Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τσίπρας σε Ντογιάκο: «Παραιτούμαι της ασυλίας μου, σας περιμένω να με συλλάβετε»

Μήνυμα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την.... εισήγησή του για τον ρόλο της ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις. Μέσω της ανακοίνωσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει στον κ. Ντογιάκο ότι παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας και τον καλεί να προβεί στα νόμιμα σε βάρος του, ενώ κάνει λόγο για απόπειρα «εκφοβισμού» των λειτουργών της Ανεξάρτητης Αρχής που αναζητούν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά και του ίδιου προσωπικά από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του αναφέρει πως ένα μήνα μετά την επίσκεψή του στον Ισίδωρο Ντογιάκο όπου εξέθεσε τους προβληματισμούς του για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ανώτατος εισαγγελέας όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε αλλά «σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» και προσθέτει ότι «κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι ο εισαγγελέας «δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια».

«Σας περιμένω να με συλλάβετε»

«Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει:

«Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας καλεί τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει: «Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου». Επιπλέον αναφέρει: «Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε. Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου