Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η Τουρκία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς στις 11 Δεκεμβρίου με το Κινέζικο εμβόλιο

Ο Υπουργός Υγείας του κακού γείτονα, ανακοίνωσε πως η Άγκυρα υπέγραψε ένα συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από... την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19 προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών.

To CoronaVac και άλλα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στην Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Ένα εργοστάσιο παραγωγής 20.000 τετραγωνικών μέτρων στο Πεκίνο έχει κατασκευαστεί για την κατασκευή του εμβολίου CoronaVac, με την εγκατάσταση να σχεδιάζει τελικά να παράγει 300 εκατομμύρια δόσεις ετησίως.

Μιλώντας στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου για την πανδημία, ο Κοτζά είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.


«Το σημαντικό για μας είναι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εμβόλια τα οποία είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά και αξιόπιστα... Νομίζω ότι η μέρα εκκίνησης εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι η 11η Δεκεμβρίου», σημείωσε ο υπουργός.

2 σχόλια:

  1. Ίσως έτσι πραγματοποιηθεί η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, και ξεπαστρευτεί το 1/3 από ατα γιουρούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να μείνουν μόνον κάτι παρανοϊκοί σαν και του λόγου σου. Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει καμιά προφητεία και για σας...

      Διαγραφή