Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Το παράπονο του "ρεπόρτερ" ΜΕΘ

Από προχτές τρώω απίστευτο μπούλινγκ για το ρεπορτάζ που έκανα μέσα στη ΜΕΘ του "Γεννηματάς".
Φίλοι και άγνωστοι, σχετικοί και άσχετοι, προφανώς επηρεασμένοι από τα (αρκετά είναι η αλήθεια ανάλογα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών), εκτοξεύουν συνομωσιολογικού τύπου μπαρούφες- κατηγορίες, στα όρια της ψεκασμένης οπτικής, που είναι αβάσιμες και αστήρικτες όσο και υποτιμητικές...
Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι:
1. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο δεν μπορεί, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, να μπει μέσα σε μία ΜΕΘ δίχως την άδεια της διεύθυνσης της. Άρα, όποιος μπαίνει, μπαίνει απολύτως νόμιμα! 

2. Το συνεργείο εισέρχεται, ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και με όλον τον εξοπλισμό και φυσικά με κίνδυνο της ζωής του, άρα δείξτε λίγο respect πριν το ανάθεμα.

3. Κανείς που θέλει να ονομάζεται σοβαρός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ρεπορτάζ αυτά εκθέτουν ασθενείς, ή/και προκαλούν τους συγγενείς τους αφού δεν διακρίνονται ποτέ πρόσωπα. 

4. Αυτά τα ρεπορτάζ δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Γίνονται σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη και όχι μόνο στα ελληνικά γιατί δίνουν την εικόνα της πραγματικότητας. Όπως και τον αγώνα του προσωπικού. Και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το μέγεθος της απειλής που αντιμετωπίζουμε. Γι' αυτό και είναι πολύτιμα! Αυτή είναι η δουλειά του Δημοσιογράφου, που αν δεν γινόταν θα έβγαιναν διάφοροι ψεκασμένοι και θα μας έλεγαν ότι οι ΜΕΘ είναι άδειες.

5. Η Δημοσιογραφία, όπως και η Πολιτική είναι οι τομείς της Δημόσιας Ζωής που, ακριβώς επειδή είναι απλωμένες στα μάτια του κοινού, είναι εκτεθειμένες στην κριτική του, κάτι που είναι σωστό, επιθυμητό και θεμιτό. Καλοδεχούμενη λοιπόν κάθε κριτική, κάθε άποψη! Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ορθή ή αποδεκτή...


Έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο f/b ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαϊδης, που έκανε για λογαριασμό του OPEN το ρεπορτάζ.

10 σχόλια:

  1. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμιά δουλειά μέσα σε μια ΜΕΘ αγαπητέ μου Χρήστο!
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια απορία όμως. Ειλικρινά ρωτάω γιατί δεν ξέρω τη διαδικασία. Λέτε ότι ο δημοσιογράφος μπαίνει με κίνδυνο της ζωής του αλλά μπαίνει και με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Δηλαδή το προσωπικό που δουλεύει ώρες εκεί μέσα και κάθε μέρα, πόσα "ρισπεκτ" χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προσωπικό θέλει πρώτα απ όλα τις δημόσιες ευχαριστίες μας για το έργο που προσφέρει ιδίως υπο τις υπάρχουσες συνθήκες .Αν μετρήσουμε πόσο ιατρικό προσωπικό έχει χαθεί από αυτή τη μάχη ,τότε ίσως συνειδητοποιήσουν τα διεστραμμένα μυαλά και οι ψυχανώμαλοι την πραγματικότητα .

      Διαγραφή
  3. Στο άρθρο αυτό μου έκανε αλγεινή εντύπωση ο χαρακτηρισμός ''ψεκασμένοι''. Η διαφορετική άποψη καταρρίπτεται με επιχειρήματα, όχι με χαρακτηρισμούς που ενδεχομένως προσβάλλουν.

    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, παρεμπιπτόντως, το γεγονός ότι κάποιοι που υποστηρίζουν διακαώς
    την δι-α-φο-ρε-τι-κό-τη-τα, δεν ανέχονται καν τη διαφορετική άποψη των συνανθρώπων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκαιο,η κυβέρνηση πλήρωσε τα μμε για λόγους προπαγάνδας/τρομοκρατίας και για να δείχνουν πόνο και απελπισία και ετσι κάνει την δουλειά του όπως του το ζήτησαν. Άλλωστε όπως πολύ σωστά λέει τα ίδια ακριβώς κάνουν όλα τα μμε στον πλανήτη γιατί θα πρέπει να διαφέρουν αυτοί; αφού όλοι την ίδια μούρη έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί λε, ρε τσουρόμαγκα! Επειδή πήρες άδεια από την διορισμένη με κωματικά κριτήρια διοίκηση ενός νοσοκομείου είσαι «νόμιμος»; Η είσοδος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε ΟΛΟΥΣ πλην ιατρικού/νοσηλευτικού προσωπικού. Ποιος νόμος επιτρέπει στην διοίκηση να μπάζει δημοσιογράφους στις μεθ κατ' εξαίρεσιν; Αλλά άμα βολεύει το ρεπορτάζ την καθεστωτική ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ, όλα «νόμιμα», ε; Να μη σου δώσω καμμία ευχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ακούσει (δεν έχω ιδίαν γνώσιν) ότι στην εντατική δεν επιτρέπεται να εισέλθει ακόμη και ο πλησιέστερος συγγενής του ασθενούς.
    Αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και αληθεύει. Απ' έξω, από το τζαμάκι της πόρτας, σ' αφήνουν να δεις το άνθρωπό σου άμα είναι στην εντατική, όσο στενός συγγενής και να είσαι. Γι' αυτό λέμε ότι μόνο νόμιμος δεν ήταν ο δημοσιοκάφρος.

      Διαγραφή
  7. Μα γίνεται να του επιτρέψουν να τους ξεμποριστιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είπες πάλι; Διάβασες τι έγραψε ο παλιός μας φίλος Χρήστος; Ξέρεις ποιος είναι ο Χρήστος Νικολαΐδης μαιανδρούλα;Είδες που μιλάει για ψεκασμένους;

      Διαγραφή