Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Το δημόσιο επιτάσσει τις κλινικές "Σαραφιανός" και Euromedica ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Βέβαια, αυτό που δεν λένε τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση, είναι ότι η Euromedica είχε ήδη ανακοινώσει ότι θέτει στη διάθεση του δημοσίου 117 κλινες
H κυβέρνηση επιτάσσει επίσημα δύο ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης καθώς η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς είναι ....εκτός ελέγχου Πρόκειται για τη Γενική Κλινική Λυσίμαχος του προέδρου των ιδιωτικών κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού και την Euromedica Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε επίταξη 200 κλινών ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών κορονοϊού, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο του ΕΣΥ και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού. Ωστόσο, ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών του οποίου η κλινική επιτάχθηκε πριν από λίγο από την κυβέρνηση, μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε την εμπειρία που έχει το δημόσιο σύστημα. Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με και χωρίς covid. Έχουμε πάρει ασθενείς με άλλα νοσήματα από δημόσια νοσοκομεία».

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός ξεκαθάρισε ότι κινδυνεύει να τιναχθεί όλο το σύστημα υγείας στον αέρα, καθώς «το θέμα είναι να σώσουμε ζωές, όχι να διαδώσουμε τη νόσο. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάμιξη των ασθενών».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι και να γίνουν τελικά διακομιδές ασθενών δεν υπάρχει προσωπικό να τα υποστηρίξει: «Υπάρχει πρόβλημα. Εχει γίνει αποψίλωση των ιδιωτικών κλινικών από νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν φύγει 3.800 και έχουν πάει στο δημόσιο σύστημα. Συζητάμε με το υπουργείο εδώ και ενάμιση μήνα» τόνισε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

Το δημόσιο προχωρά :

Στην αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το Ελ- ληνικό Δημόσιο, της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (επί της οδού Ιουστινιανού αρ. 28, ΤΚ 54631), όπως νό- μιμα εκπροσωπείται, στο σύνολό της, ως προς όλες τις εγκαταστάσεις της, κλίνες πάσης φύσεως, επιμέρους χώ- ρους, καθώς και όλες τις παρεπόμενες προς τη λειτουρ- γία της, υπηρεσίες ιατρικές, νοσηλευτικές και βοηθητικές του προσωπικού της, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, από την έξαρση του κορωνο- ϊού COVID-19.

Στην αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο, της ΕUROMEDICA ΓENIKH ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (επί της οδού Μαρίας Κάλλας 11 και Γραβιάς 2, Περιοχή Ανθέων, Τ.Κ. 54645), όπως νόμιμα εκπροσωπείται στο σύνολό της, ως προς όλες τις εγκαταστάσεις της, κλίνες πάσης φύσε- ως, επιμέρους χώρους, καθώς και όλες τις παρεπόμενες προς τη λειτουργία της, υπηρεσίες ιατρικές, νοσηλευτι- κές και βοηθητικές του προσωπικού της, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, από την έξαρ- ση του κορωνοϊού COVID-19

9 σχόλια:

  1. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε όλο το μεγαλείο της .
    Καταλαβαίνουν τι πάνε να κάνουν ;
    Το πρόβλημα βεβαια δεν είναι η επίταξη ,αλλά οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν ,όχι φυσικά για την ιδιοκτησία ,αλλά για όσους νοσηλεύονται ήδη στις κλινικές αυτές και φυσικά και στο προσωπικό τους .


    Peet14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις πως όταν τους λέω ανίκανους έχω δίκαιο; είχαν μισό χρόνο στην διάθεση τους να ετοιμαστούν για τον χειμώνα και αυτοί απλά κοιτούσαν την εικόνα τους και έριχναν τα φράγκα στα ΜΜΕ. Απλά επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    2. Πολυ ,δεν θα γίνω υπερασπιστής της Χ κυβέρνησης , και όπως έγραφα ότι αντιμετώπισαν θετικά το πρώτο κρούσμα ,έτσι τους ασκώ κριτική τώρα .
      Το πρόβλημα που είναι ;
      Με τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ ,τι θα καλύπτανε ;
      Εχουμε ιδέα για το μέγεθος των δαπανών ;
      Εχουμε ιδέα ότι ΜΕΘ και προσωπικό δεν γίνονται απο τη μια μέρα στην άλλη ;
      Μήπως το να προλαμβάνεις είναι η καλύτερη και η πιό οικονομική λύση ;
      Ακόμη και σήμερα δεν κάνουν ,έστω τα απλά τέστ ,σε ορισμένους κλάδους που έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό και αποτελούν στόχους του ιου και πιθανές πηγές μετάδοσης ;
      Πέρα απο το υγειονομικό προσωπικό ,υπάρχει το προσωπικό των ΜΜΜ και ήδη ο ΟΑΣΘ μετράει προσωπικό σε καραντίνα .
      Το προσωπικό που ασχολείται με τις διανομές κατ οίκον έχει προβλεφθεί να περνάνε απο τέστ και να τηρούν πρωτόκολλα ;
      Αλλα απ ότι φαίνεται και στην Γερμανία ,που είναι σοβαρή χώρα ,χθές υπήρχαν 22.000 νέα κρούσματα και σύνολο 855.000 ,ενω ήδη μετράνε 13.000 νεκρούς .Χθές απ όσο διαβάζω η κυβέρνηση και κόμματα ψηφίζουν αλλαγές στην νομοθεσία που αφορά τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων .


      Peet14

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2020 - 11:30 π.μ. Peet λοιπόν για να δούμε τι θα έφτιαχνε το τσίρκο με τα φράγκα που δώρησε στα μμε. Ξεκινάμε από το κόστος λειτουργίας ( κάνεις δεν ειναι απολυτά σίγουρος)https://www.kathimerini.gr/opinion/1071620/poso-telikos-kostizoyn-oi-meth/.για να δούμε πόσο χρόνο χρειάζονται να φτιαχτούν και ποσά φράγκα, https://www.news247.gr/good-news/voyli-dorea-50-klinon-meth-sto-nosokomeio-sotiria.7615237.html,http://www.thorax.org.gr/index.php/el/the-foundation/259/( Το κόστος κατασκευής μίας κλίνης Εντατικής Θεραπείας είναι μεγάλο, € 50.000-€ 150.000. )να σου βρω και άλλα μιας και δυσκολεύεσαι να μάθεις αυτά που λες; σε κάλυψα πιστεύω στο πρώτο κομμάτι ε; δηλαδή εσύ βάζεις το κόστος κατασκευής και δαπάνης μπροστά από τις ζωές που θα σώσεις; και μου κάνεις κήρυγμα μετά που μιλάω για τις ζωές που καταστρέφουμε με την καταστροφική επιλογή του κλεισίματος;"Έχουμε ιδέα ότι ΜΕΘ και προσωπικό δεν γίνονται απο τη μια μέρα στην άλλη ; " ξέρεις πόσοι περιμένουν την πρόσληψη τους; από βγάζεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ υπάρχουν άτομα να επανδρώσουν τα νοσοκομεία μας;"Μήπως το να προλαμβάνεις είναι η καλύτερη και η πιό οικονομική λύση ;" ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΎΤΕ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΈΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ, "Ακόμη και σήμερα δεν κάνουν ,έστω τα απλά τέστ ,σε ορισμένους κλάδους που έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό και αποτελούν στόχους του ιου και πιθανές πηγές μετάδοσης ; " τα γρήγορα λες ε; αυτά που ειναι τελείως αναξιόπιστα ε; ξέρεις πόσο κοστίζουν αυτά τα αναξιόπιστα τεστ; δηλαδή θες να πετάνε λεφτά σε αυτά άλλα δεν θες να φτιάξουν μεθ η να προσλάβουν προσωπικό ε; " Αλλα απ ότι φαίνεται και στην Γερμανία ,που είναι σοβαρή χώρα ,χθές υπήρχαν 22.000 νέα κρούσματα και σύνολο 855.000 ,ενω ήδη μετράνε 13.000 νεκρούς .Χθές απ όσο διαβάζω η κυβέρνηση και κόμματα ψηφίζουν αλλαγές στην νομοθεσία που αφορά τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων ." ξέχασες να διαβάσεις τις αγγελίες όμως που ζητουσαν απο τους άνεργους γιατρούς και νοσηλευτές στα ελληνικά να έρθουν στην Γερμανία να δουλέψουν με καλύτερους μισθούς και συνθήκες. Μην σκας για την Γερμανία ειναι 80+μυρια και κάθε χρόνο έχουν αρκετές χιλιάδες νεκρούς από την γρίπη που υποτιμάς κάθε φορά, δες την Ελλάδα που οι ανίκανοι μοιράζουν μόνο στα ΜΜΕ λεφτά. Άπλα ανίκανοι αποδείχτηκαν και αυτό ειναι κρίμα γιατί μπορώ να πω ότι αντέδρασαν σχετικά καλά και γρήγορα.

      Διαγραφή
    4. Peet14 "Χθές απ όσο διαβάζω η κυβέρνηση και κόμματα ψηφίζουν αλλαγές στην νομοθεσία που αφορά τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων ." συγνώμη που το ξέχασα να σου απαντήσω εδώ,αν εννοείς την νέα εκδοχή από την “Επιτρεπτική νομοθετική πράξη” που εφάρμοσε πρώτο το NSDAP και δεύτερη η φραου από το DDR ναι κατάφερε και το πέρασε, εύχομαι να περάσουν τέτοιοι "δημοκρατικοί" νόμοι και στην Ελλάδα, μην ακούσω μετά τίποτα παράπονα ε; αφού για το καλό μας θα αποφασίζουν με πόσα παιδιά θα μπορουν τα παιδιά μας να κάνουν παρέα αν δεν το έμαθες και αυτό.

      Διαγραφή
    5. Πολυ ,μιας και έπιασες και βρήκες τόσα γιατί δεν έκανες μια απλή διαίρεση για να βρείς πόσες κλινες θα γινόταν επιπλέον,με τα λεφτά για τα ΜΜΕ, και που και σε ποιές υποδομές
      Ξέρεις Πολυ ,κάθε άτομο έχει μια εμπειρία στον κλάδο του και καλό είναι να ακούμε π.χ τους γιατρούς και όσους έχουν σχέση με τις υποδομές υγείας .
      Εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό ,ούτε πόσα χρήματα ,ούτε πόσο χρονικό διαστημα χρειάζεται για να δημιουργηθούν τα Χ κρεβάτια ,για τις ΜΕΘ Οι δημοσιογραφάρες που ξέρουν από σεισμούς ,πολεμικά α/φ και τώρα απο ΜΕΘ ,θα σε κατατοπίσουν ,γιατί εγώ δηλώνω άγνοια .

      Εγώ δεν βάζω τα χρήματα πάνω απο τις ανθρώπινες ζωές ,μάλλον εσύ το κάνεις.
      Μου θυμίζει η ιστορία ,την επιλογή πολεμικών α/φ ή πολεμικών πλοίων ,που κάποιοι νομίζουν ότι ετσι και τα παραγγείλουμε αυριο ,σε ένα χρόνο θα τα έχουμε στις Ε.Δ .
      επίσης δεν καταλαβαίνω το σημείο της διαφωνίας μας .
      Εγώ έγραψα κάπου ότι η κυβέρνηση δεν φέρει την ευθύνη ;
      Αν το βρείς κάπου γραμμένο να μου το δείξεις .
      Οταν κυβερνάς μια χώρα είσαι υπεύθυνος για τα όσα γίνονται ή δεν γίνονται .
      Απλές ξεκάθαρες κουβέντες

      Υγ οπως βλέπεις υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ,και δεν είναι μακρυά ,εδώ μέσα είναι .

      Οσον αφορά την Ομοσπονδιακη Γερμανία ,εσείς που ζείτε εκεί τα ξέρετε απο πρώτο χέρι και προφανώς αισθάνεστε πιό ασφαλείς που ζείτε εκεί .

      Peet14

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20 Νοεμβρίου 2020 - 8:40 μ.μ. Peet προσπαθώ να καταλάβω το ύφος σου άλλα δεν μπορώ, δηλαδή για εσένα καλά έκανε η νδ και μοίρασε στα μμε λεφτά μιας και δεν θα μπορούσε με αυτά να κάνει και πολλά ε; δεν ειναι στο θέμα πόσες μεθ θα έφτιαχναν άλλα ότι άπλα ΔΕΝ έφτιαξαν και ότι βασίστηκαν σε δωρεές άλλα αυτό δεν σε πειράζει αφού δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν και πολλά με τα λεφτά αυτά ε; όχι δεν βάζω τα λεφτά πάνω από τις ζωές άλλα δεν ζω και σε συννεφάκια να πιστεύω ότι τα λεφτά φυτρώνουν και ετσι μπορώ να καταλάβω ότι δίχως λεφτά ΔΕΝ θα είσαι σε θέση να βοηθήσεις ούτε 10 άτομα άλλα αυτό μάλλον ειναι αδιάφορο ε; το κόστος του λοκνταουν ειναι μεγαλύτερο από το να προετοιμαζόντουσαν όλοι για τον χειμώνα. Άλλο το ακούω τι λένε οι γιατροί και άλλο κλείνω τα αυτιά και τα μάτια μου και ακούω μόνο τους τηλεοπτικούς γιατρούς Peet, "Μου θυμίζει η ιστορία ,την επιλογή πολεμικών α/φ ή πολεμικών πλοίων ,που κάποιοι νομίζουν ότι ετσι και τα παραγγείλουμε αυριο ,σε ένα χρόνο θα τα έχουμε στις Ε.Δ " αν αυτό ειναι παράδειγμα για τις μεθ που δεν έφτιαξαν οι για τους γιατρούς/νοσηλευτές που δεν φρόντισαν να προσλάβουν ετσι ώστε να μην υπάρχουν τόσα κενά στα νοσοκομεία τότε σορυ άλλα ειναι τελείως άκυρο,πρόληψη δεν σημαίνει κάθομαι και τα ξύνω μεχρι να να ματώσουν και μολις έρθουν τα ζόρια κλείνω τον κόσμο μέσα και κουνάω το δάκτυλο σε όλους σφυρίζοντας αδιάφορα. "Υγ οπως βλέπεις υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ,και δεν είναι μακρυά ,εδώ μέσα είναι" δεν μπόρεσα να καταλάβω τι θες να πεις και για ποιους μιλάς . Δηλαδή εσείς που ζείτε στην Ελλάδα δεν αισθάνεστε ασφαλείς; ειναι η Ελλάδα μια μη ασφαλής χώρα; δεν το κατάλαβα το καλοκαίρι που βρεθήκαμε ότι ένιωθες ετσι Peet για την Ελλάδα. Αυτό θα τελειώσει Peet το μετά θα έχει ενδιαφέρον .

      Διαγραφή
  2. Όπως το προέβλεψα. Οι όποιοι νεκροί δεν θα είναι από τον κολοκυθοϊό, αλλά από την ασχετοσύνη των τρισκατάρατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή