυγή. Πρέπει να το δει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής και να συζητηθεί το ζήτημα της πραγματικής ηγεσίας», ανέφερε σχετικά η κ. Γιαννακοπούλου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Η απάντηση του Ιδρυτή των ΕΛΛΗΝΩΝ, Ηλία Κασιδιάρη, στην τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η οποία αποτελεί ευθεία προσβολή κατά του πολιτεύματος, του Συντάγματος και της λαϊκής κυριαρχίας. Με ακλόνητα επιχειρήματα καταρρίπτονται ένα προς ένα τα νομικά ανοσιουργήματα που εφηύρε το τρίγωνο της Διαπλοκής Μητσοτάκης-Βορίδης- Γεραπετρίτης και αποδεικνύεται στην πράξη η καταφανέστατη πολιτική δίωξη, καθώς δεν επιθυμούν με τίποτα μια γνήσια Εθνική και Πατριωτική φωνή μέσα στην βουλή που θα αποκαλύπτει τα σκάνδαλα του πολιτικού συστήματος σε όλο το Πανελλήνιο. Οι μάσκες πέφτουν, ο αγώνας συνεχίζεται. Στο τέλος, το δίκαιο και η αλήθεια θα επικρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου