Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Έρευνα: Ο κορονοϊός δεν ξεκίνησε από την Κίνα - Η Ελλάδα στη λίστα των «υπόπτων»

Μια κινεζική ομάδα μελετά την καταγωγή του κορονοϊού και βάζει και την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες όπου πιθανώς «γεννήθηκε».

Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο κορονοϊός προέρχεται από την.... Ινδία, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο SSRN.

Μια ομάδα από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών υποστηρίζει ότι ο ιός πιθανότατα «γεννήθηκε» στην Ινδία το καλοκαίρι του 2019, πηδώντας από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού, πριν ταξιδέψει απαρατήρητος προς τη Γουχάν, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

Ωστόσο ο Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον οποίο επικαλείται η «Daily Mail», χαρακτήρισε το έγγραφο «πολύ ελαττωματικό» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην κατανόηση του κορονοϊού».
Και η Ελλάδα στους «υπόπτους»

Στη δημοσίευσή της, η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί μια φυλογενετική ανάλυση -μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός- για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της COVID-19.

Οι ιοί μεταλλάσσονται καθώς αναπαράγονται, που σημαίνει ότι μικροσκοπικές αλλαγές συμβαίνουν στο DNA τους κάθε φορά που αναπαράγονται.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική μορφή του ιού βρίσκοντας το δείγμα με τις λιγότερες μεταλλάξεις.

Λένε ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει ο ιός να ξεκίνησε στη Γουχάν και αντίθετα «δείχνουν» άλλες οκτώ χώρες: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρωσία ή Σερβία.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι καθώς τόσο η Ινδία όσο και το Μπαγκλαντές κατέγραψαν χαμηλές μεταλλάξεις και επειδή γειτνιάζουν, είναι πιθανό η μετάδοση να ξεκίνησε εκεί.

7 σχόλια:

  1. ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΈΔΕΣΣΑΣ: Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΤΗΣ Μ.Τ.Ν. ΣΩΤΉΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΞΕΣΠΆ!!
    " ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ...ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ!!"
    Κοινοποιώ μία πρόσφατη δημοσίευση του αγαπητού φίλου και γιατρού, διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Εδεσσας Σωτήρη Βασιλείου, που είναι για το Covid.
    Διαβάστε την είναι εντυπωσιακή!!
    "Ποιος φταίει για την εξάπλωση της νόσου ,δεν είναι της παρούσης.
    Θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω...αφού καταλαγιάσει η πανδημία,που προκαλεί το θανατηφόρο «χτικιό»!
    Ένα είναι το σίγουρο:αν υπήρχαν περισσότεροι αναπνευστήρες ,θα σώζονταν περισσότεροι άνθρωποι!
    Η ευθύνη για την τραγική αυτή έλλειψη,βαραίνει αποκλειστικά τους ιθύνοντες πολιτικούς...διαχρονικά !
    Ακόμη όμως και να βρεθούν τα μηχανήματα,δεν υπάρχουν ειδικοί συνάδελφοι για να τα χειριστούν .Έχουν ξενιτευτεί και παρέχουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία της Ευρώπης...από τον καιρό των μνημονίων !
    Αλήθεια ,πού είναι ο ολιγογράμματος Χαρδαλιάς,να έρθει με τα κανάλια στο Νοσοκομείο μας,να δείξουν πως πεθαίνουν οι άνθρωποι από πνιγμό ,λόγω της απουσίας αναπνευστήρων?
    Θα έχει δε όλο τον χρόνο ,να εξηγήσει στους ωρυόμενος συγγενείς των θανόντων...πως για όλα φταίνε οι αρνητές της μάσκας !" Είπαμε εμείς τα φράγκα τα δίνουμε μόνο στα μμε γιατί ετσι πρέπει και προσλήψεις κανουμε μόνο στην αστυνομία γιατί ετσι πρέπει.Όλοι ακροδεξιοί και συριζαιοι θα ειναι μάλλον για αυτό χτυπάνε την νδ ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίνα και νεοταξίτες μαζί ''έσπειραν'' τον ιο για να ξεσκίσουν τις οικονομίες των κρατών.
    Φτώχεια, δανεισμός και εξάρτηση των κρατών από τα λομπυ της παγκοσμιοποίησης στην μετά εποχή κορωνοϊου.
    Βολικός ο ιος για να ρίξουν και τον Τραμπ.
    Εκατομμύρια Αμερικάνοι δεν πήγαν να ψηφίσουν αλλά έστειλαν επιστολική ψήφο.
    Επιστολικές ψήφοι και λογισμικό ΄΄γύρισαν΄΄ το αποτέλεσμα υπέρ του Κινεζόφιλου Μπαιντεν.
    Αποκατάσταση των σχέσεων Κίνας και ΗΠΑ.
    Τα φτηνά εργατικά χέρια θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα εργοστάσια των νεοταξιτων στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 😱😱😱
      Ξέχασες και τον Χριστόδουλο που τον δολοφόνησαν οι νεοταξίτες!

      Διαγραφή
  3. Σωστό! ο Ιος ξεκίνησε από την καλαμάτα, από μεταλλαγμένη ποικιλία μαριχουάνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή