Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Άντε γαμήσου newsbomb !

 Η Ελλάδα συγκλονίζεται από χθες με την υπόθεση (ενός ακόμη) ψευτογιατρού, που "θεράπευε" τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλτσχάιμερ και φυσικά ...τον καρκίνο. Ανίατες ασθένειες, που ...δυστυχώς ΔΕΝ θεραπεύει όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε η επιστήμη, δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ προς το παρόν. 

Οι απατεώνες αυτοί, εκμεταλλεύονται την απελπισία των ασθενών, που μη έχοντας να ελπίσουν στην επιστήμη, πέφτουν (όντας απελπισμένοι) στα χέρια οποιουδήποτε απατεώνα, τους υποσχεθεί ότι θα γίνουν καλά.  Και εκμεταλλεύεται ο απατεώνας την αγωνία για τον καρκίνο, για να βγάλει λεφτά.

Σε τι διαφέρουν όμως αυτοί οι απατεώνες, από τους απατεώνες του newsbomb, που γενικώς κάνει δουλειά, έχει πλουσια ύλη και μερικές σοβαρές αποκαλύψεις, αλλά.... το τερμάτισε στο clickbait;

Δημοφιλέστερη είδηση σήμερα στην Ελλάδα: NEWSBOMB : "Αυτό είναι το μυστικό που θα σε σώσει από τον καρκίνο"




Για να ανεβάσει την κατάταξή του, συνεργάζεται ή δημιουργεί άλλα sites, και στέλνει κόσμο εκεί, ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη ροή, για να βγαίνει ψηλά στη google. "Όλα για την τηλεθέαση" που λένε για τα κανάλια, clickbait, δηλαδή άρθρα-δόλωμα, για να τσιμπήσει ο αναγνώστης και να δώσει το πολυπόθητο κλικ, λέγεται στο διαδίκτυο.  

Το newsbomb λοιπόν , βάζει άρθρο με τίτλο "Αυτό είναι το μυστικό που θα σε σώσει από τον καρκίνο". 

Το άρθρο δεν πάει κανείς να το διαβάσει στο newsbomb, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν επισκέπτεται το συγκεκριμένο site απευθείας, αλλά δυστυχώς, προτείνει άρθρα του το κινητό και διάφορες εφαρμογές που έχουμε. Όλη η επισκεψιμότητα του newsbomb, πιστεύω πως είναι έμμεση, από aggregators, εφαρμογές ειδήσεων κ.λπ.

Έτσι, εν γνώση μου, ότι θα γράφει μαλακίες ο πιτσιρικάς που παίρνει 200 ευρώ, για να ανεβάζει 5 μαλακίες την ημέρα, έκανα το κλικ σε μηχανή αναζήτησης, Που με πήγε στο newsbomb, το οποίο με πάσσαρε σε ένα άγνωστο site , προφανώς του ίδιου ιδιοκτήτη (οι Αθηνέζοι επενδυτές δημιουργούν πολλά site, για να παίζει το ένα το άλλο), το ratpack, το οποίο 

αφού κάνει έναν πρόλογο ...μιας ώρας, με μπούρδες, συνεχίζει να μη μας λέει το μυστικό! Παραπέμεπει στη gallery, ώστε να μαζέψει κι άλλα κλικ και να κοκορεύεται ότι έχει "εκατομμύρια κλικς". 

το μυστικό λοιπόν που θα σε σώσει από τον καρκίνο -κατά τον μαλάκα του newsbomb- είναι να τρως 3 αμύγδαλα την ημέρα ....αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά !!!!! ε, πώς αποδείχθηκε; ποδοσφαιρικά; μα τι γράφουν οι μαλάκες και δεν τους χαστουκίζει κανείς;

Τελικά, 

ο μαλάκας που ανέβασε το άρθρο (στη διάθεση του μαλάκα να μου κάνει μήνυση), γράφει ως λεζάντα μιας φωτογραφίας, το εξής φαιδρό, ως τη μεγάλη αποκάλυψη:

Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Για να γλιτώσει λοιπόν το κράξιμο και τυχόν μηνύσεις από Ιατρικούς Συλλόγους, για παραπλάνηση, βάζει το "αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά" και νομίζει ότι τη γλίτωσε.

Απ΄τον εισαγγελέα, μπορεί να τη γλίτωσε, από το κράξιμο του κοινού, όμως όχι! 




Οπότε πάμε όλοι μαζί : ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ NEWSBOMB ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ CLICKBAIT ΣΟΥ!

Φώτης Μακρίδης

(για την ιστορία, ο κύκλος του clickbait αυτού του γελοίου άρθρου, ξεκινά από εδώ . Μην τους δώσετε το κλικ, το βάζει για τη μήνυση που θα μου κάνει ο μαλάκας)

Υ.Γ. και για το ενδεχόμενο να διαβάσει το άρθρο αυτό, κάποιος τελείως ηλίθιος, που δεν θα καταλάβει το νόημα και θα μου πεί "ε, ας μη τσιμπούσες ρε φίλε", να του το κάνω όσο πιο λιανά γίνεται: δεν με ενοχλεί το clickbait γενικώς, το έκανα κι εγώ κάποτε, με ενοχλεί που εκμεταλλεύεται την αγωνία του κόσμου για τον καρκίνο. Ελπίζω τώρα να το κατάλαβες εξυπνάκια, έτσι; Clickbait με τον καρκίνο, ΟΧΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου