Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Τί είναι χειρότερο;

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Παναθηναϊκάκιας γνωμοδότησε, ότι η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών  [ΑΔΑΕ] δεν νομιμοποιείται να ερευνά ενδεχόμενο παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, καθότι ο σύζυγος της Μαρέβας έχει ψηφίσει διάταξη που αναθέτει το έργο αυτό σε....

3μελή Επιτροπή.  


Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος του είπε πολύ σωστά, ότι αυτό που γνωμοδότησε είναι μία ουρανομήκης παπάρα. Βέβαια, ισχύει το ότι «ουδεμία νομική άποψη  απροσμάχητη», οπότε θα οδηγηθούμε στη Δικαιοσύνη, για να αποφανθεί ποία νομική άποψη είναι η κρατούσα.  Σε 10 χρόνια, όπως μας είχε πει ο Ντέπιουτης εντός τού ναού της Δημοκρτίας.

Απεβίωσε ο έκπτωτος Βασιλεύς Κωνσταντίνος και άρχισε η κόντρα ως προς το τί είδους κηδεία θα του επιφυλαχθεί. Άλλοι λένε με τιμές Αρχηγού κράτους, άλλοι όχι κ.λπ. Να υπενθυμίσω, ότι έγινε δημοψήφισμα το 1974 και ο αποθανών εξέπεσε του θρόνου. Βέβαια δεν ξεχνώ, ότι ακόμη και το φέρετρο του Άκη ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.  

Στο Αιγάλεω ένα σχολείο έμεινε κλειστό, επειδή οι ιδιοκτήτες τού κτηρίου εξετέλεσαν δικαστική απόφαση  που ορίζει, ότι η μίσθωση έχει λήξει και επιβάλλεται απόδοση του κτηρίου. Ο Δήμαρχος είπε, ότι μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης εκδόθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί απαλλοτριώσεως του κτηρίου. Μέχρι να καταβληθεί, όμως, η αποζημίωση λόγω απαλλοτριώσεως, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Το υπουργείο Παιδείας ένιψε τα χείρας του. Είναι αρμοδιότης του Δήμου, απεφάνθη.    Όπως ψάχνουμε να βρούμε ποιός είναι αρμόδιος για την τάδε λεωφόρο και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος, η Περιφέρεια ή το Υπουργείο;

Η πρώην αντιδήμαρχος της Γαύδου κατήγγειλε πως η Αστυνομία τής συνέστησε, να μη βγει από το σπίτι της κατά την επίσκεψη  τού συζύγου της Μαρέβας στο νησί. Η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε, ότι προέβη ποτέ σε τέτοια σύσταση.  Πάντως, οι 2 μαθητές του νησιού δεν πάνε σχολείο, επειδή το νησί δεν διαθέτει Γυμνάσιο και το κόστος μετάβασης στην και επιστροφής των  παιδιών από την Κρήτη είναι δυσβάστακτο για τους γονείς των.

Τα νοσοκομεία έχουν πήξει και δεν αντέχουν να υποδεχθούν άλλους ασθενείς με γρίπη, κορωναϊό κ.λπ.

Για μία ακόμη φορά ανακοινώθηκε, ότι θα γίνει αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τού ΕΦΚΑ. Έχω χάσει τον αριθμό των όμοιων ανακοινώσεν που έχουν γίνει από γεννήσεώς μου.

Η ΠτΔ συγκάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τον Παναθηναϊκάκια, τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των  Δικηγορικών Συλλόγων και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της απονομής της Δικαιοσύνης.   Εγώ γιατί ξέρω, ότι ο ΠτΔ είναι ανεύθυνος και ακόμη και για διάγγελμα χρειάζεται συναίνεση της κυβέρνησης; Ποίος της έδωσε άδεια να συγκαλέσει τέτοια σύσκεψη;  Παρακαλώ να της δώσει άδεια να συγκαλέσει σύσκεψη και για τη βελτίωση του συστήματος Υγείας, αλλά και της Παιδείας, και, γιατί όχι;, της αύξησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Εν τέλει ποιά απάντηση πρέπει να δοθεί στο ερώτημα του τίτλου του αρθριδίου τούτου; Μάλλον η «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν». Ίσως και τούτη «πρώτη φορά παρα-βιάζεται το Σύνταγμα;».      

Σώτος

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου