Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Την πάτησε άσχημα ο Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ) με την υπόθεση της Άννας Ευθυμίου

 Ο Πολάκης και ο "τομέας διαφάνειας" του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν στη σέντρα τη βουλευτή ΝΔ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, για κάποιες.... παραστάσεις ως αντίκλητος δικηγόρος του ΕΦΚΑ. Η κοπέλα απάντησε ότι ρώτησε ΠΡΙΝ γίνει βουλευτής, Συνταγματολόγους, αν επιτρέπεται να συνεχίσει να παρέχει νομικές υπηρεσίες στον ΕΦΚΑ σε Εφετεία, σε εκκρεμείς δίκες που είχε ΠΡΙΝ γίνει βουλευτής ...κ.λπ.

Το απόγευμα, η ΝΔ αποκάλυψε ότι το ίδιο ακριβώς έκανε η βουλευτής ...ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου. Η οποία έχει 55 ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ πληρωμές από τον ΕΦΚΑ.

Η Τάνια δεν μιλούσε όσο οι σύντροφοι ξέσκιζαν την Άννα.

Μόλις γράφηκε το δικό της όνομα, η Τάνια απάντησε:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ και το δήθεν ασυμβίβαστο της βουλευτικής μου ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ, δηλώνω τα εξής:


α) με βάσει το άρ. 57 του Συντάγματος, δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.


β) η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.



E, αυτό λέει και η Ευθυμίου !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου