Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας για το Δήμο Θεσσαλονίκης, με ..ΝΕΑ υποψηφιότητα από το χώρο της Ν.Δ.

Αίσθηση προκαλεί -και θα προκαλέσει ακόμη περισσότερες συζητήσεις- η πρόσκληση του ικανότατου και δραστήριου Εφραίμ (Μάκη) Κυριζίδη, ο οποίος είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με .....

την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη, σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.

Επειδή, ένας δημοτικός σύμβουλος δεν καλεί τους δημοσιογράφους για να συζητήσουν για τον καιρό, αλλά για να ανακοινώσει την κάθοδό του, ως υποψήφιος Δήμαρχος, θεωρούμε βέβαιο ότι ο Μάκης Κυριζίδης, θα ανακοινώσει -νωρίς νωρίς!- ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, απέναντι στον Μπουτάρη.

Η παρουσία του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ήταν πολύ ικανοποιητική, αλλά ....

Αλλά, τι λέει το κόμμα; Γιατί, κακά τα ψέματα, χωρίς κομματική στήριξη, δύσκολα να εκλεγεί κάποιος. Η ανεξαρτησία των δημοτικών αρχόντων είναι μόνο θεωρητική. Πρακτικά, όλοι έχουν κάποιο κόμμα από πίσω (προσφάτως μάλιστα ο κ.Μπουτάρης εξασφάλισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς θα είναι ο "υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ", όσο κι αν δεν του αρέσει η ταμπέλα).

Η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη, είναι σύμφωνη; Ο νυν επικεφαλής της; 

Θα πάρουμε απαντήσεις τις επόμενες ημέρες και κυρίως τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Αρχίζει πάντως το πράγμα να αποκτά ενδιαφέρον...


ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ: Θεωρείτε ότι η υποψηφιότητα Κυριζίδη είναι ενδιαφέρουσα για τη φιλελεύθερη παράταξη;

ΝΑΙ, μπορεί να είναι ένας δυνατός υποψήφιος της κεντροδεξιάς
ΟΧΙ, θέλει ακόμη χρόνο για να αποκτήσει την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα
Created with Survey Maker


Ας θυμηθούμε την αμφιλεγόμενη  θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Γ. Μπουτάρη

Στο ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μου είναι αρκετά συμπαθής, βοήθησε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη εξωστρέφεια. Θεωρώ όμως ότι ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει στα καθημερινά προβλήματα (σ.σ. προσέξτε, δεν λέει "απέτυχε", αλλά "δεν πέτυχε". Έχει σημασία!). Δείτε την εικόνα της πόλης», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Οπως είπε, «το ζήτημα στις δημοτικές εκλογές, δεν έχει τόσο με την ιδεολογική προέλευση του υποψηφίου, όσο με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης του».

Ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Τι θα κάνουν Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Χάρης Αηδονόπουλος;

Και οι τρεις προέρχονται από την ιδεολογική δεξαμενή της κεντροδεξιάς και κάποια στιγμή ανακοίνωση είτε ξεκάθαρα, είτε διερευνητικά την πρόθεσή τους να ηγηθούν ψηφοδελτίου για την "κατάκτηση" του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τι θέση θα πάρουν από τη Δευτέρα, μετά τις ανακοινώσεις Κυριζίδη;

Ίδωμεν!


Σ.Γ.