Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Τους χεσμούς και τα μάτια μας!!!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Διάβασα στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το άρθρο του κ. Π. Λιάκου που μου θύμισε αυτό που είχα ξεχάσει [και δεν είναι το μόνο]. Την κηδεία του Καπετάν Γιώτη με τιμές Αρχηγού Κράτους. Προφανώς ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν είχε προσφέρει στον Λαό,  στην Πατρίδα και στο Έθνος   υπηρεσίες, πόσω μάλλον εξαιρετικές.

  Αντιγράφω από το άρθρο υπό τον τίτλο «Έτσι σκοτώνουμε εμείς». 

«…στις 6 Σεπτεμβρίου 1947… ομάδα ανταρτών, της οποίας ηγείτο, βίασε και κατέσφαξε τη δασκάλα Ουρανία Παναγιωτοπούλου, την   κόρη της Όλγα και τη συγχωριανή τους Βασιλική. Αλλά και τρεις συγχωριανούς που πήγαν να τις ελευθερώσουν…. Το «έγκλημα» της δασκάλας ήταν, ότι τα έτη 1943-44 είχε μιλήσει υπέρ της πολιτικής αντιστασιακής οργάνωσης ΕΚΚΑ .. και τους στρατιωτικού σκέλους της …5/42 Συντάγματος Ευζώνων του συνταγματάρχη Δημητρίου Ψαρρού… Ουρανία και  Όλγα μαχαιρώθηκαν άγρια …. Η Όλγα υπέστη ομαδικό βιασμό από τους αντάρτες …. ο Φλωράκης επιτηρούσε το έγκλημα και έδινε οδηγίες για τον βασανισμό της κοπέλας, κατά τη διάρκεια του οποίου άνοιγαν πληγές στο σώμα της με τη λάμα και τους έριχναν αλάτι. Από την Ουρανία, την οποία έσφαξαν δίπλα στο πτώμα της κόρης της Όλγας, οι αντάρτες έβγαλαν τα χρυσά δόντια».     

          Αλλά ας γράψω και κάτι σοβαροφαιδρό. Ο σύντροφος της  Κάθριν θα μετάσχει σε συνάντηση με γερμανούς δικαστές κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψη της ΠτΔ στη Γερμανία.

https://www.dimokratia.gr/politiki/555570/o-kotsonis-se-syskepsi-dikaston-sto-verolino/

        Πάντως, επειδή ο Κοκκός υπήρξε ολυμπιονίκης, μεσίστιες οι σημαίες στο Καλλιμάρμαρο. Όταν απεβίωσε ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης όμως ….. 

    Και για να σοβαρευτούμε:

Michail Ignatiou

 

Δεν μπορώ να μην το πω. Γίνεται της ...κολάσεως στην Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την Τουρκία, και στην Αθήνα ασχολούνται με τον Κωνσταντίνο. Πέθανε, πάει τελείωσε και αυτός και η βασιλεία. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ



 

11:02 μ.μ. · 13 Ιαν 2023·

Σώτος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου