Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι ειδήσεις των επομένων ημερών (με τη βούλα του Ευαγγελάτου)

 Να σας τις γράψουμε από τώρα για να μη βουτήξετε κι εσείς από κανένα μπαλκόνι όπως η γυναίκα στην Καβάλα. Πάμε:

-θερίζει ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη, εξαντλήθηκαν οι ΜΕΘ. Με τρένα θα μεταφέρονται οι ασθενείς στην Αθήνα. Αν δεν φτάσουν τα τρένα, θα τους κουβαλάνε με νταλίκες.

-σε ετοιμότητα τα C130 για να κουβαλήσουν έκτακτα περιστατικά στην Αθήνα

-ανοίγουν χιλιάδες τάφους, για να χώσουν εκεί τους πεθαμένους από κορωνοϊό

-γέμισαν τα ψυγεία στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων, κρατάνε πεθαμένους εκτός ψυγείου. Ανυπόφορη η μυρωδιά, καταγγέλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

-στα όρια τους οι νοσηλευτές, φωνάζουν "προστατευτείτε, για να μας προστατέψετε κι εμάς" (λες και υπάρχει ΕΝΑΣ έστω άνθρωπος, που να μη θέλει να προστατυετεί ή ένας τόσο ανώμαλος που να θέλει να κολλήσει τους νοσηλευτές!)

-με απορριματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεταφέρονται οι νεκροί στα νεκροταφεία. Δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα. 

-ανοίγει και το πυρηνικό καταφύγιο του 424 ΓΣΝ, για την περίθαλψη ασθενών

-το Βελλίδειο μετατρέπεται σε Μ.Α.Φ. εκατοντάδες οι ασθενείς


Κύρια επωδός όλων, θα είναι το ότι "φταίτε εσείς, που δεν προσέχετε". Εν τω μεταξύ όλοι προσέχουμε όσο περισσότερο γίνεται. Όλοι στη Θεσσαλονίκη, μα ΟΛΟΙ φοράμε μάσκες ακόμη και στο βουνό, εδώ κι ένα μήνα, ενώ φοράμε μάσκες στα λεωφορεία από τον Μάιο ! 

Όχι, δεν φταίνε οι "απρόσεκτοι" πολίτες, όπως δεν έφταιγαν και το 2016, που η μισή Θεσσαλονίκη είχε πάθει γαστρεντερίτιδα. Έτσι είναι το ανθρώπινο γένος. Αρρωσταίνει και καμιά φορά, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για αυτό. Καμιά φορά, βλέπει το θάνατο να έρχεται, αλλά δεν μπορεί να τον αποφύγει. Επειδή πολύ απλά, δεν μπορεί να τον αποφύγει.


Β.Π.

10 σχόλια:

  1. "Όχι, δεν φταίνε οι "απρόσεκτοι" πολίτες, όπως δεν έφταιγαν και το 2016, που η μισή Θεσσαλονίκη είχε πάθει γαστρεντερίτιδα. Έτσι είναι το ανθρώπινο γένος. Αρρωσταίνει και καμιά φορά, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για αυτό. Καμιά φορά, βλέπει το θάνατο να έρχεται, αλλά δεν μπορεί να τον αποφύγει. Επειδή πολύ απλά, δεν μπορεί να τον αποφύγει." Αντε μπας και το καταλάβει ο κόσμος αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή είναι αυτο που λένε οι Τούρκοι ,το κισμέτ .

    Μια χαρά τα πάμε ώς μοιρολάτρες .
    Βέβαια οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λέγανε το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ,αλλά λέγανε και το συν Αθηνά και χείρα κίνει .
    Καλό θα είναι πάμε πρός το δεύτερο .

    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφ' ότου έκλεισαν οι εκκλησίες και άρχισαν οι μάσκες, αυξήθηκαν και οι θάνατοι, για να «δικαιωθούν» επί τέλους οι οπαδοί του εγκλεισμού. Το ευχαριστήθηκαν τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Βασίλη, λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά ΔΕΝ προσέχουν όλοι. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ναι μεν φορούν μάσκα αλλά συμπεριφέρονται σαν συμμετέχοντες σε διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλλίτερης και ομορφότερης προβοσκίδας γι'αυτό και την κρατούν με επιμονή πάντα έξω από την μάσκα. Φυσικά δεν θα αναφερθώ καν στους γραφικούς που αρνούνται την ύπαρξη του ιού και την φονικότητα του ή τους άλλους των θεωριών συνομωσίας.
    Να είσαι πάντα καλά φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα να πληροφορηθεις τη δανεζικη ερευνα που αποδεικνυει το αυταποδεικτο,,οτι η μασκα δεν κανει τιποτα;

      Διαγραφή
    2. Εγώ την διάβασα προχθές. Εσύ που την διάβασες τι κατάλαβες από τα παρακάτω;


      Δανέζικη μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα διατείνεται ότι η χρήση χειρουργικής μάσκας έχει ένα μικρό αποτέλεσμα στην προστασία από την Covid-19, αλλά πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν τα όριά της και τονίζουν ότι η μελέτη δεν οδηγεί σε ένα σταθερό συμπέρασμα.

      Ένας από τους συντάκτες της, ο Κάσπερ 'Ιβερσεν (του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "οι παρούσες συστάσεις (για τη χρήση μάσκας όταν η αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή) δεν αμφισβητούνται σοβαρά από την μελέτη".

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι όλα τα πράγματα για αστεϊσμό..
    Ασχέτως Ευαγγελάτου κλπ τηλεπερσονων...
    Η κατάσταση είναι εφιαλτική ΗΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θεωρώ ως μοναδικό φταίχτη της όλης κατάστασης τον κορωνοϊό, όχι τους συνανθρώπους μας.
    Για την μεταδοτική φυματίωση που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, φταίνε οι συνάθρωποί μας;
    Μην πυροβολείτε τους ανθρώπους, πυροβολήστε τις αρρώστιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή