Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κρούσματα - Πολύ κρίσιμη η σημερινή ανακοίνωση

 Ο σημαντικότερος δείκτης, που καθορίζει το κλείσιμο/άνοιγμα δραστηριοτήτων, είναι ο δείκτης θετικότητας. Αυτός, ανέβηκε στο 4,64% χθες (δείτε εδώ) και.... ανησύχησε τους "ειδικούς", όπως επίσης οδήγησε στην απόφαση για απαγόρευση συγκεντρώσεων (δείτε εδώ).

 Όμως, κατά την άποψή μας, αυτές οι κινήσεις είναι αχρείαστε κινήσεις πανικού (πού συγκεντρώνονται άλλωστε πάνω από 100 άτομα;), καθώς, ο μέσος όρος θετικότητας στο δεύτερο κύμα είναι 5,07% (δείτε εδώ), ποσοστό που είναι πολύ χαμηλότερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες κινείται με 12% περίπου. 


Τέλος -και το κυριότερο- είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι ο δείκτης μεγαλώνει τα Σαββατοκύριακα, που μειώνεται ο αριθμός των τεστ. Όταν τα τεστ είναι κάτω από 10.000, ο δείκτης είναι συνήθως πάνω από 3%.

Έτσι, στη σημερινή ανακοίνωση, που αναμένουμε τα αποτελέσματα πάνω από 25.000 τεστ, περιμένουμε ο δείκτης να πέσει κάτω από 3%. 

Αν o δείκτης θετικότητας είναι σήμερα πάνω από 3% με πάνω από 25.000 τεστ, τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.




3 σχόλια:

  1. To σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και θα υπάρξει όχι λόγω συναχιού κολοκυθοϊού, αλλά επειδή το αντίχριστο δοσιλογικό καθεστώς του κούλη χρησιμοποιεί την ANYΠΑΡΚΤΗ πανδημία για να επιβάλει την στυγνή δικτατορία του.

    Ψόφο κακό σε όποιον «υγειονομικό» τους δίνει άλλοθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιρασια του Αιγαιου θα εχουμε να μην απαγορεψουν τις συγκεντρώσεις οι νουΔΟΥΛΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ. Ενδιαφέρον αυτό με τα ΣΚ, ίσως πάνε για τεστ μόνο άνθρωποι που κάτι νιώθουν ότι έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή