Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ makpress: Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά του Σέλτσα από τον Αντωνιάδη και ο "αλυτρωτικός" χορός

Πολύς και περιττός ντόρος έγινε με τους χορούς των δύο βουλευτών Φλώρινας. Η ιστορία με απλά λόγια:
1. στην αρχή κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστα Σέλτσα να χορεύει ένα αλυτρωτικό τραγούδι
2. χθες η Χρυσή Αυγή ανακάλυψε ένα βίντεο που πήρε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει τον βουλευτή ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, να χορεύει ένα χρόνο πριν, το ίδιο τραγούδι.

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα που δεν ξέρουν όλοι στην Αθήνα:


το τραγούδι που χόρεψαν οι δύο βουλευτές -και χιλιάδες άλλοι μαζί τους- είναι "νεομακεδονικό". Δεν είναι παραδοσιακό. Μουσική και στίχοι γράφτηκαν από "μειονοτικούς" της Φλώρινας, τους λεγόμενους Σλαβομακεδόνες, ανθρώπους που είναι Έλληνες πολίτες, αλλά Βούλγαροι στην καταγωγή. Τα τελευταία 20 χρόνια, αυτοί οι άνθρωποι, που μέχρι το 1990 έλεγαν "είμαστε Βούλγαροι", άρχισαν να λένε "είμαστε εθνικά Μακεδόνες". Στην Αθήνα τους ξέρετε ως "οπαδούς του Ουράνιου τόξου". Το τραγούδι είναι όντως "αλυτρωτικό", είναι προπαγανδιστικό, είναι άκρως εθνικιστικό, είναι άθλιο (οι στίχοι του εδώ)

Και τώρα μερικές αλήθειες:

ο Κότσο Σέλτσα, είναι "εθνικά Μακεδόνας", όπως αυτοαποκαλούνται εσχάτως οι Ουρανοταξίτες της περιοχής, κατάγεται από ένα χωριό,της Φλώρινας, στο οποίο δεν υπάρχει πιθανώς κανένας κάτοικος ελληνικής συνείδησης (δικαίωμά τους!) και στο οποίο μέχρι το 1990, σε ΚΑΘΕ σπίτι, υπήρχε και μια Βουλγαρική σημαία. Ο άνθρωπος μεγάλωσε με το ντόπιο γλωσσικό ιδίωμα τα "εντόπικα", είναι "Σλαβομακεδόνας", δεν είναι ούτε κακό, ούτε πρόβλημα.
Όταν χόρευε λοιπόν το συγκεκριμένο τραγούδι, ήξερε τι χορεύει, άλλωστε γνωρίζει Βουλγαρικά, όπως λέει και ο ίδιος στο βιογραφικό του που έστειλε στη Βουλή. Και πράγματι γνωρίζει.




αντιθέτως


ο Γιάννης Αντωνιάδης, δυστυχώς για τους προπαγανδιστές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πόντιος ! Και φυσικά δεν καταλάβαινε τους στίχους του τραγουδιού. Το ρυθμό τον ξέρουν όλοι, είναι πολύ απλός συρτός χορός, ο καθένας μπορεί να τον χορέψει. Πολιτευτές ήταν και οι δυό, στην επαρχία οι βουλευτές ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνουν στα πανηγύρια και να χορεύουν ό,τι παίζει.

Ο Αντωνιάδης είναι καλός χορευτής, γιατί είναι "επαγγελματίας" πόντιος, μεγαλωμένος σε συλλόγους, χορευτικά κ.λ.π. Μάλιστα διετέλεσε και Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων και για πολλά χρόνια Γραμματέας της.

Απλά πράγματα λοιπόν:

Ο Σέλτσας είναι ντόπιος σλαβόφωνος και ήξερε πολύ καλά τι χόρευε

Ο Αντωνιάδης είναι πόντιος και δεν κατάλαβε λέξη από το τραγούδι που χόρευε

Τόσο απλά για όσους θέλουν την αλήθεια κι όχι ό,τι βολεύει κάθε φορά το α΄ ή το β΄κόμμα.

makpress 23/6/2018