Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Επάγγελμα: φωτογράφος-νομοθέτης

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

           Έχω επανειλημμένως γράψει για την πρακτική όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων να νομοθετούν φωτογραφικά κατά παράβαση του ορισμού τού νόμου που μαθαίνουμε στο πρώτο έτος της Νομικής: κανών υποχρεωτικής γενικής εφαρμογής στο σύνολο ή μερίδα του λαού.  Κατά παράβαση και των ...

νομοθετημάτων που οι ίδιες ψηφίζουν για τη λεγόμενη «καλή νομοθέτηση».   

       Έγραφε ο κ. Πεταλωτής, πάλαι ποτέ βουλευτής και υπουργός ΠΑΣΟΚ, εξ αφορμής της ειδικής ρύθμισης για τη μεταγωγή τού αρχιδολοφόνου-συγγραφέα Κουφιοντίνα από τις αγροτικές φυλακές σε φυλακές υψίστης  ασφαλείας.

«Με τη λήξη του τελευταίου επεισοδίου στο σήριαλ Κουφοντίνα (αν δεν δολοφονούσε 11 ανθρώπους θα ήταν κωμωδία) τολμώ κι εγώ να εισφέρω (δικηγορικός μοδάτος όρος) κάποιες απόψεις μου. Τον πιστολέρο της 17Ν τον έβγαλε από την επαναστατική ναφθαλίνη η Κυβέρνηση, η οποία θέλοντας να τον αποσύρει από τις αγροτικές φυλακές νομοθέτησε φωτογραφικά και στο γόνατο, αφήνοντας περιθώριο για νομική διεκδίκηση του τόπου έκτισης της ποινής του. Η τουλάχιστον άκριτη υπαγωγή του Σωφρονιστικού σε μια διαρκώς προβληματική Γενική Γραμματεία, εντός και εκτός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφαίρεσε κάθε δυνατότητα ελιγμού για αποσόβηση της κρίσης αυτής εν τη γενέσει της. Κι ας επαίρεται σήμερα η κυβέρνηση για την «αποφασιστικότητά» της σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε».


       Μετά είχαμε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την εκπαραθύρωση της τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού κ. Θάνου από την Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το ΣτΕ την έκρινε νόμιμη και συνταγματική.

      Τώρα έχουμε τη ρύθμιση για τον αποκλεισμό τού κώματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.  Η διάταξη θα προβλέπει, ότι κώμα με ηγέτη, εμφανή ή αφανή, καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δεν  μπορεί να μετέχει στις εκλογές για ανάδειξη του Κοινοβουλίου.  Περί της συνδρομής τών όρων εφαρμογής τής διάταξης αυτής θα αποφαίνεται ο Άρειος Πάγος, η Ολομέλεια του οποίου φημολογείται, ότι θα δικαιώσει τα funds ή servicers, όπως αποκαλούνται οι θυγατρικές των τραπεζών, στις οποίες μεταβίβασαν κόκκινα και μη δάνεια οι τράπεζες, ώστε να πρασινίσουν οι ισολογισμοί τους. Θα αποφανθεί επί της ερμηνείας νόμου που ψήφισε η πρώτη φορά αριστερά δίνοντας όπλα  στους Πάτσηδες.

        Δεν θα υπερασπισθώ τον Κασιδιάρη και τις ναζιστικές ιδέες του επαναλαμβάνοντας, ότι είναι εσφαλμένη η καταδίκη τη Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ελλείψει οικονομικού οφέλους, όπως προβλέπει η σύμβαση του Παλέρμο. Θα αναρωτηθώ, όμως, πόσο συνταγματική μπορεί να είναι μία διάταξη αποκλεισμού κώματος με  οποιαδήποτε ακραία, όσο φρικτή και αν είναι, ιδεολογία.  Αντί να προβαίνουν οι λαοπρόβλητοι ηγέτες μας σε τέτοιες νομοθετικές ακροβασίες, γιατί δεν δίνουν στο εκλογικό σώμα απτά δείγματα δημοκρατικής λειτουργίας, ώστε να μην καταφεύγει σε ακραίες επιλογές; Όπως π.χ.

-μην παραμυθιάζοντάς το με επενδυτικές βαθμίδες

-μη κοροϊδεύοντάς το με passes και επιδόματα

-αποτάσσοντας ασκαρδαμυκτί  επίορκους δημόσιους λειτουργούς

-καταργώντας το ρουσφέτι και τη μίζα

-επιταχύνοντας πραγματικά την απονομή της  Δικαιοσύνης

-τηρώντας απαρεγκλίτως όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις.

     Κι’ αν προχωρήσουν σε αποκλεισμό των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση, γιατί δεν αποκλείουν και τους βιαστές, ασελγείς, υπεξαιρέτες δημοσίου χρήματος κ.λπ.; Επειδή είναι δημοκράτες;

    Α, και κάτι άλλο. Κάποτε η Αλέκα Παπαρρήγα είχε πει, ότι αν το ΚΚΕ κερδίσει τις εκλογές, δεν θα ξαναδούμε τέτοιου είδους εκλογές. Εικάζω βασίμως, ότι εννοούσε πως αν έλθει το ΚΚΕ στην εξουσία, θα διεξάγονται εκλογές, στις οποίες θα λαμβάνει το 97% των ψήφων ο εκλεκτός του ΓΓ του κώματος.   Το ΚΚΕ, όμως, σέβεται τη Δημοκρατία σε αντίθεση με τον απόγονο των ηττημένων τού Β΄ Παγκοσμίου πολέμου [Μιχαλολιάκος έφα] Κασιδιάρη.

ΣώτοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου