Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ποιοί κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνος ρε γατάκια;

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μέρες τώρα κρέμεται το μπαλκόνι. Δεν είναι επικίνδυνο; Μάλλον. Αλλά ποιός είναι αρμόδιος να το κατεβάσει; Ο ιδιοκτήτης, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η κεντρική κυβέρνηση; Πού να ξέρει κανείς. Κι’ αν γκρεμιστεί και...

σκοτωθεί κάποιος; Ποιός ενδιαφέρεται! Πλημμέλημα. Ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Βλέπε Μάτι.

Μου θυμίζει έντονα το τσίρκο που παρακολουθούμε με τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Υπουργού Χατζηδάκη και των Αρχηγών τών Ενόπλων Δυνάμεων. Θα έλεγα, ότι περίμενα κάποιος από αυτούς να παραιτηθεί αηδιασμένος που τον παρακολουθούσαν για λόγους εθνικής ασφαλείας [;]. Αλλά φαίνεται πως το «κράτα με να σε κρατώ» αποτελεί πωλητική και μη επιλογή, η οποία διαλύει κάθε ηθικό υπόβαθρο και αναδεικνύει τις «προσωπικότητες» που διοικούν αυτόν τον τόπο. Χωρίς αναστολές, χωρίς ψήγμα αξιοπρέπειας.

Αδυνατώ, πάντως, να πιστέψω, ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα αποξηλώσει το αιωρούμενο πωλητικό μπαλκόνι. Διότι ο λαός είναι οι σιδερόβεργες που το συγκρατούν κρεμάμενο. Αυτός που  διαμαρτύρεται, επειδή πλημμύρισαν χθες σχολεία και κεντρικές αρτηρίες κυκλοφορίας, επειδή πέρυσι έγινε χαμός με τη σφοδρή χιονόπτωση. Αυτός που θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται εκ των υστέρων.  

Ολιγαρκής ων λέω πως ο μόνος που με απογοήτευσε είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Καθόλου τσίπα ρε φούστη μου;    

Σώτος       

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου