Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Ποιό είναι το πραγματικό όνομα του Γιάννη Φλωρινιώτη

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στο χωριό Κάτω Κλειναί Φλώρινας, ένα μικρό χωριό κοντά  στα σύνορα της Μακεδονίας μας με τη FYROM. Το πραγματικό του όνομα, σας αποκαλύπτει το makpress, είναι....
Γιάννης Αποστολίδης του Σάββα και της Παρθένας

Αρχισε το τραγούδι στα 16 του με ένα λαϊκό συγκρότημα που δημιούργησαν πέντε άτομα.

Συγκλονίζει ο Γιάννης Φλωρινιώτης με το πρόβλημα υγείας του


Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών. Μέχρι τότε τραγουδούσε με το όνομα «μικρός Γιαννάκης». Άρχισε την καριέρα του από τη Θεσσαλονίκης και εκεί εμφανιζόταν δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης κ.ά. ενώ για δύο χρονιές βρισκόταν δίπλα στην αείμνηστη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1968 του προτάθηκε να κάνει εμφανίσεις στο Τορόντο του Καναδά με την παρτενέρ του, Λίτσα Μουστάκα και αργότερα σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Το 1970 ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δούλεψε σε διάφορα κέντρα, τραγουδούσε και χόρευε κάνοντας εκκεντρικές εμφανίσεις. Το 1974 συμμετείχε στο σχήμα του Κουήν Αν με τη Ρίτα Σακελλαρίου, μετά στο Πανόραμα με τον Πάνο Γαβαλά και λίγο πιο πριν με την Καίτη Γκρέυ, με την Μπέμπα Μπλανς, τον Γιώργο Μιτσάκη και τον Βαγγέλη Περπινιάδη.

Εκείνη την εποχή έκανε έναν ρεμπέτικο δίσκο με παλιά τραγούδια που είχε τίτλο: «Θα είμαι πάντα κοντά σου».

Τα περιοδικά της εποχής τον αποκάλεσαν Τζον Τραβόλτα της Ελλάδας. Το 1978 συνεργάστηκε με την Ζωζώ Σαπουντζάκη στο κέντρο Αθηναία.

Ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Τώρα Θέλω Τώρα». Εκείνη την εποχή, θαμώνας του κέντρου «Νέα Αθηναία» ήταν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, με την παρέα του. Εντυπωσιασμένος από τη φωνή του, του πρότεινε να κάνει ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΤ. Η εκπομπή έγινε και μόλις αυτή βγήκε στον αέρα έγινε μεγάλος ντόρος και έτσι άρχισαν όλες οι μεγάλες εφημερίδες της εποχής να του αφιερώνουν πολλές σελίδες για συνεντεύξεις.

Το 1980 έκανε την δεύτερη κινηματογραφική του ταινία με αρχικό τίτλο: «Το είδωλο» ή «Ξανά προς τη δόξα τραβά» που πήρε και τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν δίσκοι και βιντεοταινίες που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζεται με το σχήμα «Floriniotis Family» σε διάφορα σόου, όπου ξεχωρίζουν και τα παιδιά του.

Το Δεκέμβριο του 2004 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το τίμημα της δόξας» και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε σε δίσκο του συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης μένει στον Πειραιά.