Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Άμεση αντίδραση της ΝΔ για τη δήλωση Μιλόσοσκι ότι ο Τσίπρας υπογράφει αύριο τη συμφωνία με τη FYROM

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«H Νέα Δημοκρατία, δια του αρμόδιου Τομεάρχη της κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε χθες στις 5.45 το απόγευμα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο των Εξωτερικών για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι που θέλει τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Μέχρι την ώρα που εκδίδεται η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (12.40 μ.μ.), ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Προφανής στόχευση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είναι να οδηγήσουν την χώρα και τους πολίτες προ τετελεσμένων.

Προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Milososki : "Η Ελλάδα αναγνωρίζει τη γλώσσα μας ως Makedonski"


Μιλόσοσκι (πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων): Πέμπτη ή Παρασκευή υπογράφουν συμφωνία για το όνομα Τσίπρας - Ζάεφ

«Από διπλωματικές πηγές: Την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτής της εβδομάδας), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάουφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της Συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας Δημοκρατία της "Μακεδονίας", δήλωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μιλόσοσκι
«Την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Μεγάλη Πρέσπα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων, θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ονομασία» υποστηρίζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Επικαλούμενος «διπλωματικές πηγές» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρεται στο ραντεβού Τσίπρα – Ζάεφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, με κύριο συντονιστή τον σύμβουλο του σκοπιανού πρωθυπουργού Μπόγιαν Μαρίτσιτς.

«Από διπλωματικές πηγές : Την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτής της εβδομάδας), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάουφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της Συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας Δημοκρατία της “Μακεδονίας”. Ο κύριος συντονιστής αυτής της συνάντησης υπογραφής της συμφωνίας, είναι ο Μπόγιαν Μαρίτσιτς, σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ.Μιλόσοσκι.