Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κάνουν την τρίχα, τριχιά στα Social Media , για μια φράση του Αρνιακού

«Αλλά και στις εντατικές οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με φόντο τα πρόωρα λαμπιόνια των Χριστουγέννων που τρεμοσβήνουν σαν τις ελπίδες», είπε ο μετεωρολόγος και οι αγέλες του twitter, κλεισμένες στα κελιά τους, μοναχικές και με .........ψευδαισθήσεις ύπαρξης, έσπευσαν να γράψουν το μακρύ τους και το κοντό τους. "Βαίνομεν εις μίαν εποχήν μαλακίας", ανέκραξε από τον τάφο του ο Γέρων Σωκράτης....

Ο μηχανισμός είναι απλός:
λέει κάποιος "επώνυμος" μια κουβέντα, την παίρνει στραβά ο μοναχικός καβαλάρης του twitter, που νομίζει ότι είναι influencer, ενώ στην πραγματική ζωή είναι ένας αποτυχημένος νεαρός που δεν μπορεί να σταυρώσει γκόμενα (sic), γράφει τη μαλακία του, την παίρνει ένας 18χρονος αμειβόμενος με 200 ευρώ το μήνα σε site , που πρέπει να βγάζει θέματα κάθε 5 λεπτά, για να έχει επισκεψιμότητα, γράφει "σάλος στα social media, με δήλωση του Αρνιακού", γράφουν κι άλλοι -αφού σου λέει "γίνεται σάλος", να μη γράψω κι εγώ τη μαλακία μου;"- και ανακυκλώνεται η μαλακία...

Τα ...antisocial media, δίνουν στο κάθε φίτσουλα την αίσθηση ότι "ακούγεται" μέσα στο χαοτικό νέο κόσμο του "πολιτικώς ορθού", όπου δεν μπορεί να σου ξεφύγει μια κουβέντα και ορμάνε οι αγέλες των "διορθωτών".

Σε πέντε χρόνια, δεν θα μπορούμε να εκφραζόμαστε δημόσια, για κανένα θέμα, γιατί κάθε κουβέντα θα εκλαμβάνεται από αγέλες ηλιθίων, ως αντιβαίνουσα στον ορθό λόγο και θα ακολουθεί λιντσάρισμα.

Η συνύπαρξη, όχι δια του σύνεγγυς, αλλά δια των social media, κάνει τους ανθρώπους πολύ μαλάκες !

4 σχόλια:

  1. Μια ένσταση-διόρθωση στο τελευταίο. Δεν τους κάνει, είναι, απλά με το διαδίκτυο και την ταχύτατη μετάδοση-αλληλεπίδραση αυτό γίνεται πολύ εύκολα φανερό.
    Φυσικά αυτό ακριβώς είναι που ωθεί και τους αναγνωρίσιμους πολλές φορές να υπερβάλλουν.
    Γιατί το χρήμα πολλοί το μίσησαν, τη δόξα του να βλέπει το όνομα του να "τρεντάρει" σαν χάσταγκ κανείς. Γιατί στους ηλίθιους θα σπεύσουν να απαντήσουν κάποιοι πιστεύοντας πως θα βγάλουν άκρη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος ντόρος.

    Όταν όμως το κοινό αποκτήσει την κατάλληλη παιδεία (όταν και αν) και στερήσει κλικ από τον μηχανισμό διάδοσης ειδήσεων χωρίς ουσία, τότε και αυτός που κάνει το τρολ επί πληρωμή θα είναι άχρηστος και κάποιοι από τα σάϊτ σκουπίδια δεν θα βγάζουν καλό μεροκάματο αλλά το πολύ να αγοράζουν μια τυρόπιτα.
    Το περιθωριακό-παρακμιακό ίντερνετ είναι και τώρα εύκολο να το περιορίσει όποιος θέλει να αφιερώσει λίγο χρόνο.
    Υ.Γ.
    Η προτελευταία παράγραφος δείχνει τον πραγματικό κίνδυνο. Από αυτό κινδυνεύει το ελεύθερο ίντερνετ και όχι από μυστικές οργανώσεις, λέσχες, κυβερνήσεις και οτιδήποτε άλλο παρόμοιο.
    Φυσικά, μην ξεχνάμε πως το διαδίκτυο από τη στιγμή που έγινε προσβάσιμο από τις μάζες (1994-1996) ίσα που ενηλικιώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έγραψα πριν καιρό και το ξαναγράφω: Μέχρι να εμφανιστούν τα κοινωνικά δίκτυα, μόνον οι πολλοί κοντινοί κάποιου γνώριζαν πόσο μ@λ@κ@ς είναι. Αυτά πλέον το έκαναν γνωστό ν΄στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανθυποκονφερασιέ ωμέγα κατηγορίας ο τυπάκος. Το έδειξε δις στο σκοπιανό και την προδοτική συνθηκολόγηση των πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή