Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε η Βάσω Νάνου - Σακαλή, π.Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. Θεσσαλονίκης

Ολοι οι Οικονομολόγοι της Θεσσαλονίκης τη γνώριζαν, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος του περιφ.τμήματος Θεσσαλονίκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Τις τελευταίες ημέρες ήταν διασωληνωμένη ωστόσο δεν κατέφερε να νικήσει τον ιό, ενώ παιχνίδι της ....μοίρας ήταν πως λίγες μέρες νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή της και η αδερφή της, Φωτεινή, επίσης θύμα του κορωνοϊού. Η Βάσω Σακαλή "έφυγε" σε ηλικία 72 ετών.

Ο θάνατός της ήρθε λίγους μήνες μετά από το θάνατο ενός ακόμη διαπρεπούς οικονομολόγου της Θεσσαλονίκης και μέλους του Ο.Ε.Ε. Γρηγόρη Χαντώλια.


10 σχόλια:

  1. Makpress υπάρχει πιθανοτητα να ελεγχθει ως προς τη διαδικασια συνταγογραφησης το παρακάτω; γιατι αν ισχυει τοτε μιλαμε για αυξηση των διασωληνωμενων επειδη οι τύποι ειναι ηλιθιοι
    "Αυτό που συγκράτησε τις διασωληνώσεις και τους θανάτους την περίοδο Χειμώνας-Άνοιξη 2020 ήταν η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ και χορήγηση αντιβιοτικών, αφού όσοι ασθενείς επιβαρύνονταν ξαφνικά, αυτό οφειλόταν σε επιλοίμωξη με μικρόβια (κυρίως μυκόπλασμα), τα οποία όμως "κτυπιούνται" με αντιβιοτικά.

    Από 1/9/20 όμως ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ (ηλεκτρονική) αντιβιοτικών και πλέον έχει καταστεί εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο να συνταγογραφηθούν με το πρωτόκολλο που έβαλαν.
    Πρέπει απαραίτητα ο ασθενής να έχει συγκεκριμένα συμπτώματα και να έχει γίνει ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος ΚΑΙ καλλιέργειες με καθορισμένα συγκεκριμένα παθολογικά ευρήματα!
    Αυτά για να γίνουν, χρειάζεται ο ασθενής είτε να τρέχει σε διάφορους ιδιώτες ιατρούς (μικροβιολόγους, ακτινολόγους) πριν πάει στον παθολόγο για συνταγογράφηση, είτε να πάει σε νοσοκομείο να τα κάνει.

    Αλλά: λόγω συμπτωμάτων, του ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να πάει σε νοσοκομείο (ομοίως και στα ιατρεία που αναφέρθηκαν ανωτέρω) και του δίνουν οδηγία να μείνει σπίτι και να έρθει νοσοκομείο μόνο αν εμφανίσει δύσπνοια! ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΛΟΙΜΩΞΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟ (συνηθέστερα μυκόπλασμα, σύμφωνα και με το Sanford) και θα έχει "ξετινάξει" το αναπνευστικό - γι'αυτό και η εμφάνιση δύσπνοιας!

    Αφού συμβεί αυτό (πάει στο νοσοκομείο με δύσπνοια), πρώτα του κάνουν τεστ κορωνοϊού και αφού βγει το αποτέλεσμα, αναλόγως ενεργούν. Μόνο που το αποτέλεσμα βγαίνει σε 1-2 μέρες! Δηλαδή ενώ υπάρχει ήδη ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΕΠΙΛΟΙΜΩΞΗ (συνήθως από μυκόπλασμα που είναι πολύ επιθετικό) η οποία ΕΧΕΙ ΗΔΗ "ΞΕΣΚΙΣΕΙ" ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ (δύσπνοια), ο ασθενής περιμένει και 1-2 μέρες ακόμα για το αποτέλεσμα του τεστ, ΧΩΡΙΣ να παίρνει αντιβιοτικά (δηλαδή αφήνεται άλλες 1-2 μέρες ανεξέλεγκτο το μικρόβιο να δρα)!!!

    Κάπως έτσι καταλήγουν να διασωληνώνονται ή/και να πεθαίνουν τελικά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επικίνδυνα ηλίθιος όποιος τα έχει γράψει .
    Απαγορεύτηκε η ελεύθερη -καταχρηστική χορήγηση αντιβιοτικών απο τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή μπήκα στην διαδικασία να ψάξω λίγο αυτό που έγραψες, βρήκα την προέλευση του και φυσικά πέθανα από τα γέλια. Πάλι ΑΝΩΝΥΜΟΣ "φίλος νοσοκομειακός γιατρός" και φυσικά δημοσίευση στα ΕΓΚΥΡΌΤΑΤΑ ΣΑΪΤΣ "Αττικά νέα", "Διόδοτος"!!!
      Οπότε μάλλον λάθος έκανες να ρωτήσεις το ΜΑΚ για ηλιθιότητες, μιας και είναι γνωστή η θέση του για τέτοιες καταστάσεις.

      Διαγραφή
    2. Παπαδόπουλε είσαι γνωστός υπηρέτης της Νέας Τάξης και των οργάνων της .Δεν χάνεις ευκαιρία να επιτεθείς σε αγνούς πατριώτες εθνικιστές που πολεμούν ώς άλλοι 300 τους υπηρέτες της Νεας Τάξης .

      Γοργώ

      Διαγραφή
    3. Αγνούς πατριώτες εθνικιστές;;;; Όπως λέμε αγνό παρθένο μαλλί;
      Όπως ο Λαγός https://www.news247.gr/politiki/o-patriotis-chrysaygitis-lagos-psifise-kata-ton-kyroseon-stin-toyrkia.9063736.html παραδείγματος χάριν;

      Διαγραφή
    4. Τι έγινε με τον Λαγό στις Βρυξέλλες μαιανδρούλα μου; Τι ψήφισε ο πατριώταρος Λαγός για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας;;; Τι;;;
      Αν είναι όλοι οι "αγνοί πατριώτες εθνικιστές"...

      Διαγραφή
    5. Παπαδόπουλε ,κρίμα -πολύ κρίμα γιατί έχεις το ίδιο επίθετο με τον ιδρυτήν της Εθνικής Επαναστάσεως και δυστυχώς αμαυρώνεις το επίθετον .
      Η Εθνική Επανάστασις της 21ης Απριλίου κατεδάφισεν το σπηλαιώδες αμαρτωλό κατεστημένον των πολιτικών που διέσυραν την πατρίδαν με τας ακολασίας των και την βύθισαν στην ανυποληψίαν .
      Η Ελλάς ανεστήθη υπο τον τον Γεωργιον Παπαδόπουλον ότε και ετέθησαν οι βάσεις της δημιουργίας ενός συγχρόνου και εύρυθμου κράτους ,αλλά φευ ο ήρως Γ.Παπαδόπουλος επροδώθει και δεν επρόλαβεν να ολοκληρώσει το έργον του .
      Δυστυχώς δεν υπήρξαν διάδοχοι που να συνεχίσουν το τεράστιον έργον του και απλώς κάποιοι το καπηλεύονται δια προσωπικόν όφελος .
      Και τώρα εσύ και κάποιοι σαν εσένα θέλουν να υποτάξουν την πατρίδα είς την Ν.Τ.Π και να καρπωθούν τα άμεσα ή έμμεσα οφέλη .


      Γοργώ

      Διαγραφή
    6. Κυρ Θανάση μου εσύ;;; Ζεις;;; Από πού μου γράφεις;;; Σε ρωτάω και συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος, αλλά κυκλοφόρησε ότι έπαθες νευρικό κλονισμό και τα νεύρα σου έγιναν τσατάλια μετά την μεγαλειώδη αποτυχία του φίλου σου του τραμπάκουλα.
      Κουράγιο και ευχές για γρήγορη ανάρρωση και κάνε υπομονή, θα είναι λέει πάλι υποψήφιος για τις εκλογές του 2024 , ποιος ζει ποιος πεθαίνει...
      ΥΓ. Καμιά βασίλισσα που να έλκει την καταγωγή της από Λάρισα μεριά δεν βρήκες για να χρησιμοποιήσεις το όνομα της και πήρες αυτό της Σπαρτιάτισσας;

      Διαγραφή
  3. Αυτά που παραθέτεις δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και είναι τουλάχιστον αστεία. Το τι προβλέπεται για την χορήγηση αντιβιοτικών μπορείς να το δεις εδώ: http://www.odigostoupoliti.eu/mono-me-ilektroniki-syntagi-chorigountai-pleon-ta-antiviotika-farmaka/.


    Έχω στο περιβάλλον μου έξι τουλάχιστον ανθρώπους οι οποίοι με κάποια συμπτώματα πήγαν σε Δημόσιο Νοσοκομείο όπου και τους χορηγήθηκε αντιβίωση με την γνωστή μέχρι τώρα απλή διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή