Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Κότες ελεύθερης βοσκής έγιναν ξαφνικά οι γενναίοι χουλιγκάνοι που έσφαξαν τον Άλκη

 Βάλτε το μυαλό σας λίγο να επιστρέψει στην ημέρα της δολοφονίας: 12 χουλιγκάνοι, μαζεύονται σε έναν "σύνδεσμο" , φορτώνουν τα αμάξια τους με κάθε λογής όπλα -μέχρι δρεπάνια- και αποφασίζουν να ...πάνε στου Χαριλάου, να "...σουν κανένα σκουλήκι". Ε, αυτό δεν θα λεγανε την ώρα της προετοιμασίας;

Εντοπίζουν έναν αθώο πιτσιρικά, με τον οποίο δεν είχαν ΠΟΤΕ, ΚΑΜΙΑ προσωπική διαφορά, τα "γενναία παλικάρια", τον ρωτάνε τι ομάδα είναι, απαντά "Άρης" και του ορμάνε σαν ύαινες, ξεσκίζοντάς τον με μαχαίρια και δρεπάνια. Φανταστείτε εκείνη τη στιγμή, με πόσο θάρρος του ορμούσαν. Φέρτε την εικόνα στο μυαλό σας! Κάντε το! 

Ε, λοιπόν, αυτοί οι "γενναίοι, οι μαγκίτες, οι αλανιάρηδες, οι τσαμπουκάδες, οι αρχηγοί, τα υποδείγματα" για ανώριμους φίλους τους, που τους θαύμαζαν για τα "πεσίματα", στο δικαστήριο, τώρα που ανθίζονται ότι θα σαπίσουν σε ένα κελί με 8 Νιγηριανούς και Πακιστανούς, έβαλαν τα καλά τους , έβαλαν την ουρά στα σκέλια και καρφώνουν ο ένας τον άλλο, λέγοντας "εγώ δεν κατέβηκα από το αμάξι, εγώ δεν έκαναν τίποτε, εγώ δεν είδα τίποτε"

Και γιατί πήγες ρε γενναίε χουλιγκάνε σε επιδρομή με στυλιάρια, δρεπάνια και λοστούς; Για να δεις αν μεγάλωσε το γκαζόν έξω από το "Κλεάνθης Βικελίδης;"

Χρέος της δικαιοσύνης, για να μιλήσουμε πιο σοβαρά, είναι να δώσει ένα ιστορικό παράδειγμα, του τί συμβαίνει όταν συμμετέχεις σε συμμορίες. Η κοινωνία απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία ΟΛΩΝ. Φυσικά, αν αποδειχθεί ποιός επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα, θα τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών (ισόβια), αλλά μην πέσουν στα μαλακά οι άλλοι, με τα "δεν είδα, δεν ξέρω".  Γιατί, ο "άγνωστος" δεν θα το επέφερε αν ήταν μόνος. Η αγέλη έφερε το θανατικό !  

Η απάντηση της δικαιοσύνης πρέπει να είναι πολύ απλή: ήξερες -από την όλη προετοιμασία- ότι πηγαίνατε να σκοτώσετε. Βγήκες, δε βγήκες απ΄τα αμάξι, μπες στη φυλακή, να γίνεις άνθρωπος. ΟΛΟΙ ήξεραν πού και γιατί πήγαιναν.

Β.Π.

Υ.Γ. Η δολοφονία, είναι δολοφονία. Δεν είναι "ακραίο περιστατικό οπαδικής βίας". Είναι δολοφονία. Ας αφήσουμε τους εξωραϊσμούς, δεν θα συγκινηθούν οι επόμενοι δολοφόνοι... Χρέος μας είναι να τσακίσουμε ως κοινωνία τους "τσαμπουκάδες", που γίνονται πρότυπα για κάποια παιδιά. 





Η ΕΙΔΗΣΗ


Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δική για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.


Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, μετά από ερώτηση της προέδρου της έδρας, κανένας από τους 12 κατηγορούμενος Αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη και οι 12 κατηγορούμενοι - Τέσσερις ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια, ενώ τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν για πρώτη φορά σήμερα συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, ενώ

Όπως ανέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος, "ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ο,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες". Με τη σειρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε μόνο ότι "λυπάμαι πολύ για ότι έχει γίνει". Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, σημειώνοντας και ο ίδιος ότι λυπάται. "Μία μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρόν αλλά δεν έκανα τίποτα", τόνισε ο τέταρτος κατηγορούμενος.

Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν μόνο ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. «Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια», ανέφερε ο 9ος κατηγορούμενος.

"Συγγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ", ανέφερε ο 10ος κατηγορούμενος, ενώ ο αμέσως επόμενος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

"Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια . Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό", είπε ο 12ος και τελευταίος κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ στην αίθουσα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του Άλκη Καμπανού, οι οποίοι βλέπουν τους δολοφόνους του παιδιού τους και παρακολουθουν με προσοχή τη διαδικασία.

Η δική διεκόπη για δέκα λεπτά μετά από λεκτική αντιπαράθεση για διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ του Αλέξη Κούγια και συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου