Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Συνδικαλιστικές μαλακίες....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΚΘ): Απαράδεκτη η απόφαση για επιβολή προστίμου στον εργαζόμενο και όχι στον εργοδότη για μη χρήση μάσκας


Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι καλούνται να ....εργαστούν κάτω από την πίεση που δημιουργούν οι ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να μετακυλήσει το βάρος των προστίμων στους εργαζόμενους δίνοντας τους τη χαριστική βολή.

Η Απόφαση 71342 στο ΦΕΚ 4899 (4/11/2020) αναφέρει ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο και όχι την επιχείρηση, την ώρα που η τελευταία ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους εργαζόμενους μη τηρώντας σε πολλές περιπτώσεις τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ την ευθύνη παροχής και τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας όπως ορίζεται στην εργατική νομοθεσία, την έχει ο εργοδότης.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει την απαράδεκτη διάταξη και να προστατεύσει τους εργαζόμενους διασφαλίζοντας τα απαραίτητα μέσα προστασίας και όχι να στέκεται ως τιμωρός απέναντι τους.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
....................
Σχόλιο makpress:
Είπαμε να λαϊκίζουμε, αλλά μην το τερματίσουμε στη μαλακία παιδιά ! 
Επιτέλους, δεν αγγίζουν κανέναν αυτές οι βλακείες. Είναι δυνατόν να επιβάλλεται πρόστιμο στον εργοδότη (που μπορεί να είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θέρμη π.χ., που έχει δέκα εργοτάξια στη Θεσσαλονίκη), επειδή δεν φοράει μάσκα ο εργαζόμενος; Μα φυσικά και δεν θα φοράει, άμα του λέμε "θα το πληρώσει ο εργοδότης"!!! 
Με ποιά λογική -όσο κι αν την τεντώσουμε- μπορεί να "τρώει" πρόστιμο ο εργοδότης, για τον εργαζόμενο που δεν φοράει μάσκα; Αυτοακυρώνετε την προσωπικότητα του εργαζόμενου; Μπορεί ο εργοδότης να είναι πάνω απ΄το κεφάλι του εργαζόμενου συνεχώς και να του επιβάλλει (!) κιόλας να φοράει μάσκα;;;;;;;;   Τι είναι ο εργαζόμενος; Σκλάβος του αφεντικού να τον βάζει με το βούρδουλα να φοράει μάσκα; Κι άμα δεν φοράει (αφού το πρόστιμο θα το πληρώνει το κορόιδο το αφεντικό), τι θα κάνει ο εργοδότης; Θα τον πλακώνει στα κλωτσίδια; 
Έλεος ρε! Έλεος ! Έλεος ! Έχει κι η μαλακία τα όρια της !!!
Καταλαβαίνετε ρε τι γράψατε; Κρίμα βρε Χάρη....κρίμα... το τερματίσατε στην παράνοια....

3 σχόλια:

  1. Έλεος ρε! Έλεος ! Έλεος ! Έχει κι η μαλακία τα όρια της !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ. Να το πληρώνει ο εργοδότης. Αλλά θα είναι η τελευταία μέρα που θα ξαναδουλέψει ο εργαζόμενος.
    Τα συνδικάτα έχουν καταστρέψει τη χώρα περισσότερο και από τις κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούστε συμβάν. Σε οικοδομικές εργασίες στο ΑΠΘ πριν αρκετά χρόνια δούλευε ένας νεαρός που μόλις είχε τελειώσει την θητεία του στα ΛΟΚ. Ο επιστάτης ήταν αυστηρός στην τήρηση μέτρων προστασίας, κράνος -ιμάντας στήριξης κλπ κλπ. Κάποια στιγμή ο νεαρός θέλησε να πάει να κάνει την ανάγκη του (να πάει WC). Νέος ήταν λοκατζής, είπε γιατί να πάω από τις σκαλωσιές κλπ κλπ, ας πηδήξω απέναντι (λιγότερο από κάνα μέτρο και κάτι απόσταση) να πάω στις πιο κοντινές τουαλέτες. Πως το έφερε η τύχη-ατυχία του, κάπου σκάλωσε έπεσε και σκοτώθηκε. Το τι βάσανο τράβηξαν όλοι οι υπεύθυνοι του έργου για πολλά χρόνια δεν περιγράφεται. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Δυστυχώς την ακούμε οι περισσότεροι τώρα με τον κορονοιό (και κανεις δεν την αφαρμόζει λχ Πολάκης, Βερβεσός κλπ κλπ.) Βέβαια τι να περιμένει κανείς από "κατσαρίδες-τρωκτικά" -η ονοματοδοσία βαρύνει την κ. Έβερτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή