Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Δύο κόσμοι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

         Πώς να μη δακρύσεις στο άκουσμα, ότι τα όργανα του 6χρονου Θωμά που τόσο άδικα έφυγε από τον κόσμο τούτο δόθηκαν για μεταμόσχευση και ότι την καρδούλα του θα υποδεχθεί ένα συνομήλικο κοριτσούλι στο Τορίνο που...

ζη με μηχανική υποστήριξη.

        Πώς να μη θαυμάσεις τους χειρουργούς που μέσα στη μαύρη νύχτα επιτελούν το καθήκον τους, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, για να δώσουν παράταση ζωής σε συνανθρώπους με τα όργανα του μικρού Θωμά. Και τηρούν ενός λεπτού σιγή αποτίοντας φόρο τιμής στον δότη και στη μητέρα του που τους ευχήθηκε πριν αρχίσουν την επίπονη αφαίρεση των οργάνων  «καλή επιτυχία για να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει».

         Και μετά ακούς για τις ασχήμιες του Πάτση, του Χειμάρρα, της Καϊλή    και τόσων άλλων επίορκων πωλητικών και μη που ξεδιάντροπα απομυζούν τον ιδρώτα μας, τον τόσο αναγκαίο για την αποτελεσματική*  λειτουργία όλων των τομέων τής Δημόσιας Διοίκησης. Αλλά και των ληστρικών ΜΚΟ που κρύβουν την ‘κονόμα πίσω από το δήθεν θεάρεστο έργο τους.

       Ακούς και για τα τσογλάνια που τραμπουκίζουν ή ληστεύουν συνομηλίκους τους. Ακούς για βιασμούς ανηλίκων από συγγενείς ή φίλους συγγενών.  Ακούς για παραγραφές κακουργημάτων που έχουν διαπράξει μεγαλόσχημοι. Ακούς για μαφιόζικες δολοφονίες και εμπλοκή σε ναρκεμπόριο ακόμη και οργάνων της τάξης, αλλά και πολιτών υπεράνω υποψίας.

       Ακούς για το ανθρωπόμορφο γύναιο που έπνιξε το 11μηνο μωράκι του. Για τη Ρούλα που κατηγορείται πως δολοφόνησε τα τρία αγγελούδια της.  Και αναλογίζεσαι πόσες φυσιολογικές γυναίκες δεν μπορούν να νοιώσουν το αίσθημα τη μητρότητας.

       Ακούς για τους ψυχικά διαταραγμένους τοξικομανείς γόνους που κυκλοφορούν  ελεύθεροι και εξοντώνουν  τους γονείς τους.

      Αλλά εσύ συνεχίζεις να δακρύζεις για τον μικρό Θωμά και τους γονείς του που ανήκουν σε ένα διαφορετικό κόσμο. Διαβρώνεις με ρυάκια από  δάκρυα τη σαπίλα και, έτσι, ξαναζωντανεύουν οι ελπίδες σου, πως κάποιο μέρα κάτι καλό μπορεί να συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο.  Ότι ο διαφορετικός κόσμος ίσως πάρει κάποτε κεφάλι.  

Σώτος

*Ο χρήστης P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) έγραψε Tweet στις 8:25 μ.μ. on Παρ, Ιαν 06, 2023:

Όταν βήξει 80χρονος ηγούμενος στον Άθω σηκώνουν ελικόπτερο για να τον φέρουν στην Καθηγητική Μητροπολιτική ΜΕΘ χωρίς καν να χρειάζεται ΜΕΘ. Όταν διασωληνώνεται 6χρονο παιδί κοινών θνητών στα Γρεβενά διακομίζεται οδικώς 300 χιλιόμετρα με ασθενοφόρα σαράβαλα. Για να μην έχετε κενά.


(
https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1611428725559595017?t=m4UItuWuGpAwu4tN5GL9Zw&s=03


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου