Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Βρε τι άλλο θα διαβάσουμε !

 Στην εξιχνίαση μιας ηλεκτρονικής απάτης που κόστισε ακριβά σε μια 56χρονη γυναίκα προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση.... χρονολογείται από το 2021 όταν η γυναίκα είχε επικοινωνία με κάποιον σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που της παρουσιάστηκε ως διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ (συγκεκριμένα ο Κιάνου Ριβς).

Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου προφιλ κατάφερε να πείσει τη γυναίκα να του δανείσει χρήματα προκειμένου να τον βοηθήσει να αποπληρώσει τους φόρους τους, υποσχόμενος της οικονομικά οφέλη από κέρδη κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετείχε. Και εκείνη έδωσε, μέσω καταθέσεων σε διαφορετικούς λογαριασμούς, το ποσό των 150.000 ευρώ!

Όταν όμως χάθηκε η επικοινωνία με τον... ηθοποιό η γυναίκα προχώρησε στην καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν συνολικά 6 ατομα, 5 αλλοδαποί και 1 Ελληνίδα, 61 ετών, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών δεν βρίσκονται στην Ελλάδα ενώ έχουν γίνει ενέργειες για δέσμευση των περιουσιακων τους στοιχείων.

Ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Νοέμβριο του 2021 οι δράστες απέσπασαν τμηματικά χρηματικά ποσά από την ημεδαπή, προβαίνοντας στη συνέχεια στη διάσπαση των ποσών σε επιμέρους μικρότερα και την εκ νέου μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμούς που ανήκαν στους παραπάνω δράστες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου