Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ανακαλείται το μοναδικό σιρόπι που σταματά το βήχα

 Όπως γνωρίζουν οι γιατροί και πολλοί ασθενείς, τα διάφορα σιρόπια για το βήχα, δεν είναι παρά μόνο ...άριστα καθαριστικά πιάτων. Στο βήχα δεν βοηθούν ότι κατά 1% αυτά που διαφημίζονται. Το μοναδικό σιρόπι που "κάνει δουλειά", λέγεται ...
SIVAL, περιέχει κωδεϊνη, αποτελεί τη συχνότερη αιτία ληστειών σε φαρμακεία και δυστυχώς είναι το μόνο που σταματάει άμεσα και πραγματικά το βήχα. Οπότε, συχνά -πυκνά, έχει ελλείψεις, οι γιατροί δεν τολμούν να το συνταγογραφήσουν, επειδή παρακολουθείται στενά η διάθεσή του και όποτε δεν έχει έλλειψη, υπάρχει και κάποια απαγόρευση διάθεσης. Γενικώς είναι ένα ένα φάρμακο - φάντασμα, όπως όλα τα αποτελεσματικά.Η ΕΙΔΗΣΗ

Παρτίδα από σιρόπι για τον βήχα ανακάλεσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 2008 του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR(7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML λόγω του ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό Ephedrine HCI.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε. , ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.


Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου