Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Αυτό που μας αρέσει στους "ειδικούς" είναι η ...σταθερότητα

Δερμιτζάκης στις 4 Ιανουαρίου (χθες): "Σκληρό λοκντάουν δύο ή τριών εβδομάδων προτού ανοίξουν τα σχολεία":
https://www.naftemporiki.gr/story/1676861/m-dermitzakis-skliro-lockdown-gia-3-ebdomades-d-sarigiannis-anoigma-sxoleion-251
Δερμιτζάκης στις 5 Ιανουαρίου (σήμερα): "Να ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μαζί με τα δημοτικά"!

15 σχόλια:

  1. Νομίζω θα συμφωνήσετε ότι ο κύριος Δερμιτζάκης είναι ακλόνητος στις θέσεις του ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μπα να λέει ο Δέρμι...Το θέμα είναι τι θα πει ο σχολιάρχης Χαρίλαος ο τσιπουρομάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φήμες λένε ότι οι "λοιμοξιολόγοι" ( νέα ειδικότητα ) το παίζουν μαύρο-κόκκινο στη ρουλέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eγώ λέω να κάνει ο Δερμιτζάκης ένα lockdown στις δικές του τηλεοπτικές εμφανίσεις και να σταματήσει έστω και προσωρινά να είναι ο προφήτης της καταστροφής. O άνθρωπος αυτός(όπως και ο άλλος, ο Σαρηγιάννης) μάλλον θα πρέπει να βλέπουν παντού lockdown. Στον ξύπνιο τους lockdown , στον ύπνο τους επίσης lockdown. Στη σκέψη τους στο μυαλό τους , lockdown . Φτάνει πια μας έχουν ΚΟΥΡΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κούλη πάτα το κουμπί.
    Άστα όλα ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καινούριο φρούτο της Νέας Τάξης για να πει το μακρύ του και το κοντό του στα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα καταντήσει και η επιστήμη να είναι αναξιόπιστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο ένα παράδειγμα σταθερότητας. Τι βρίσκεις όσο ψάχνεις;

    13 Φεβρουαρίου 2020 | 07:22
    Η εποχική γρίπη είναι πιο απειλητική και πιο θανατηφόρα από τον νέο κορωνοϊό, παρότι ο δεύτερος έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων που προκύπτουν καθημερινά και αφορούν τη δυναμική πορεία του νέου ιού και τη μετέπειτα σύγκριση του νέου «εχθρού» με τη… γνώριμη γρίπη.

    Ειδικότερα, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αντλούν καθημερινά στοιχεία από το παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που έχει δημιουργήσει μια σημαντική τράπεζα δεδομένων σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθεί στον παγκόσμιο χάρτη ο νέος κορωνοϊός - που, σημειωτέον, «βαφτίστηκε» πρόσφατα επισήμως Covid-19. Και παρότι ο αριθμός των θανάτων έχει πλέον ξεπεράσει αυτόν της προηγούμενης επιδημίας με τον ιό SARS, η θνησιμότητα από τον νέο κορωνοϊό δεν ξεπερνά το 2% - σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά την επιδημία από τον ιό SARS το αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε το 10%.

    Εν τω μεταξύ, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικού συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρη Τσιόδρα, ο νέος κορωνοϊός πιθανόν να αποδειχθεί λιγότερο θανατηφόρος από ό,τι υπολογίζει σήμερα η επιστημονική κοινότητα, με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει.

    «Ασυνήθιστη αύξηση» των θανάτων από τη γρίπη παρατηρεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην έκθεσή του για την 5η εβδομάδα του 2020
    Ανησυχητικές είναι οι διαπιστώσεις της εβδομαδιαίας έκθεσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα και αφορά την 5η εβδομάδα του 2020, δηλαδή, το διάστημα (27 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020).

    Από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 5/2020 (27 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020) καταγράφηκαν 151 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 136 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. (Πίνακας 1, Διάγραμμα 4). Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 55 (36,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 38 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 27 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ και 11 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλο ένα μαργαριτάρι.

    Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα με έκτακτο δελτίο τύπου προσωρινά στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 35η εβδομάδα του έτους 2020.

    Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19.

    Τα στοιχεία προέρχονται από δεδομένα που διαβιβάζονται από τα Ληξιαρχεία όλων των Δημοτικών Αρχών σύμφωνα με τα γεγονότα θανάτων που έχουν δηλωθεί και καταχωρηθεί μέχρι την ημερομηνία διαβίβασής τους.


    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες 35 εβδομάδες του 2020 (διάστημα 1η Ιανουαρίου 2020 -1η Σεπτεμβρίου 2020) ανήλθαν σε 86.093 (43.033 άνδρες και 43.060 γυναίκες) ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ανήλθαν σε 86.322 (43.500 άνδρες και 42.822 γυναίκες) παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 0,27%.

    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα έπρεπε να σπάνε πέτρες στην Γυάρο όλος αυτός ο συφερτός των «ειδικών» στην τρομοκρατία και στα ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας είμαστε επιεικείς με τον κ. Δερμιτζάκη. Είναι απόγονος πιθήκων δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα στοιχεία θανάτων στις ΗΠΑ κατά τα έτη 2019 και 2020 είναι σε αριθμούς σχεδόν τα ίδια.
    Το συμπέρασμα ποιο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντού, σε όλες τις χώρες ισχύει αυτό, όχι μόνον στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πανδημία ούτε κολοκυθοϊού ούτε κανενός άλλου ιού, μόνον ΑΠΑΤΗ, ΨΕΜΜΑΤΑ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της ανθρωπότητος. Όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει πανδημία είναι ή βλαξ ή απατεών, κάθαρμα του αισχίστου είδους.

      Διαγραφή