Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι άλλοι φταίνε !

Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον Χάρη Τζιβανόπουλο

Το θέμα σε αυτή την πανδημία είναι πως οι πολίτες έχουν περιχαρακωθεί σε κάποια ομάδα και συγκρούονται διαρκώς μεταξύ τους και με την λογική.
Μάλιστα, το "οι άλλοι φταίνε" δίνει ρεσιτάλ.
Οι τρελαμένοι (όχι όλοι) νέοι (κυρίως) παρτάρουν με μουσικές και ποτά, οι θρησκόληπτοι (όχι όλοι) ηλικιωμένοι (κυρίως) παρτάρουν με προσκυνήματα και μετάληψη, λες και αν τα κόψουν για λίγο καιρό θα χάσουν τη φόρμα τους και δεν θα μπορούν να αποδώσουν στα κλαμπ και στα στασίδια, αλλά για την κάθε ομάδα η δική της δραστηριότητα δεν ευθύνεται για τίποτα ενώ η άλλη έχει το 100% της ευθύνης.
Κράζουν οι γέροι τους νέους, κράζουν οι νέοι τους γέρους και εσύ που μπορείς να κάνεις για λίγο κράτει από όλα για να τα έχεις ξανά μετά καταλήγεις πως δεν υπάρχει νικητής ανάμεσα τους στο ποιος είναι ο μωρός της υπόθεσης.
Οι πωρωμένοι ακροδεξιοί θέλουν παρελάσεις, οι σκληροπυρηνικοί ακροαριστεροί θέλουν πορείες, λες και χωρίς αυτά για μια χρονιά θα τους αφαιρεθούν πόντοι πατριωτισμού και αντιχουντισμού από μια αόρατη επιτροπή και την επόμενη φορά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά για την κάθε φράξια η δική της εκδήλωση έχει πέρα από ηθικό και υγειονομικό πλεονέκτημα.
Κράζουν οι μεν τους δε κι εσύ που δεν χρειάζεσαι προβολείς όπως αυτοί για να προβάλλεις αυτές τις δύο ιδιότητες δίνεις χωρίς δυσκολία και στους δυο το παράσημο της ηλιθιότητας.
Γενικά, σε αυτή τη κρίση το "φταίνε μόνο οι άλλοι" και το "ναι στις αλλαγές αρκεί να μην αφορά εμάς", συμπεριφορές που δείχνουν την γελοία νοοτροπία που είναι ενσωματωμένη στο DNA μας και που μια μεγάλη μάζα δεν ενδιαφέρεται να ξεριζώσει, έχουν την τιμητική τους.
Κι άντε, ο κορωνοϊός, είτε με φυσική ανοσία σε βάθος χρόνου είτε με φάρμακα θα νικηθεί, όλοι οι παραπάνω όμως θα συνεχίσουν να μολύνουν με την έλλειψη ενσυναίσθησης και την αντικοινωνική νοοτροπία τους την κοινωνία και να την βάζουν σε μια αόρατη καραντίνα διαρκείας.

6 σχόλια:

  1. Αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με τον Χάρη Τζιβανόπουλο, φταίνε οι νέοι και οι γέροι, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί. Άρα οι άλλοι φταίνε, ποτέ ο Χάρης Τζιβανόπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί; Δεν κατάλαβα καλά; Δηλαδή φταις και εσύ; Α, τότε θα σε «μαλώσω»! Τί έκανες βρε παλιόπαιδο; Δεν φορούσες μάσκα;

      Διαγραφή
  2. Από τις πιο εύστοχες κατά την γνώμη μου θέσεις που έχω διαβάσει τώρα τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φταίτε και σεις, φταίμε και μείς φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής..

    Ψωνάρες, Δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, ούτε το φρόνημά μας, παρά μόνο η ωριμότητα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή