Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Εκεί που θάβουν τους θησαυρούς στα 40 εκατοστά βάθος…

 Η είδηση:

12/1/23 Διακοπή νερού στις 40 εκκλησιές.
ΕΚΤΑΚΤΗ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) / Μυλωνά Διονυσίου 4 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, λόγω διαρροής που προκάλεσε συνεργείο φυσικού αερίου.
Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υδροδότησης, 13:30


Υ.Γ.
Τι δεν λέει η είδηση:
Το γιατί υπάρχουν τόσο συχνά τέτοιου είδους προβλήματα.
Το έμαθα πριν μερικά χρόνια όταν συνεργείο για οπτικές ίνες είχε την ίδια "άτυχη" στιγμή.
(Το άρθρο στο τέλος της ανάρτησης)
Γιατί πολύ απλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι σωληνώσεις της ΕΥΑΘ δεν βρίσκονται στο προβλεπόμενο βάθος και πολλές φορές ούτε στο προβλεπόμενο σημείο.
Φυσικά κανένας Δήμος, καμία Περιφέρεια, καμία Ανεξάρτητη Αρχή, κανένας εισαγγελέας δεν έχει ασχοληθεί, από περιέργεια βρε αδελφέ, να μάθει γιατί συμβαίνουν διαρκώς τέτοια ατυχήματα.
Να ελέγξουν τα σχέδια, να ενημερώσουν τα αρχεία και να επιβάλουν και πρόστιμα-κυρώσεις στους ανεύθυνους-υπεύθυνους.
Ίσως παραείναι πεζά (παρόλο που πολλές φορές δεν μπορείς να περπατήσεις τους δρόμους γιατί χρειάζεσαι βάρκα) τέτοια θέματα.
Υ.Γ. (και στο άρθρο)
Υ.Γ.
Τουλάχιστον είναι καθησυχαστικό πως (όπως μου είπε τότε ο άνθρωπος που έσκαβε με το μηχάνημα) όσες φορές χρειάστηκε να σκάψει κάπου, οι αγωγοί του φυσικού αερίου βρίσκονται τοποθετημένοι-θαμμένοι σε βάθος +80cm.
Οπότε -μάλλον- δεν κινδυνεύουμε να δούμε κάποιο οικοδομικό τετράγωνο να τινάζεται στον αέρα, μέσα από ήχο και εικόνα που θα μεταφέρουν οι οπτικές ίνες που περνούσε εκείνο το συνεργείο μετά την αποκατάσταση της ζημιάς και τη συνέχιση των αρχικών εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου