Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Πάρης Τσογκαρλίδης : "Τα ΚΤΕΛ βελτίωσαν σημαντικά την εξυπηρέτηση Πυλαίας - Χορτιάτη"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΑΡΗ ΤΣΟΓΚΑΡΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΟΡΜΗ. ΟΡΑΜΑ. ΟΜΑΔΑ”

 

Ο αγώνας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι διαρκής με στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και κινητικότητα

 

“Ο αγώνας για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών είναι διαρκής και οφείλουν όλοι να ενσκήψουν στο μείζον αυτό θέμα της καθημερινότητας, εφόσον ζητούμενο είναι η βιώσιμη αστική ανάπτυξη και κινητικότητα”, επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη με την παράταξη “Ορμή. Όραμα. Ομάδα”, Πάρης Τσογκαρλίδης.


Με αφορμή την ανάθεση της λειτουργίας των δυο λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν βασικά τμήματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, από τον ΟΣΕΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, της
γραμμής 58 “Βενιζέλου-Πανόραμα-Διασταύρωση Χορτιάτη” και 59 “Τοπικό Πεύκων”, ο κ. Τσογκαρλίδης τόνισε ότι “όπως αποδείχτηκε σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών από τα ΚΤΕΛ είναι βελτιωμένη, σε σύγκριση με την εποχή που τη λειτουργία είχε ο ΟΑΣΘ. Η επιλογή της κυβέρνησης να δώσει λύση στα προβλήματα του ΟΑΣΘ, με την ανάθεση μέρους του έργου του στα ΚΤΕΛ, στην πράξη αποδείχτηκε σωστή, δεδομένου ότι η εξυπηρέτηση των επιβατών βελτιώθηκε σημαντικά, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν”.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η συχνότητα διέλευσης των αστικών λεωφορείων κυμαίνεται πλέον στα 11’ λεπτά για τη βασική γραμμή Νο58 και στα 40’ – 60’ λεπτά για τη λεωφορειακή γραμμή Νο59. Επίσης, στη βασική λεωφορειακή γραμμή Νο58 θα κυκλοφορούν 12 νέα λεωφορεία, που θα πραγματοποιούν σταθερά 191 δρομολόγια μετάβασης και επιστροφής καθημερινά στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και στη γραμμή Νο59 ένα αστικό λεωφορείο θα πραγματοποιεί 20 δρομολόγια. Όλα τα αστικά λεωφορεία στις δυο γραμμές είναι πλήρως εξοπλισμένα με συστήματα τηλεματικής και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

“Θεωρούμε ότι πλέον η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο θα είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, γεγονός κρίσιμο στον διαρκή αγώνα για να αλλάξουν οι συνθήκες μετακίνησης και να αυξηθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, που αποτελεί και κρίσιμο παράγοντα για μια σειρά από άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως το καλύτερο αστικό περιβάλλον, η βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και η αποσυμφόρηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη από σημαντικό αριθμό ΙΧ αυτοκινήτων, είτε για λόγους διέλευσης (δρόμος), είτε για λόγους στάθμευσης (πάρκινγκ). Οι αστικές συγκοινωνίες και η διαρκής βελτίωσή τους σε όλες τις περιοχές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της παράταξής μας και γι’ αυτό το λόγο έχω προγραμματίσει συνάντηση με τους αρμόδιους, προκειμένου να θέσω μια σειρά από ζητήματα σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και να ενημερωθώ για τα στοιχεία των μετακινήσεων στην περιοχή του Δήμου και για τον σχεδιασμό τους για το επόμενο διάστημα”, υπογράμμισε ο κ. Τσογκαρλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου