Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Το σκίτσο που έγινε viral

 


13 σχόλια:

  1. Να μη ξεχνάμε και τους συνταξιούχους του δημοσίου, βεβαίως βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ πως αυτή τη φορά το κλισέ αστείο είναι άδικο. Τουλάχιστον στο προηγούμενο λοκνταουν πήραν πολλοί ιδιωτικοί το 800 για να κάθονται, την ίδια στιγμή που αλλοι δούλευαν με τηλεργασια. Και όσοι έζησαν την τηλεργασια με παιδιά στο σπίτι, ξέρουν πόσο δύσκολη ήταν. Αυτό ισχύει και για ιδιωτικό και για δημόσιο τομέα. Από την άλλη, ο σερβιτόρος με μισθό 500 ευρώ και σκληρή δουλειά, πήρε 800 και έβλεπε νετφλιξ.
    Ας μην γινόμαστε γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Peet θες και τα λες ρε φίλε; έχω 4 φίλους που δεν πήραν φράγκο, έχω φίλους που έχασαν την δουλειά τους και τώρα ψάχνουν δουλειά στην Γερμανία για να φύγουν. Θες να μάθεις τι θα πει αδικία; βγες έξω και ρώτα αυτούς που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι πως νιώθουν με τα 800 που θα τους δώσει και καλά η κυβέρνηση. Ακριβώς ας μην γινόμαστε ρε φίλε γραφικοί και κλείνουμε τα μάτια γιατί έτσι μας βολεύει.

      Διαγραφή
    2. Πόλυ ,κάπου έχεις μπερδευτεί ,προφανώς και δεν εχω γράψει το παραπάνω σχόλιο εγώ ..Αν θέλεις να συζητήσουμε επι του σχολίου ,πολύ ευχαρίστως ,αλλά ο συντάκτης δεν είμαι εγώ .
      ------
      Και κάτι ακόμη ,εγώ είμαι εδώ και ζω και μιλώ με ανθρώπους της αγοράς και έχω πιό άμεση και πιό ευρεία -νομίζω- επαφή με την αγορά τουλάχιστον της Θεσσαλονικης .
      Καλό σου απόγευμα Πολυ

      Διαγραφή
    3. Πόλυ ,κάπου έχεις μπερδευτεί ,προφανώς και δεν εχω γράψει το παραπάνω σχόλιο εγώ ..Αν θέλεις να συζητήσουμε επι του σχολίου ,πολύ ευχαρίστως ,αλλά ο συντάκτης δεν είμαι εγώ .
      ------
      Και κάτι ακόμη ,εγώ είμαι εδώ και ζω και μιλώ με ανθρώπους της αγοράς και έχω πιό άμεση και πιό ευρεία -νομίζω- επαφή με την αγορά τουλάχιστον της Θεσσαλονικης .
      Καλό σου απόγευμα Πολυ

      Peet14

      Υγ ξέχασα να βάλω το nickname

      Διαγραφή
    4. Και εγώ ζω και μιλάω με ανθρώπους πόλεων και της αγοράς ( όχι της Θεσσαλονίκης) και μπορώ να πω ότι αυτή η ανοησία πλέον καταστρέφει ζωές και δεν σώζει. Όσοι πιστεύουν πλέον πως κλείνοντας τα μαγαζιά και παίρνοντας αυτά τα μέτρα θα σταματήσει να υπάρχει ένας ιός που υπήρχε και θα υπάρχει είναι απλά αφελείς η εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Καλησπέρα Peet. Αλήθεια γιατί εξακολουθεί η κυβέρνηση να σκορπάει λεφτά στα ΜΜΕ και όχι στην υγειά; με τα λεφτά που τους μοίρασε ξέρουμε πόσες μεθ θα μπορούσαμε να έχουμε;

      Διαγραφή
  3. Σε ποιόν και τι του λες; Ο εχθρός είναι ένας, ο 'βολεμένος ΔΥ'. Μίζεροι άνθρωποι μόνιμα στην κλάψα και την μουρμούρα που τους φταίνε όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν έχεις κάνει ελεύθερος επαγγελματίας η ιδιωτικός υπάλληλος τότε δεν μπορείς να καταλάβεις τι άγχος έχουν χιλιάδες άνθρωποι αυτή την περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ1 Νοεμβρίου 2020 στις 5:38 μ.μ.

    Κανένα έλεος για τους μόνιμους φοροφυγάδες. Διαχρονικά τα φορολογικά έσοδα πάνω από το 85% προέρχονται από τους μισθωτούς (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και τους συνταξιούχους (σαν συνταξιούχος μπορεί να πληρώνει κανένα ρεμάλι του ιδιωτικού τομέα που μια ζωή έκλεβε τον ΦΠΑ και είχε κάνει επιστήμη την φοροδιαφυγή). Όλοι μα όλοι που τώρα κλαίγονται -επιστήμη το είχαν κάνει με τους λογιστές- πλήρωναν κάτω από το αφορολόγητο. Και να τα εξοχικά στα νησιά και στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι, στο Καιμακτελάν και στην Αράχωβα κλπ για τον χειμώνα, μεγάλη ζωή και πλήρωναν τα κορόιδα. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ1 Νοεμβρίου 2020 στις 7:02 μ.μ.

      Για επιβεβαίωση "πάρτε τα φετινά στοιχεία από την ΑΑΔΕ "Φτωχοί" αλλά με ακίνητα, αυτοκίνητα και καταθέσεις παρουσιάζονται στην εφορία εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, με τους μισθωτούς να είναι οι περισσότερο οικονομικά εύρωστοι με μέσο ετήσιο εισόδημα 10.495 ευρώ.

      Ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με μέσο δηλωθέν εισόδημα 9.335 ευρώ, παραμένοντας σταθεροί- επί δεκαετίες- κάτω από το αφορολόγητο όριο.

      Στην 3η θέση βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Χαμηλότερα εισοδήματα και από τους συνταξιούχους εμφανίζονται να δηλώνουν όσοι εισπράττουν ενοίκια ενώ στην τελευταία θέση σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", είναι οι αγρότες καθώς εμφανίζουν καθαρά εισοδήματα πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

      Οι Έλληνες έχουν 5.122.366 αυτοκίνητα, 104.079 σκάφη αναψυχής, 80.584 έχουν περιουσία (ακίνητα ή και καταθέσεις) στο εξωτερικό, ενώ 21.447 διαθέτουν εξωτερική πισίνα στο σπίτι τους. Τα στοιχεία για τον "πλούτο" των Ελλήνων - όσα τουλάχιστον δηλώνονται στην εφορία- προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 6.469.044 φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι και αφορούν στα εισοδήματα του 2018.

      Τα στοιχεία είναι της ΑΑΔΕ και αντιστοιχούν σε 8.907.722 ΑΦΜ πολιτών. Κύρια κατοικία δηλώνουν 4.674.858 φορολογούμενοι από τους οποίους 1.749.916 εμφανίζουν ότι τη μισθώνουν ή ότι τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν.

      Αυτό σημαίνει ότι ιδιόκτητη πρώτη κατοικία έχουν 2.926.942 πολίτες - νοικοκυριά. Ενοίκιο για πρώτη κατοικία πληρώνουν 916.749 συμπολίτες μας, ενώ 1η δευτερεύουσα κατοικία διαθέτουν 973.171 φορολογούμενοι και 2η δευτερεύουσα κατοικία 213.670 πολίτες. Περισσότεροι από 1.519.000 φορολογούμενοι δηλώνουν στην εφορία την αποπληρωμή δόσεων δανείων (στεγαστικών ή καταναλωτικών) συνολικού ποσού 4,6 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.048 ευρώ, ποσό το οποίο προστίθεται στα τεκμήρια.
      Αναρτήθηκε στις Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2020

      Διαγραφή
  6. Αυτή η ανοησία με την "φορολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει κάποτε να σταματήσει. Οι ιδιωτικοί υπαλληλοι ναι, έχουν μεγάλο πρόβλημα, οι δημόσιοι υπάλληλοι όμως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φόρο. Από τα λεφτά που δίνει το κράτος κρατά εξαρχής ένα ποσόν και ό,τι παίρνουν είναι καθαρό, και το παίρνουν βράξει χιονίσει. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά τα χρήματα που παίρνουν βγαίνουν από την τσέπη όλων των υπολοίπων εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισχύει στο ακέραιο. Μόνον οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πιστεύουμε στην δήθεν πανδημία κολοκυθοϊού και φυσικά είμαστε από την 1η στιγμή σφόδρα αντίθετοι σε ΟΛΑ τα άθλια μέτρα των σατανιασμένων νεοταξιτών.

    Γι' αυτό επίσης ελάχιστοι ιδιωτικοί υπάλληλοι τρώνε το κουτόχορτο ότι δήθεν όλη αυτή η καταστροφή επιφέρεται τάχα μου για λόγους δημοσίας υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή