Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Μήπως το κλείσιμο όλων των μαγαζιών, δεν αποδίδει τίποτε;

Οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς μετά το συγκεκριμένο lockdown 
Μήπως θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα, αν άνοιγαν τα μαγαζιά -πλην των καφετεριών, κέντρων διασκέδασης κ.ο. φυσικά!!!- τηρώντας μέτρα (να μπαίνει ένας-ένας στο κομμωτήριο (π.χ.), μάσκα όλοι, αντισηπτικά, απολύμανση του.... μαγαζιού κάθε μέρα κ.λπ.); Θα υπήρχε ασφαλώς, μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά φαίνεται πως τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται όταν είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Το να πάει κανείς να ψωνίσει ένα μπουφάν ή μια χύτρα ταχύτητας, δεν θα δημιουργούσε συνωστισμό, αν παίρναμε παράλληλα κι άλλα μέτρα (π.χ. αυστηρά μέχρι 20 άτομα μέσα στα λεωφορεία, οπότε ούτε εκεί θα υπήρχε συνωστισμός).

Προσωπικά πιστεύω, ότι το πρώτο που πρέπει να κλείνει είναι τα σχολεία, επειδή τα μικρά παιδιά είναι φουλ ιώσεις χωρίς συμπτώματα, η ελληνική οικογένεια στις μεγαλουπόλεις στηρίζεται  στους παππούδες (το "παρκάρισμα" στη μάνα της μάνας πάει σύννεφο) και άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση από τα παιδάκια στους παππούδες. Η Ελλάδα έχει μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο, δηλαδή τα παιδιά να τα κοιτάνε οι παππούδες (από τη μεριά της γυναίκας συνήθως), η οποία θέλει ειδική διαχείριση.

Αρα λοιπόν, θα μπορούσαμε να έχουμε κλειστά τα σχολεία και τα καφέ/μπαρ (η "νύχτα") μόνο κι όλα τα άλλα ανοιχτά και προσωπικά πιστεύω ότι θα ξεπερνούσαμε πολύ πιο άνετα την πανδημία, χωρίς την οικονομική και κοινωνική* καταστροφή που υφιστάμεθα. 

Εννοείται ότι θα απαγορευόταν κάθε εκδήλωση, στην οποία μαζεύονται πάνω από 10-20 άτομα, όπως συναυλίες, αγώνες, κλπ.

Εννοείται τέλος, ότι δεν θα υπήρχαν SMS και βεβαιώσεις μετακίνησης, οι οποίες κάνουν τεράστιο κακό: εθίζουν τον κόσμο στο ψέμα και στην εφεύρεση δικαιολογιών.


Β.Π.


* για μένα είναι πολύ σημαντική η κοινωνική καταστροφή, ο διχασμός δηλαδή που προκαλεί η όλη ιστορία στον κόσμο, τα νεύρα, το μίσος για τον διπλανό που "δεν υπακούει" ή "τρώει το παραμύθι"....

20 σχόλια:

  1. Διαφωνώ κάθετα στο κλείσιμο των σχολείων. Καταστρέφουμε γενιές αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η covid μειώθηκε πολύ, οπουδήποτε και οποτεδήποτε ήταν κλειστά τα σχολεία (π.χ. το καλοκαίρι, ή μετά τις διακοπές του Πάσχα). Καμιά γενιά δεν καταστρέφεται με 3 μήνες κλειστά σχολεία, που μπορούν να αναπληρωθούν, το Πάσχα και το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Ολα καταστρέφονται μεθοδευμένα αυτήν την στιγμή.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν παιδιά θα ξέρουν/θυμούνται ότι τα παιδιά ήταν αυτά που "κουβαλούσαν" τις ιώσεις στο σπίτι από το σχολείο και όχι από τα καφέ η τα μαγαζιά, μετά από τόσες μέρες θα πίστευε κάποιος ότι θα καταλάβαιναν τι χαζομάρα που κάνουν και θα έκλειναν τα σχολειά μεχρι την άνοιξη ετσι ώστε να επιτρέψουν τα υπόλοιπα τα μαγαζιά να εργαστούν. Τα περισσότερα μαγαζιά είχαν ετοιμαστεί για να δουλέψουνε με τα μέτρα που τους είχαν ζητήσει, τα καταστήματα είχαν αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν θα μπορουν να έχουν το 100% του μαγαζιού τους γεμάτο και ξαφνικά είδαν ότι τα χρήματα που ξόδεψαν για να κάνουν κάποιες αλλαγές άπλα τα έχασαν γιατί οι κυβερνήσεις επέλεξαν να τους κλείσουν αντί να κλείσουν τα σχολεία. Είναι πραγματικά απίστευτη η ανοησία που συμβαίνει αφού τον Μάρτιο που επέβαλαν το πρώτο λοκνταουν είχαν τονίσει για να δικαιολογήσουν το κλείσιμο των σχολείων ότι τα παιδιά ειναι μεν ασυμπτωματικά άλλα ΜΕΤΑΔΊΔΟΥΝ τον ίο στους γονείς και γενικά στους ηλικιωμένους και ετσι για την προστασία όλων θα πρέπει να κλείσουν, τι άλλαξε τώρα και πρέπει να σχολεία τώρα; ξαφνικά τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα είναι κλειστές οι εκκλησίες, μόνο συμφορές θα μας βρίσκουν, και δεν θα είναι από κολοκυθοΪό. Έτσι λειτουργούν οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.

    Τίποτε δεν πρέπει να είναι κλειστό για το συνάχι του κολοκυθοϊού. Και το καλοκαίρι μια χαρά λειτουργήσαμε ένα μήνα (1 έως 26 Ιουνίου τα Δημοτικά) χωρίς μάσκες, χωρίς κολοκυθοϊοτέστ, χωρίς κανένα άξιο λόγου πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το θάνατο του 39χρονου DJ Decibel και τις μαρτυρίες των φίλων του DJ's , αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πώς φτάσαμε στους 103 νεκρούς την ημέρα. Λέει ο φίλος του Decibel : "Κολλήσαμε στις αρχές Οκτωβρίου στη δουλειά. Έχασα τη μάνα μου από κορωνοϊό και τώρα τον Δημήτρη. Κολλήσαμε όλοι σχεδόν οι φίλοι".
    Να θυμηθούμε ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μέχρι 20 Οκτωβρίου, γινόταν της Πόπης στα ξενυχτάδικα. Ο κόσμος στριμωχνόταν στη νύχτα, χωρίς μάσκες, φώναζε στον διπλανό του (λόγω δυνατής μουσικής), κολλούσαν χιλιάδες νέοι, δεν είχαν συμπτώματα, μετέφεραν στο σπίτι τον κορωνοϊό και έτσι άρχισαν να πεθαίνουν οι γονείς τους. Γι αυτό αναρωτιόμαστε "μα πώς πέθανε 49χρονος, 52χρονος, 55χρονος ...κλπ";
    Τη ζημία την έκανε η ξέφρενη διασκέδαση του Οκτωβρίου, άρα ήταν τραγικό λάθος, το ότι δεν έκλεισε η διασκέδαση από την 1/9. Θα είχαμε το 1/10 των θανάτων και το 1/100 των κρουσμάτων. Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι ότι ο κλάδος της "νύχτας" θα είχε δεχθεί σοβαρό πλήγμα, αλλά η κυβέρνηση θα είχε μόνο έναν κλάδο να αποζημιώσει κι όχι 100 που έχει τώρα. Σε τελική ανάλυση θα μας στοίχιζε 100 φορές λιγότερο να κλείσουμε μόνο τα μπαράκια και τα κλαμπάκια κι ας δίναμε 3.000 το μήνα στους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, για 6 μήνες.
    Θα μπορούσαμε να ζήσουμε 6 μήνες χωρίς "ποτά και ξενύχτια"

    (δεν είναι δικό μου, κλεμμένο από το facebook, αλλά συμφωνώ απόλυτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κλάδος της "νύχτας" ναι θα έπρεπε/ μπορούσε να ήταν κλειστός από τον Μάρτιο πχ, εδώ στην Γερμανία τα κλαμπ από την μέρα που έκλεισαν δεν έχουν ανοίξει ακόμα και είναι λογικό αυτό. Σε ένα καφέ όμως η σε ένα εστιατόριο που τον χειμώνα ( εδώ το ζήτησαν από τον Σεπτέμβριο) θα έχουν περιορισμό στα άτομα θα είναι αρκετά ευκολότερο να κρατιούνται αποστάσεις.

      Διαγραφή
    2. Πουθενά στην εστίαση, πουθενά, δεν εφαρμόστηκαν μέτρα για τον κορονοϊό. https://www.in.gr/2020/05/23/greece/entasi-ekso-apo-mpar-sti-thessaloniki-synostismos-gia-take-away-poto/ Από τον Μάιο μέχρι το 2ο λοκ ντάουν.
      Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες του χώροου φέρουν ακέραια την ευθύνη. Μεταξύ κατεργαρέων βέβαια υπάρχει ειλικρίνεια. Για αυτό και η πρώτη επιβραβεύει και επιχορηγεί με δανεικά και μη επιστρεπτέα ξανά τους δεύτερους για το θεάρεστο κοινωνικό τους έργο να είναι τα καταστήματά τους εστίες υπεμετάδοσης του ιού, ενώ άλλοι κλάδοι π.χ εμπόριο έχουν χάσει κάθε ελπίδα αφού και λιγότερο δούλεψαν και μικρότερη κρατική ενίσχυση είχαν.

      Διαγραφή
    3. Σωστός αλλά ποια αυτιά να τον ακούσουν...

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ για τον διχασμό, διαφωνώ για τα σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. << Θα μπορούσαμε να ζήσουμε 6 μήνες χωρίς "ποτά και ξενύχτια" >>

    Οχι 6 μήνες, αλλά αυτό θα το επιβάλλουν για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και; Εσύ ούτε το "σιχαμερό αλκοόλ" γουστάρεις ούτε τα ξενύχτια, σαν καλή χριστιανή και πατριώτισσα που είσαι.

      Διαγραφή
  8. Κατόπιν εορτής.. χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την περασμένη βδομάδα 8 κυρίες γύρω στα 40 -45-όλες με πανεπιστημιακή μόρφωση - ,που χτυπήθηκαν από τις απαγορεύσεις ,κλπ,κλπ αποφάσισαν να μαζευτούν στο σπίτι της μίας κυρίας και να πιούν το ποτάκι τους ,να χαβαλεδιάσουν ,να περάσουν όμορφα .
    Την Τετάρτη που πέρασε η οικοδέσποινα εμφάνισε πυρετό και τελικά βγήκε θετική στον ιό.
    Οι υπόλοιπες κυρίες τρέχουν και δεν φθάνουν ,καθώς είχαν οικογένειες ,μικρά παιδιά και γονείς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή .Και φυσικά με τον επαγγελματικό τους χώρο .
    -----
    Σάββατο μεσημέρι στην αλάνα της Βούλγαρη ήταν μαζεμένα περίπου 10 άτομα και πίνανε μπύρες δίπλα -δίπλα .

    Διχασμός δεν υφίσταται ,απλά υπάρχει κοινωνική ευθύνη -ευαισθησία -υπευθυνότητα και απο την άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά ή πειραγμένα μυαλά .

    Η πόλη υφίσταται τεράστια οικονομική καταστροφή εξ αιτίας της ανικανότητας -αδιαφορίας των αρχών να ελέγξουν τα όσα μέτρα είχαν ληφθεί και εξ αιτίας της αλητείας κάποιων -ελαχίστων -επαγγελματιών .


    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23 Νοεμβρίου 2020 - 8:02 π.μ. Peet άντε αυτοί ειναι ανεύθυνοι και δεν κάνουν αυτό που "πρέπει", εσύ όμως ολόκληρη την ήμερα κάνεις βόλτες στην Θεσσαλονίκη και βλεπεις τι κάνει ο κόσμος; γιατί δεν κάθεσαι μέσα ετσι ώστε να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο; αυτοί ας φάνε το κεφάλι τους εσύ γιατί να ριψοκινδυνεύεις και γυρνάς έξω κάθε μέρα.

      Διαγραφή
    2. Και των διάφορων ανεύθυνων αρνητών ωχαδερφιστών...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  10. Πολυ ,μπερδευεσαι.


    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24 Νοεμβρίου 2020 - 9:42 π.μ. από πότε; άλλωστε σου έδωσα μια συμβουλή σαν μικρότερος από εσένα, κάτσε μέσα και μην ασχολείσαι με αυτούς.

      Διαγραφή