Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Οικογενειακός γιατρός : Ο θεσμός που θα γίνει ο εφιάλτης σας - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Δεν καταλάβετε ακόμη τι ειν΄ τούτο, ε; Το παίρνετε αψήφιστα! Να σας ενημερώσουμε λοιπόν, ότι από σήμερα, θεωρητικά, ΔΕΝ μπορείτε να πάτε σε κανέναν γιατρό...
του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλαδή
-ούτε σε γιατρό Π.Ε.Δ.Υ. (σε ιδιώτη δηλαδή, με ραντεβού),
-ούτε σε Κέντρο Υγείας,
-ούτε σε Τ.Ο.Μ.Υ.
Δηλαδή ...πουθενά τζάμπα ! Θα είναι σαν να είστε ανασφάλιστος!
Ευτυχώς, θεωρητικά ακόμη, καθώς είμαστε σε μεταβατικό στάδιο.

Και τι πρέπει να κάνω;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, επειδή είστε και ιντερνετάδες, θα πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα rdv.ehealthnet.gr
Κάντε ΤΩΡΑ κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο, θα ανοίξει νέο παράθυρο και θα μπείτε εδώ:



Πατήστε "Πρόσβαση στην εφαρμογή", βάλτε τους κωδικούς taxisnet (Να γιατί πρέπει να τους έχετε κι εσείς κι όχι μόνο ο λογιστής!!!) και συμπληρώστε και τον ΑΜΚΑ για να μπουκάρετε.

Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας, αν είναι σωστά και πατήστε "Επιβεβαίωση".

Μπήκατε στο μενού που πρέπει να επιλέξετε Οικογενειακό γιατρό. Πατήστε "Πληροφορίες Οικ. Ιατρού"

Πατήστε κάτω, εκεί που λέει  "Αίτηση Ανάθεσης Οικογενειακού Ιατρού" , αν δεν έχετε αντιστοιχισθεί αυτόματα ("ο πολίτης δεν έχει Οικογενειακό ιατρό" σημαίνει ότι πρέπει να διαλέξετε.

Φτάνουμε στο ζουμί !

Βγαίνουν οι οικογενειακοί γιατροί, από τους οποίους πρέπει να επιλέξετε έναν (-1-) , ο οποίος θα είναι αυτό που λέει : "οικογενειακός γιατρός". Ο άνθρωπός σας, ο γιατρός. Μπορείτε να τον αλλάξετε μετά από 6 μήνες, όχι όποτε γουστάρετε.
Πατώντας το κουμπί λοιπόν, βλέπετε τη μεγάλη έκπληξη:
Πρέπει, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, να διαλέξετε μεταξύ ελαχίστων γιατρών και ειδικά για το Δήμο Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΕΞΗ μόνο γιατρών!
Καλό ε;


Αν ακόμη δεν καταλάβατε:

Για να πάτε σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ γιατρό ειδικότητας με το βιβλιάριό σας και δωρεάν, θα πρέπει να σας παραπέμψει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ο οικογενειακός γιατρός σας. Ο ένας από τους έξη όλο κι όλο που βλέπετε παραπάνω, αν ζείτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης !
(ολοι οι οικογενειακοί γιατροί της Ελλάδας, εδώ: http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=84f77d73-b6e1-4b30-89d6-42f3e46451a2 )

Κι επειδή πάλι δεν καταλάβατε:

αν τον Οκτώβριο σας πονέσει ο λαιμός σας, δεν πάτε γιούρια σε ΩΡΛ του ΕΟΠΥΥ, για να σας γράψει το Zinadol (π.χ.) ! Πρέπει πρώτα να περάσετε από τον Οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα σας δώσει παραπεμπτικό για ΩΡΛ ! Αν δεν πάτε στον Οικογενειακό γιατρό, θα πάτε σε ιδιώτη εκτός ΕΟΠΥΥ., και θα πληρώσετε. Δεν πάτε στον Παιδίατρο που πηγαίνατε μέχρι χθες. Ο Οικογενειακός γιατρός θα σας στείλει, αν κρίνει ότι δεν μπορεί ο ίδιος να σας περιθάλψει!


Και η διαφήμιση αυτής της οπισθοδρόμησης:

Από το μεσημέρι της Τετάρτης σε όλες τις συνταγές των φαρμάκων αναγράφεται μία νέα ειδοποίηση -ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους για την υποχρέωσή τους να βρουν τον δικό τους οικογενειακό γιατρό.

Βέβαια οι συνταγές των φαρμάκων περιλαμβάνουν την υπογραφή και τη σφραγίδα του συνταγογράφου γιατρού, ανεξάρτητα εάν ο ίδιος συμφωνεί ή όχι με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το κείμενο αναφέρει: «Ο οικογενειακός γιατρός είναι μία νέα ΔΩΡΕΑΝ λειτουργία του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εγγραφής σε οικογενειακό ιατρό (Γενικό Ιατρό, Παθολόγο, Παιδίατρο), σας ενημερώνουμε ότι έχετε αυτόματα αντιστοιχισθεί.

makpress