Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ξεφτίλισε τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Η «εγκληματική οργάνωση» της ΑΕΚ, απέδειξε ότι έχει βάθος και με ομάδα Κυπέλλου ξεφτίλισε τον Ολυμπιακό με 3-0. Ο Λιβάι Γκαρσία τους τρύπησε δύο φορές, ο ....Σαμασέκου το έβαλε μόνος του πανικόβλητος μπρος στην κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας που έλιωσε τους Πειραιώτες πριν τους ισοπεδώσει εντός γηπέδου η ομαδάρα του Ματίας Αλμέιδα!


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0
ΓΗΠΕΔΟ: Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Η Νέα Φιλαδέλφεια τον ΕΛΙΩΣΕ, τα παιδιά του Αλμέιδα τον ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ! Ο Ολυμπιακός... ήρθε τελικά και υπέστη σκίσιμο επιπέδου, που δεν μετριέται ούτε με… λέιζερ. Η «εγκληματική οργάνωση» του Ματίας Αλμέιδα, απέδειξε ότι έχει βάθος και με ομάδα Κυπέλλου ξεφτίλισε την ομάδα του Λιμανιού με 3-0 όσα είχαν φάει Κηφισιά και Πανσερραϊκός, που είχαν σταθεί πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με το συνονθύλευμα του ΟΣΦΠ. Το πάρτι ξεκίνησε νωρίς με τον Λιβάι Γκαρσία να εκτελεί τον Τζολάκη, ο Σαμασέκου από τον πανικό του το έβαλε μόνος του για το 2-0, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 103’ όταν ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 που στέλνει ουσιαστικά από σήμερα την ΑΕΚ στον τελικό αφού η ρεβάνς στο Φάληρο αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. ΜΑΓΙΚΟ πάρτι στις εξέδρες της Αγιά Σοφιάς – ΟΠΑΠ Arena από 33.000 λαό που έλιωσε με φωνή, τραγούδι και τη ΑΨΟΓΗ συμπεριφορά τον λίγο Ολυμπιακό, που γυρίζει πίσω στον Πειραιά με τρία στις αποσκευές του, στο πρώτο του παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια.

Με διάταξη 4-4-2, τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Μήτογλου-Τζαβέλλα στόπερ, τον Σιντιμπέ δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Γαλανόπουλο-Μάνταλο στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Ελίασον δεξιά και τους Τσούμπερ-Λιβάι Γκαρσία στη γραμμή κρούσης ξεκίνησε η ΑΕΚ. Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο, το οποίο ξεκίνησε ιδανικά για την Ένωση, που μπήκε με την… ορμή της Νέας Φιλαδέλφειας, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίεση ψηλά με στόχο να πνίξει τον αντίπαλο και να τον οδηγήσει σε λάθη. Αυτό συνέβη μόλις στο 3’, όταν ο Βρουσάϊ πιέστηκε από τον Τσούμπερ, ο Ελβετός έκλεψε πάσαρε κάθετα και ο Λιβάι Γκαρσία με άψογο πλασέ εκτέλεσε τον Τζολάκη ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας φωτιά στην Αγιά Σοφιά. Η ΑΕΚ συνέχισε με τις ίδιες εντάσεις και την ίδια λογική της πίεσης, έχοντας στο 9’ σημαντική στιγμή με τον Τζαβέλλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Ο Ολυμπιακός κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 9’, ίσως στην μοναδική φάση που έπιασε στον… ύμνο την κιτρινόμαυρη άμυνα. Ήταν μια βαθιά μπαλιάς την πλάτη της άμυνας, ο Ροντρίγκες πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά ευτυχώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή, ήταν επί της ουσίας και η μόνη στιγμή που η ΑΕΚ ανησύχησε. Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν από εκεί και πέρα τον πλήρη έλεγχο και κυριαρχούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, κυρίως στις μονομαχίες. Αυτή η κυριαρχία έφερε και το δεύτερο γκολ στο 27’. Ηταν η καταπληκτική συνεργασία από δεξιά, ο Τσούμπερ πάτησε περιοχή από πλάγια θέση πλάσαρε, έβγαλε ο Τζολάκης η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου από το ύψος της περιοχής προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα κόρνερ, αλλά την έστειλε στο τέρμα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει παραπάνω μπάλα μετά το μισάωρο, ωστόσο η ΑΕΚ έπαιζε πανέξυπνα στους χώρους και πρέσαρε εκεί που έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα με πολλές ανακτήσεις της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις πότε με τον Γκατσίνοβιτς, πότε με τον Ελίασον και πότε με τον Γκαρσία. Στο 38’ η Ένωση, μάλιστα, άγγιξε και το τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, όταν ο Χατζισαφί πλαγιοκόπησε, έκανε σέντρα-ξυραφιά αλλά ο Γκαρσία δεν πρόλαβε για λίγο να μπει στην πορεία της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα…

Χωρίς αλλαγές αλλά με την ίδια λογική μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ, την ώρα που ο Μίτσελ, έφερε από τον πάγκο Φορτούνη-Ροντινέι για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Η Ένωση ήταν εκείνη που πάτησε πρώτη με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή με εντυπωσιακή ενέργεια του Γκαρσία, ο οποίος όντας σε θέση βολής παρενοχλήθηκε από τον Παπασταθόπουλο έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι με τον διαιτητή, μετά από έλεγχο και στο VAR, να λέει παίζετε. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο, δεν είδε ξεκάθαρο κράτημα του Φορτούνη στον Μάνταλο έξω από την περιοχή και στο 56’ έδωσε απίθανο φάουλ στον Ολυμπιακό από το οποίο προήλθε η σημαντική στιγμή των Πειραιωτών με το σουτ του Ροντρίγκες, στον οποίο απάντησε με εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνιά του Στανκοβιτς. 

Η ΑΕΚ είχε τη δική της σπουδαία ευκαιρία στο 61’ με την οβίδα του Μάνταλου η οποία σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 64’ ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις, βγάζοντας Γαλανόπουλο και Τσούμπερ και βάζοντας Σιμάνσκι και Αραούχο, ενώ στο 73’ πέρασε και ο Βίντα αφού ο Τζαβέλλας αντιμετώπισε πρόβλημα. Ενα λεπτό αργότερα, σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπακαμπού, αλλά ότι έγινε ήταν ως μη γενόμενο, αφού υπήρξε οφ-σάιντ. Στο 79’ η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά αλλά το σουτ του Αραούχο ήταν άστοχο από πλεονεκτική θέση, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αλμέιδα έκλεισε τις αλλαγές του με την είσοδο Πινέδα-Άμραμπατ, αντί Μάνταλου και Ελίασον. Το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο έχασε τον ρυθμό του με πολλές διακοπές, με τον Ολυμπιακό να ρισκάρει, να έχει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά την ΑΕΚ να κρατά τον έλεγχο και το 2-0. Στα τελευταία λεπτά, επικράτησε μεγάλη ένταση με πρωταγωνιστή τον προκλητικό Βαλμπουενά που ενώ ήταν έξω από το γήπεδο χωρίς εντολή διαιτητή μπήκε εντός, κάνοντας φάουλ, ενώ ακολούθησε σκληρό φάουλ του Ρέαμπτσιουκ που σήκωνε κόκκινη αφού ο Πινέδα έφευγε μόνος του με τον διαιτητή τελικά να βγάζει κίτρινη στον Βαλμπουενά!!! Αυτή η κατάσταση έφερε μεγάλη ένταση και παραλίγο σύρραξη, την ώρα που υπήρξε από τα μεγάφωνα ενημέρωση πως η διαδρομή Φιλαδέλφεια-Πειραιάς είναι 21 λεπτά, σε ένα επικό πικάρισμα για τον αντίπαλο. Το πάρτι ολοκληρώθηκε στο 99’ όταν η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Γκατσίνοβιτς πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τον Ντόι και ανατράπηκε. Όσο απίστευτο κι ακούγεται, ο διαιτητής χρειάστηκε το VAR για να δει την ξεκάθαρη ανατροπή και να υποδείξει το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λιβάι Γκαρσία βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και παράλληλα φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73’ λ.τρ. Βίντα), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83’ Πινέδα), Ελίασον (83’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (65’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι (46’ Ροντινέϊ), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46’ Φορτούνης), Χουάνγκ (66’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66’ Μπακαμπού), Μπιέλ (39’ Μπουτούτσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου