Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ας σώσουν κάνα δάσος με μουσική υπόκρουση από Μίκη Θεοδωράκη.

 Ιδέα!

Να γίνει νόμος του κράτους ΠτΔ και πολιτικοί ....(από υπουργοί και πάνω) να θάβονται βαθιά στα βουνά. Τυχαίες τοποθεσίες μέσω GPS.

Θα αποκτήσουν τα δάση, έστω με έμμεσο τρόπο, αντιπυρικές ζώνες και οδούς εύκολης πρόσβασης για πυροσβέστες/πυροσβεστικά.

Δεν μπορούν που δεν μπορούν (οι λόγοι έχουν αναλυθεί εκτενώς από αυτό το μπλογκ και αναφέρονται αμέσα ή έμμεσα σχεδόν σε κάθε άρθρο) να «σώσουν» τη χώρα εν ζωή, ας σώζουν κάνα δάσος μετά θάνατον.

Αν ο τέως είχε πεθάνει πριν δύο χρόνια μπορεί και να είχε σώσει το δάσος του Τατοΐου.

Θα πάψουν και οι αντιδικίες και τα προβλήματα με τα ονόματα οδών στις πόλεις που θα μείνουν για άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Για αθλητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και επιστήμονες.

Έτσι για παράδειγμα δεν θα υπάρχουν και κάποιοι σε κάποια Αποκεντρωμένη Διοίκηση (όπως αυτή της Μακεδονίας – Θράκης) να κρατάνε καβάντζα δρόμους για τους πολιτικούς και να απορρίπτουν ακόμη και αιτήμα που υπερψηφίζεται από τέσσερις δήμους όπως αυτό για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη.

(Με αστείες δικαιολογίες -το 2023 που όλα σχεδόν γίνονται, ακόμη και στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά- πως «συχνές αλλαγές δημιουργούν διοικητικά προβλήματα».)

Όταν όμως είναι να πάρει ένας τεράστιος σε μήκος δρόμος γεμάτος οικοδομές, σπίτια, καταστήματα και δημόσιες δομές όνομα πολιτικού δεν χρησιμοποιούν τέτοιες εγκυκλίους αφού αφορά στα αφεντικά τους.
Τότε οι της κάθε αποκεντρωμένης δεν συγκεντρώνονται και επικεντρώνονται στο πως να πούνε όχι όπως τώρα.

Εκεί λοιπόν που ονοματοδοτούν λεωφόρους και πλατείες να το κάνουν για τους δρόμους που οδηγούν στα μνήματα.

Αντιπυρική τέως βασιλικής οικογένειας, αντιπυρική οικογένειας Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα (γιατί όχι και αυτή οικογενειακή στο μέλλον), οικογένειας Μητσοτάκη…ατελείωτη η λίστα «σωτήρων των δασών».

Άφήστε που θα πηγαίνουν νοσταλγοί, κομματόσκυλα και κομματοπρόβατα να τις προσέχουν και να τις φροντίζουν, όλοι για τους λόγους τους, εθελοντικά.

Υ.Γ.
Αργότερα ο νόμος θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου