Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Άλλη μια έντονη καταγγελία κατά Κούγια, αλλά...

Τί συμβαίνει σ΄αυτή τη χώρα με την ασυλία που απολαμβάνει ο Κούγιας; Τί διάολο, ανηψιός του Ρότσλιντ είναι και τον φοβούνται τόσο; Χλευάζει μάρτυρες, βρίζει δημοσιογράφους, τραμπουκίζει τους... πάντες, αλλά ένα περίεργο άσυλο, το οποίο μάλιστα καταγγέλει σήμερα η ΕΣΗΕΑ αναφέροντας ότι "έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει", αλλά ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ούτε προστατεΥόμενος της Vanguard να ήταν ο Κούγιας, θα είχε τέτοια ασυλία! 


Η ΕΙΔΗΣΗ:

Την καταδίκη της στη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ.Η ΕΣΗΕΑ χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον Αλέξη Κούγια καθώς «εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη», ενώ αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε δημοσιογράφος λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή δικάσιμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη.

Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου