Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Περί παιδείας, ιστορίας κ.λπ.

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Βλέποντας οι νέοι στην οθόνη να γράφεται, ότι η σωρός, και όχι η σορός, θα μεταφερθεί, είτε προβληματίζονται, αν έχουν μάθει κάτι, είτε μαθαίνουν τώρα, ότι η σορός τού τεθνεώτος γράφεται με ωμέγα.  Ταυτοχρόνως ενημερώνονται, ότι...

το βράδυ δεν πρέπει να χάσουν την πρεμιέρα του Masterchef. Ακόμη και στην προβολή τών σχετικών με την τελετή ταφής τού Κοκκού υπάρχει διαφήμιση, χωρίς την οποία θα έμεναν άνεργοι όλοι οι παρουσιαστές και τα αφεντικά τους.

Ταυτοχρόνως ακούνε τους παρουσιαστές όλων ανεξαιρέτως των καναλιών να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα: ό,τι και αν έχει συμβεί, ο αποθανών αποτελεί μέρος της ιστορίας μας. Για να μην τους κατηγορήσει κανείς ως φιλοβασιλικούς. Μέρος της ιστορίας μας αποτελεί και ο δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος. Αν κηδευόταν σήμερα, γιατί δεν θα πιπίλαγαν την ίδια καραμέλα;  Μήπως δεν θα συνέρρεε κόσμος σε λαϊκό προσκύνημα, όπως συνέρρευσε για τον Κοκκό; Χρυσές δουλειές έκαναν οι πέριξ της Μητροπόλεως καφετέριες με τους φιλοβασιλικούς που ξενύχτησαν για να προλάβουν να προσκυνήσουν.

Το φέρετρο, με πληροφόρησαν, θα φέρουν στους ώμους τους οι γιοί και οι έγγονοι του νεκρού. Καμμία θυγατέρα ή εγγονή; Μήπως είναι πολύ αντιφεμινιστικό αυτό;  

Και ένα ερώτημα προς Μπαμπινιώτη: γιατί η μητέρα τού βασιλέως τής Ισπανίας Σοφία αποκαλείται βασιλομήτωρ, ενώ ο πατέρας του Χουάν Κάρλος αποκαλείται  επίτιμος βασιλεύς; Αλλά και γιατί η Άννα-Μαρία αποκαλείται τέως βασίλισσα, ενώ η αδελφή τού Κοκκού Ειρήνη αποκαλείται πριγκήπισσα Ειρήνη και όχι τέως πριγκήπισσα; Πολύ με μπέρδεψαν και δεν ξέρω τί να κάνω.

Πώς να διαχειρισθώ π.χ. την πληροφορία, ότι στην εξόδιο ακολουθία ήταν προσκεκλημένοι 187 νοματαίοι, αλλά ίσως και λίγο περισσότεροι, ίσως και λιγότεροι.

Σώτος

Υ.Γ. Βλέποντας τους προσκεκλημένους πρέπει να αντιληφθήκαμε, φαντάζομαι, τί σημαίνει εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα, όπως θα το αποκαλούσε ο Πρόεδρος Άιζενχάουερ που είχε μιλήσει για το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου