Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Μπλόκο του SPD στην κάρτα ανοσίας

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) θεωρεί απαραίτητη την εισαγωγή κάρτας ανοσίας παρά την αντίσταση του SPD. Κάποιος θα πρέπει να ασχολείται όλο και περισσότερο με το ζήτημα του..... "ποιοι περιορισμοί επιτρέπονται πότε και για ποιον", δήλωσε ο Spahn στο συντακτικό δίκτυο Γερμανία σήμερα.

"Άλλες πολιτείες σχεδιάζουν ήδη να εξαρτήσουν την είσοδο από τέτοια απόδειξη ανοσίας στο μέλλον", δήλωσε ο Spahn. Αυτό υπάρχει ήδη, με άλλες μεταδοτικές ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός. «Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε περαιτέρω με το θέμα. Επειδή η λύση δεν μπορεί να είναι ότι οι πολίτες μας δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν σε χώρες που σχεδιάζουν τέτοιους κανονισμούς », είπε.


Η εισαγωγή μιας κάρτας ανοσίας είχε αρχικά προγραμματιστεί στον 2ο νόμο πανδημίας, ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί στο Bundestag σήμερα. Λόγω της αντίστασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, το έργο ακυρώθηκε.

Ο Spahn τόνισε τώρα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε σταθμίσει όλες τις πτυχές πριν από την υποβολή της πρότασης. «Ωστόσο, νομίζω ότι είναι σωστό να διαγραφεί το έργο από την τρέχουσα πράξη έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε κατανοητή κριτική που μου έδειξε ότι εμείς ως κοινωνία χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα », είπε. Γι 'αυτό ζήτησε τη γνώμη του Συμβουλίου Δεοντολογίας.

....

Αυτά γίνονταν το Μάιο στη Γερμανία. Επειδή το "Συμβούλιο Ηθικής" (https://www.ethikrat.org/) γνωμοδότησε ότι , προς το παρόν, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η ανοσία. Όταν η ανοσία κάποιου είναι σίγουρη (π.χ. μετά από εμβόλιο), θα είναι αναγκαία και η κάρτα (λέει εδώ : https://www.swr.de/wissen/ethikrat-deshalb-macht-ein-corona-immunitaetsnachweis-keinen-sinn-100.html). 

5 σχόλια:

  1. Αυτές οι κάρτες, εδώ και πολλά χρόνια λένε, θα μας φακελώνουν με τρόπο που θα ωχριά το φακέλωμα που μας έκανε η χούντα.
    Επί χούντας όμως δεν μας άρεσε καθόλου το φακέλωμα.
    Τώρα η προπαγάνδα τα φέρνει έτσι ώστε να αγαπήσουμε το φακέλωμα, γιατί τάχα είναι για το καλό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά χαρά τους βόλεψε τους απατεώνες του πλανήτη ο ανύπαρκτος γιός...
    Πως αλλιώς θα μας έλεγαν ότι σκοπεύουν να μας τσιπάρουν...
    Ενώ τώρα, με απειλές και νόμους που ψηφίζουν θα επιβάλλουν - πάντα για το καλό μας -,
    το φακελοτσιπάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κυβερνήσεις ό,τι κάνουν μας λένε ότι το κάνουν, γιατί θέλουν το καλό μας.
    Εάν ήθελαν το καλό μας, θα υπήρχαν άστεγοι, άνεργοι, θα υπήρχε φτώχεια και εξαθλίωση;
    Η Πολιτική Ορθότητα δεν μας θέλει απλώς βλάκες, αλλά τελείως βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή